دلالان عامل اصلی گرانی مصالح ساختمانی/ تعلل وزارت صمت برای برخورد با سودجویان تا کی ادامه دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، همانطور که میدانید قیمت مصالح ساختمانی یکی از موارد اثرگذار در هزینه تولید و در نهایت قیمت فروش یک ملک به شمار میرود و طبق اعلام مرکز آمار که اطلاعات مربوط به قیمت 179 قلم مصالح ساختمانی با مراجعه به تولیدکنندگان یا عمدهفروشان مصالح ساختمانی جمعآوری میشود، در نیمه نخست امسال «تیرآهن نمره 30» با 198.6 درصد دارای بیشترین افزایش و لمبه چوبی با 6.5 درصد بیشترین کاهش را داشته است.
در مقایسه اطلاعات مرکز آمار از قیمت مصالح ساختمانی در نیمه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل (نیمه نخست سال 1398) بیشترین افزایش متوسط قیمت مربوط به «ورق سیاه به ضخامت بیش از 3 میلیمتر» با 252.0 درصد و کمترین افزایش قیمت مربوط به «لمبه چوبی» با 6.3 درصد بوده است.
در شرایطی با افزایش چند برابری برخی از مصالح ساختمانی روبرو هستیم که تعدادی از آنها در داخل تولید میشود و روند صعودی آنها به بهانه تحریم، نرخ ارز و... هیچ توجیهی ندارد، علاوه بر این بازار مسکن اوضاع مساعدی ندارد و قطع به یقین تعادل قیمتها در بخش مصالح ساختمانی منجر به کاهش قیمت تمام شده تولید و رونق بازار مسکن خواهد شد.
در این گزارش به بررسی چرایی گرانی مصالح ساختمانی خواهیم پرداخت.
جولان دلالان در بازار مصالح ساختمانی
علیرضا پاکفطرت، عضو کمیسیون عمران مجلس درباره گرانی چند برابری قیمت مصالح ساختمانی میگوید متاسفانه طی یک سال و نیم اخیر جای خالی نظارت باعث رشد فعالیت دلالان و سفتهبازان در بازار مصالح ساختمانی شده و آنها هر گونه که میخواهند به قیمتگذاری میپردازند.
به گفته وی تعدادی از تولیدکنندگان در حالی دلیل گرانی مصالح ساختمانی را تشدید تحریمها اعلام میکنند که صفر تا صد تولید برخی از مصالح ساختمانی مثل تیره آهن نمره 30 که از سال گذشته تاکنون حدود 198 درصد افزایش یافته کاملا در داخل کشور تولید میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس میافزاید متاسفانه مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مسئولان وزارت راه و شهرسازی بازار مصالح ساختمانی را به حال خود رها کردهاند و همین خلأ نظارتی بسترساز هجوم دلالان به بازار و کسب سود توسط آنها شده است.
پاکفطرت با بیان اینکه مصالح ساختمانی به قیمت واقعی به دست مصرف کنندگان نمیرسد، میگوید بازار مصالح ساختمانی مافیای قدرتمند و گستردهای دارد بنابراین میطلبد وزارت صمت به مقابله جدی با آنها بپردازد.
به گفته وی خروج دلالان از بازار مصالح ساختمانی منجر به تعدیل قیمت مصالح ساختمانی، افزایش ساخت و ساز،کاهش قیمت تمامشده مسکن و در نهایت رونق بازار مسکن میشود.
عباس اخوان، کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز درباره افزایش قیمت مصالح ساختمانی میگوید قیمت شن در حالی از سوی انجمن شنشوییهای خراسان رضوی در بازه زمانی یک ماهه 31.6 درصد افزایش یافته است که این تغییر نرخ، پذیرفتنی نیست!
امید است با نظارت دقیق مسئولان امر بازار مصالح ساختمانی از حضور دلالان خالی شده و با رونق ساختوساز و به تبع آن کاهش قیمتها، بازار مسکن شاهد ورود تقاضای مصرفی شود.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/