دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1399 - 16:28
آنا گزارش می‌کند؛

عملیات روانی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای القای توطئه علیه ایران

رئیس‌جمهور شکست‌خورده آمریکا تلاش می‌کند با اقداماتی ازجمله ضربه‌زدن به منافع دیگر کشورها، عقده‌های روانی خود را خالی کند و در این راستا منابع رسانه‌ای آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌دنبال القای توطئه حمله به ایران هستند.
کد خبر : 530044
200512-donald-trump-al-1202_be71a928fa75b5b9ab7fa8c6bb8f63ed.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دوشنبه گذشته دونالد ترامپ با انتشار پیامی کوتاه و عجولانه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت کار «مارک اسپر» تمام شد و «کریستوفر میلر» را جایگزین وی کرد. عزل بالاترین مقام نظامی یک کشور آن‌هم زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌خواهد شکست در انتخابات را قبول کند، مسلماً به انتقال قدرتی پرمخاطره منجر خواهد شد.


کریستوفر میلر


کریستوفر میلر، وزیر دفاع جدید آمریکا


کارشناسان نظامی و مقام‌های امنیتی آمریکا این اقدام ترامپ را ناشی از دو دلیل محتمل می‌دانند. نخست، اینکه با تعریف و تمجید ترامپ از وزیر دفاع جدید که سابقه حضور در عملیات نظامی در قندهار افغانستان را در پرونده دارد، در سال ۲۰۰۳ در عراق مستقر بوده است و با منطقه غرب آسیا به‌خوبی آشنایی دارد، مشخص است وی برای منطقه غرب آسیا برنامه‌هایی در سر دارد. دوم اینکه، برنامه ترامپ با اخراج اسپر به پایان نمی‌رسد و خطر برکناری «کریستوفر ای ورای»، مدیر اف.بی.آی و «جینا هسپل»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را نیز تهدید می‌کند.




بیشتر بخوانید:


چرا ترامپ وزیر دفاع آمریکا را در روزهای آخر ریاستش عزل کرد؟




مقام‌های وزارت دفاع آمریکا به‌صورت پنهانی از اقدام احتمالی ترامپ برای عملیات نظامی علیه کشوری دیگر ابراز نگرانی کردند و گفتند: اقدام ترامپ می‌تواند مقدمه حمله‌ای آشکار یا پنهان علیه ایران یا دیگر دشمنان آمریکا در روزهای آخر حضور وی در کاخ سفید باشد.


«الیسا اسلاتکین»، نماینده جمهوری‌خواه میشیگان در کنگره نیز این نظر را تأیید می‌کند و معتقد است: بر اساس تجربه‌ام می‌گویم احتمال  خطرناکی در پس اقدام ترامپ وجود دارد و آن این است که وی می‌خواهد دست به اقدامی بزند که حتماً اسپر اگر وزیر دفاع می‌ماند، با آن مخالفت می‌کرد.


احتمال خطرناک موضوع مبهمی است که  «لوکاس تاملینسون»، خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز از بخشی از آن پرده برمی‌دارد. وی با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ژنرال «مک مستر»، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در کابینه ‎ترامپ گفت که امکان حمله هوایی ‎اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ‎ایران قبل از اتمام دوره ریاست جمهوری ترامپ وجود دارد.



هماهنگی مقام‌های آمریکایی با حکام عرب منطقه


در راستای توطئه احتمالی «حمله به ایران» که رسانه‌های وابسته به دولت آمریکا مطرح و تئوریسین‌های هم‌فکر ترامپ به آن بال و پر داده‌اند، «الیوت آبرامز»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران به منطقه سفر کرد و روز گذشته به دیدار مقام‌های سعودی رفت. وی در دیدار با مقام‌های سعودی و دولت مستعفی یمن بر لزوم «اقدامات مشترک برای مقابله با فعالیت‌های مخرب و خشونت‌آمیز ایران در منطقه» تأکید کرد.


الیوت آبرامز


الیوت آبرامز، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران


این سفرها درحالی انجام می‌شود که «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه دولت ترامپ نیز قصد دارد در روزهای آینده به سرزمین‌های اشغالی سفر و با مقام‌های این رژیم درباره ایران رایزنی کند.


این طراحی توطئه در حالی انجام یا به تعبیری، در راستای جنگ روانی و رسانه‌ای مطرح می‌شود که  به باور بسیاری از کارشناسان منطقه‌ای امکان حمله مستقیم نظامی از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی یا کشورهای عربی به ایران دست‌کم در ماه‌های آینده وجود ندارد. علاوه بر این، نباید  از نظر دور داشت که  ادعاها و موارد مطرح شده در منابع آمریکایی صرفاً در حد گزارش رسانه‌ای است و تاکنون مقام‌های ارشد آمریکا و منابع رسمی این کشور در زمینه احتمال حمله به کشوری خاص یا هرگونه طرح مشابه هشداری صادر نکرده‌اند.


رئیس‌جمهور آمریکا اکنون از شکست در انتخابات ریاست جمهوری بسیار عصبانی است و تلاش می‌کند با اقداماتی کینه توزانه در داخل این کشور، ازجمله برکناری مقام‌های رسمی و در خارج از این کشور با حمله یا ضربه‌زدن به منافع دیگر کشورها، عقده‌های روانی خود را خالی کند.


در هر صورت هرگونه احتمالی در زمینه حمله به ایران و تهدیداتی از این نوع که در رسانه‌های آمریکایی مطرح می‌شود، همان‌گونه که از سال‌ها پیش و دوران ریاست جمهوری قبلی آمریکا مطرح بوده، اکنون نیز مطرح است و موضوع جدیدی به شمار نمی‌رود.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب