کرونا هم از دست اهالی موسیقی متحیّر است/ بفرمایید کنسرت روزانه کرونایی!
به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در روزهای شیوع عجیب و غریب کرونا در کشور که با تعطیلیهای پی در پی و البته منطقی مراکز مختلف مواجه هستیم، فعالیتهای فرهنگی و هنری نیز و روزهای خوشی را سپری نکرده و با اما و اگر مواجهاند.
در تازهترین مصوبهای اعلامشده، این چنین مراکز و فعالیتهایی میتوانند دوباره و اینبار با محدودیت زمانی صرفاً تا ساعت 18 اجرای برنامه داشته باشند اما نکته کنونی عدم استقبال صاحبان مراکز هنری مثل سینما و تئاتر و نیز هنرمندان این بخش از فعالیت در «محدوده ساعات روز» است چرا که حتی در دوره قبل از کرونا نیز همه رجوع مخاطب و استقبال احتمالی نیز به ساعات شبانه برمیگشت.
سانسهای سینما و اجراهای تئاتر صرفاً در ساعات شبانه قادر به جذب مخاطب هستند. این موضوع نیز در حال حاضر به دلیل نبود آثار جذاب و بیمیلی صاحبان آثار این بخش از هنر، بالاجبار چه به شکل روزانه و چه شبانه رو به کسادی رفته است.
بفرمایید کنسرت با طعم ویروس
امروز اما برخی از ارائه مجوز برای برپایی کنسرتهای موسیقی در ساعات روز خبر دادهاند؛ به نحوی که اهالی موسیقی میتوانند صرفا تا پیش از شب، چنین برنامههایی را احتمالا در سالنهای پر از مخاطب برپا کنند. ایدهای عجیب و البته بیربط به توصیههای ستاد ملی مقابله با کرونا که «تجمع» را به هرشکلی منع میدارد.
یادآور میشود طی یک ماه پیش نیز برخی از خوانندگان پاپ، برای فرار از وضعیت کرونازده تهران و درآمد دوچندان به سمت کنسرتهای کیش رفتند که یکی دو مورد از آنان موفق به اجرای برنامه هم شدند اما دقیقا به دلیل ازدحام جمعیت در یک دورهمی غیرقابل کنترل و وضعیت بد کرونایی این منطقه، سرانجام با اعتراضات رسانهای و مردمی مواجه و در نهایت به تعطیلی برنامههای بعدی آنان منجر شد.
به نظر میرسد حتی در شرایطی که بسیاری از خود خوانندگان (مثل محمد علیزاده، فرزاد فرزین، احسان خواجهامیری، گرشا رضایی، حامد همایون و ... ) درگیر کرونا شدهاند، برخی دیگر همچنان مصرند تا احتمالا در وضعیت مشابه و شاید ابتلا به کرونا و در میان جمعیت چندصدنفری به اجرای برنامه بپردازند. در این بین تجویز وزارت ارشاد مبنی بر برپایی کنسرتهای روزانه، صدور مجوزی متقن برای آنان هم خواهد بود تا جایی که خبر میرسد شرکتهای موسیقی و سالنها بیتمایل به چنین برنامههایی نیستند!
ما هم مثل بقیه حیرانیم
جای سوال است که تفاوت کنسرت موسیقی در سالنهای چندصدنفری و حتی در فضای باز، با تالارهای عروسی و همایشهای پرجمعیت چیست؟ چرا یکی مجوز برپایی دارد و دیگری نه! درحالیکه تجمع ربطی به روز و شب ندارد و در هر حالت خطر شیوع کرونا را دوچندان میکند. جالب اینکه این مجوز را رسما و در رسانهها نیز اعلام میکنند و در نقطه مقابل از سوی جامعه پزشکی با حیرت روبرو میشود.
به نظر وزارت ارشاد و ادارهکلهای ذیل آن صرفا برای شانه خالی کردن از ایدههای تازه، در جهت رفع مشکلات جماعت هنری کشور و حتی فعالیت بیخطر هنری اما دوباره با راههای غیرمنطقی، دستآویز چنین حربههایی میشود تا اینگونه نیز رفع مسئولیت کند.
گلایههای چندماه اخیر اهالی تئاتر به سمت مدیریت هنرهای نمایشی تا عدم همراهی سازمان سینمایی با ایدههایی مثل سینمای آنلاین و حداقل برقراری امنیت زیرساختی برای تزریق فیلمهای باکیفیت به این پلتفرمها و ایجاد هرج و مرج برنامهریزی، منتج به رهایی کامل فعالیتهای فرهنگ و هنری و البته اهالی این بخش از جامعه شده است. شاید دل سپردن به بیانیههایی منتشره از سوی خانه سینما و خانه تئاتر و غیره، خلاصه فعالیت مدیریتی آنهاست!
جبران کمکاری یا توپ را به زمین دیگری فرستادن
جدا از این چنین حوزههایی اما آغاز به کار احتمالی کنسرتهای موسیقی و لااقل ارائه مجوز برای برپایی احتمالی آنان، حکایت از رویه عجیب مدیریتی است که گویا تجمعات روزانه چند صدنفری را امری عقلانی در دوران گذر از اپیدمی کرونا میداند.
در این بین نیز به نظر برای برخی خوانندگانی که اخیرا هم در کیش روی صحنه رفتهاند، اجرا در شب و روز فرقی نمیکند و برای درآمد میلیونی حاضرند دست به برنامه بزنند. بنابراین رویه مدیریتی کنونی، همچنان حکایت از نبود برنامهریزی آنان میدهد؛ بهنحویکه لااقل برای پوشش کمکاریهای حمایتی خود، در تلاشند توپ را به زمین بقیه بفرستند.
رکود فعالیتهای فرهنگی و هنری از تئاتر و سینما و بقیه ادامه دارد و بسیاری از مخاطبان نیز ریسک حضور در چنین برنامههایی را در حال و روز کرونایی کشور نمیپذیرند. حال این دستورالعملهای خلقالساعه، بر چه اساسی صادر میشود، مدلّل و مشخص نیست.
انتهای پیام /4143/پ
انتهای پیام/