آغاز عملیات دو تصفیهخانه فاضلاب شمال شرق تهران از سال آینده
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابطعمومی شرکت فاضلاب تهران، مدیرعامل این شرکت با اشاره به اجرای دو پروژه احداث تصفیهخانه درمنطقه لویزان و سرخه حصار تهران به روش ساخت، بهرهبرداری و واگذاری یا BOT گفت: تصفیهخانه لویزان با ظرفیت تولید پسآب سالانه حدود 20 میلیون مترمکعب جهت احداث، اعتباری بالغ بر 1042 میلیارد ریال نیازمند است. برای این منظور به روش BOT فرآیند مناقصه عمومی جهت مشخص شدن پیمانکاردر حال انجام است.
علیاصغر ریاضتی افزود: پس از اتمام فرآیند مناقصه، ظرف 36 ماه پیمانکار باید نسبت به احداث تصفیهخانه لویزان اقدام کند و پس از بهرهبراری کامل، شرکت فاضلاب تهران مکلف به خرید تضمینی پسآب به مدت 25 سال است.
وی عنوان کرد: پیمانکار موظف است، پس از 25 سال نسبت به انجام اصلاحات و به روزرسانی فرآیندها در طول اجرای طرح، اقدام و پروژه را مجدد به شرکت فاضلاب تهران واگذار کند.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران بیان کرد: از سویی شرکت، با روش خرید تضمینی، پسآب خریداری شده را به شهرداریها جهت آبیاری فضاهای سبز تهران به فروش میرساند. البته نباید پسآب را با فاضلاب خام به یک معنا تلقی کنیم.
ریاضتی ادامه داد: فاضلاب خام پس از ورود به تصفیهخانه به پسآب تبدیل شده و برای استفاده در اختیار شهرداریها قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: هم اکنون مناقصه طرح مورد اشاره، درحال انجام است و بر همین اساس پیشبینی میشود عملیات اجرای پروژه احداث تصفیهخانه لویزان به سال آینده موکول شود.
ریاضتی یکی دیگر از پروژه های در دست اجرا به روش BOT را احداث تصفیه خانه سرخه حصار عنوان کرد و گفت: ظرفیت تولید پسآب این تصفیه خانه 57 میلیون مترمکعب و ارزش طرح رقمی بالغ برهزار و 402 میلیارد ریال، برآورد شده است.
گفتنی است، قراردادهای BOT یا ساخت، بهرهبرداری و انتقال به قراردادهایی اطلاق میشود که در آن شرکت یا شرکتهایی درقبال امتیازاتی، اقدام به اجرای پروژههای سنگین به لحاظ مالی میکنند. ضمن اینکه مدت محدودی از پروژه اجرا شده، منتفع شده و سپس پروژه یعنی مستحدثات را به گونهای که امکان فعالیت کامل را داشته باشند، بلاعوض به طرف دیگر که به طورمعمول دولتها یا شرکتهای وابسته به دولت هستند، انتقال میدهند.
انتهای پیام/