دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بررسی دلایل بی‌رغبتی برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن

دبیرکل خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران درباره نقش معدن در توسعه کشور گفت: بنا بر فرمایش‌ مقام معظم رهبری باید معادن را جایگزین نفت کنیم اما وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور امکان جایگزینی آنها را نفی می‌کند.
کد خبر : 53225

شهرام شریعتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا، با بیان اینکه اکنون رئیس‌جمهوری تاکید بر جایگزینی معادن غیرهیدروکربنی در مقابل نفت دارد، افزود: اکنون بدنه وزارتی باز هم اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.


وی با ابراز تاسف از اینکه بخش معدن در ایران یک متولی ندارد، عنوان کرد: ایمیدرو، سازمان زمین شناسی، ارگان‌های نظامی، شستا و سازمان‌های بهره‌بردار همگی درباره معدن صاحب نظر هستند و در کل معدن در کشور متولی مشخصی ندارد.


شریعتی اظهار کرد: با وضع توصیف شده یک سرمایه‌گذار خارجی وقتی وارد ایران می‌شود، نمی داند باید با چه کسی صحبت کند و این باعث می‌شود تا همان ابتدا یک قدم به عقب بازگردد.


دبیرکل خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران تاکید کرد: بنا بر قانون اساسی معادن کشور جزء اموالی است که به دولت سپرده شده اما اکنون این دولت گسترده شده است و برای فعالیت در این زمینه مشخص نیست باید با چه کسی صحبت کرد.


وی با بیان اینکه هیچ اطلاعات صحیحی از معادن ایران وجود ندارد، افزود: وقتی می‌خواهیم، کالایی خریداری کنیم آن را کاملا چک می‌کنیم که مشخصات آن چیست و چه کیفیتی دارد اما در مورد معادن هیچ مشخصاتی وجود ندارد و نمی‌دانیم بر روی چه چیزی سرمایه‌گذاری می‌کنیم.


شریعتی به کارهای اکتشافی ناقص در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: ما حتی پس از نهایی شدن سرمایه‌گذاری پروانه را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار نمی‌دهیم و هیچ رغبتی برای سرمایه‌گذاری در خصوص اکتشاف هم ایجاد نمی‌کنیم.


وی با بیان اینکه زیرساخت‌های کارهای معدنی هم در کشور وجود ندارد، عنوان کرد: بر اساس قانون اساسی کشور ما باید آمایش سرزمین داشته باشیم اما هنوز زیرساخت‌های ما توسعه پیدا نکرده است.


این استاد دانشگاه تاکید کرد: مشکلات قانونی، تعدد متولیان و همچنین تصمیم‌گیری‌های غلط و غیرکارشناسی همگی عواملی است که رغبت را برای سرمایه‌گذاری از میان می‌برد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب