دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1394 - 11:19
مدیرعامل موسسه پیام‌آوران ساحل امید در گفت‌وگو با آنا:

سازمان بهزیستی پاسخگوی جامعه معلولان نیست/ تهران برای ورزشکاران ساخته شده است

مدیرعامل موسسه پیام‌آوران ساحل امید با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی پاسخگوی جامعه هدف و معلولان نیست، افزود: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ضمانت اجرا ندارد و شهر تهران نیز بخاطر عدم مناسب‌سازی تنها برای ورزشکاران ساخته شده است.
کد خبر : 53479

شهرام مبصر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به مشکلات و مسایل معلولان در کشور اظهار کرد: یکی از مسایلی که معلولان همواره با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عدم اطلاع رسانی وآگاه سازی مردم جامعه نسبت به مشکلات معلولان و تغییر نگرش ترحم آمیز آنان است.


وی افزود: معلولیت یک شانس 50درصدی برای همه افراد جامعه است و برای هر کسی بر اثر بیماری و حادثه امکان بروز دارد. این نیست که با معلولیت جسمی، شخصیت و کرامت انسانی افراد زیر سوال رود و با نادیده گرفتن توانایی‌هایشان، آنان را مورد ترحم و دلسوزی قرار دهند زیرا بسیاری از معلولان نه تنها توانمند هستند بلکه توانایی افزایش توانمندی های خود را نیز دارند. بالاخره وقتی عضوی از بدن یک انسان دچار مشکل و ناتوانی می شود انسان تمام تمرکز خود را بر روی توانایی های دیگر قرار می‌دهد.


مدیر عامل موسسه پیام آوران ساحل امید ادامه داد: اگر رسانه ها و مطبوعات با آگاه سازی و اطلاع رسانی به مردم در جامعه گام بردارند مسلما تغییر نگرش و فرهنگ سازی در جامعه صورت می گیرد. ضمن اینکه سازمان ها و ارگان ها نیز به سمت اجرای حقوق معلولان حرکت می‌کنند.


وی با انتقاد از رسانه ها به ویژه رسانه ملی گفت: متاسفانه رسانه ها در این زمینه کم‌کاری می کنند.


مدیرعامل موسسه پیام آوران ساحل امید ضمن انتقاد از این مسئله که قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ضمانت اجرایی در کشور ندارد، گفت: حتی در آخرین ماده این قانون 16 ماده‌ای به صراحت مطرح می شود که اگر بودجه لازم برای اجرایی شدن وجود داشته باشد ما می خواهیم که این قانون اجرایی شود. البته در حال حاضر این قانون در مجلس شورای اسلامی در حال بازنگری و اصلاح است و به تصویب کامل نرسیده در حالی که نزدیک به دو سال از طرح این موضوع در مجلس شورای اسلامی می گذرد.


مبصر ادامه داد: بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، صداوسیما باید دو ساعت در هفته، بهترین زمان روز را به برنامه های ویژه معلولان اختصاص دهد در حالی که تاکنون تولید و اجرای چنین برنامه‌هایی را از صدا و سیما شاهد نبوده‌ایم و هرازگاهی به مناسبت روز معلولان زمانی را به این موضوع اختصاص می دهند و در ساعت های نامناسب مانند دوازده و نیم شب برنامه هایی از این دست را پخش می کنند که مسلما مخاطب بسیاری نخواهد داشت.


وی یادآور شد: سازمان بهزیستی کشور با بودجه‌ای اندک، با جامعه هدف بسیاری بزرگی از جمله زنان سرپرست خانوار، ایدز،، اعتیاد و کودکان استثنایی و معلولان روبرو است و قشر آسیب دیده بسیاری را تحت پوشش دارد که متاسفانه نمی تواند پاسخگو باشد. از همه مهمتر سازمان بهزیستی قدرتی ندارد و اگر شهرداری‌ها، معابر و خیابان‌ها را مناسب سازی نکنند و یا دانشگاه‌ها کلاس ها و راهروهای خود را برای افراد معلول مناسب سازی نکنند سازمان بهزیستی قدرتی ندارد که با این مراکز برخورد و آنان را پلمپ کند و یا آنان را مجبور و موظف به ارائه خدمات به معلولان کنند.


مبصر ادامه داد: متاسفانه هنوز سرویس های ایاب و ذهاب و سرویس های حمل و نقل شهری برای رفت و آمد معلولان مناسب سازی نشده است و شهر ما برای افرادی ساخته شده که ورزشکارند زیرا افراد در این جامعه همیشه باید در حال دویدن باشند و باید برای رسیدن و سوار شدن به مترو و بی‌آرتی بدوند حتی برای عبور از عرض خیابان و برخورد نکردن ماشین ها با آنان نیز باید توانایی دویدن داشته باشند.


مدیرعامل موسسه پیام آوران ساحل امید گفت: شهر تهران حتی برای قشر عادی نیز ساخته نشده است زیرا افراد عادی هم از دوندگی خسته می شوند. جانبازانی که در هشت سال دفاع مقدس از جان خود گذشتند نیز باید از این وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. جانبازان و معلولان را نیز که کنار بگذاریم ما همیشه ادعا داریم که جامعه ما قشر جوانی دارد البته این قشر نیز در سال های آینده دچار سالمندی خواهد شد آیا می توانند با شرایط این شهر و نامناسب بودن معابر زندگی کنند؟


مبصر یادآور شد: چطور یک زن باردار یا یک سالمند از پل هوایی غیر مکانیزه استفاده کند؟ یا زنی که با کالسکه می خواهد کودک خود را حرکت دهد. بنابراین مناسب سازی شهر فراتر از نیاز معلولان کشور است زیرا بسیاری از افراد برای زندگی در شهر به استفاده آسان از امکانات شهری نیاز دارند.


وی با اشاره به تجربه سایر کشورهای جهان در مورد معلولان گفت: در تمام کشورهای پیشرفته مناسب سازی در همه زمینه ها برای معلولان صورت گرفته است به طوری که در قوانین ساختمان سازی و معماری سایر کشورهای جهان اولین گزینه‌ای که باید رعایت کنند اصول مناسب سازی است.


مدیرعامل موسسه پیام آوران ساحل امید گفت: در دو سال اخیر به نسبت سال های قبل مناسب سازی شهری بهبود یافته است اما باید در نظر داشته باشیم که این موضوع ناشی از فشارهای سازمان های مردم نهاد و معلولان و فعالان اجتماعی بوده است اما به این معنا نیست که شهر به یک مدینه فاضله تبدیل شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب