دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1399 - 08:00
موسویان در گفتگو با آنا خبر داد؛

ساخت سامانه‌ای برای کمک به ناتوانان حرکتی/ فناوری‌ که در ثبت مسیر حرکت چشم کاربرد دارد

مدیر گروه رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر از ساخت سامانه ثبت سیگنال‌های چشمی برای کمک به ناتوانان حرکتی در این واحد دانشگاهی خبر داد.
کد خبر : 530039
fb0f5134-89c9-4b5d-a572-fda7a3b564fc.jpg

سیدایمان موسویان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خمینی‌شهر درباره ساخت سامانه ثبت سیگنال‌های چشمی برای کمک به ناتوانان حرکتی اظهار کرد: بهزاد کریمیان دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، توانست سامانه ثبت سیگنال‌های چشمی(الکترواکولوگرافی) برای کنترل وسایل و تجهیزات ازجمله ویلچر برای ناتوانان حرکتی طراحی و پیاده‌سازی کند.


وی افزود: یکی از نیازهای جامعه، ایجاد تلفیق اجتماعی جامعه معلولان با دیگر آحاد جامعه بوده و لازم است تا سطح امید آنان و حضورشان در جامعه افزایش یابد. از این رو لازم است تا بستر حضور آنان در جامعه فراهم شود و راحتی و سهولت آنان در نظر گرفته شود.


مدیر گروه رشته مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر اضافه کرد: به همین دلیل وظیفه مهندسان حوزه تجهیزات پزشکی بوده تا با ساخت تجهیزات و فناوری‌ها این فرصت را فراهم سازند و در این مسیر، راحتی بیمار و هزینه‌ها دو اصل مهم بوده که مهندسان مستلزم رعایت آنها در  هر فناوری جدید هستند.


موسویان ادامه داد: استفاده از سیگنال‌های چشمی، علاوه بر ثبت آسان و پردازش‌های راحت در کمترین سطح از سلامت و انرژی نیز قابل استفاده و مورد اتکا است.


وی با بیان اینکه از این سیستم و فناوری، می‌توان به‌عنوان رابط انسان و ماشین بهره گرفت، عنوان کرد: علاوه بر افزایش پویایی افرادی که مشکل حرکتی دارند در فناوری‌های ثبت مسیر حرکت چشم در زمینه‌های نظامی، آموزشی، حوزه‌های مدیریتی و تبلیغاتی نیز کاربرد دارد که برای این موضوع ابتدا نیاز است سیگنال‌ها از چشم دریافت و به شکل قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل شده تا برای پردازش قابل استفاده شود.


چگونگی کارکرد سامانه ثبت سیگنال‌های چشمی


مخترع سامانه ثبت سیگنال‌های چشمی هم به خبرنگار آنا گفت: برای ثبت سیگنال EOG می‌توان از الکترودهای مقرون به صرفه نقره، نقره کلرید استفاده کرد که معمولاً جفت الکترودها به‌صورت بالا و پایین برای ثبت حرکت عمودی و دو الکترود در طرفین چشم برای ثبت حرکت افقی قرار می‌گیرند. سپس، سیگنال ثبت‌شده از طریق الکترودها به دستگاه ساخته‌شده وارد می‌شود.



بهزاد کریمیان توضیح داد: در این قسمت سیگنال تقویت و آماده پردازش می‌شود و پس از آن با استخراج ویژگی‌های سیگنال می‌توان این سیگنال را طبقه‌بندی کرد که در نهایت حرکات‌های مختلف چشم اعم از حرکات اصلی چپ، راست، بالا و پایین قابل دسته‌بندی و استفاده در کاربردهای مختلف است.


وی مزیت ویژه سامانه طراحی‌شده را قیمت پایین آن دانست و تبیین کرد: امید است با حمایت مسئولان این طرح به تولید انبوه رسیده و مشکلات عدیده قشر بزرگی از هموطنان برطرف شود.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب