یکی از نقدهای جدی به دولت ضعف دیپلماسی ورزشی است/ غیرمتخصصان در اداره ورزش باید حذف شوند
سعید فائقی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره تهدید IOC به حذف وزنهبرداری از المپیک 2024 به دلیل اختلافاتی که در فدراسیون جهانی وجود دارد، گفت: من بعید میدانم که وزنهبرداری از المپیک حذف شود. به این خاطر که یکی از سه مدال المپیک مربوط به این رشته ورزشی است. شعار رسمی المپیک «سریعتر، قویتر و بالاتر» است. با توجه به این موضوع، امکان حذف این رشته خیلی ضعیف است. اگر چند وقت پیش در مورد حذف کشتی فرنگی از المپیک صحبت به میان آمده بود، به این خاطر که آنها موضوع تماشاگران را مطرح کرده بودند و گفتند تماشاگران تمایلی به کشتی نشان نمیدهند اما در مورد وزنهبرداری نمیتوانند چنین موضوعی را مطرح کنند، به این خاطر که این رشته در دنیا اقبال زیادی دارد.
وی اظهار کرد: در گذشته در اکثر رشتههای ورزشی نمایندگان فعال داشتیم که میتوانستند در موقع چنین تصمیماتی اثرگذاری خوبی داشته باشند. بحث حذف کشتی از المپیک در سالهای گذشته هم مطرح شده بود و من به خوبی خاطرم هست که در آن زمان رسول خادم به خاطر اینکه عضو هیئت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی بود، فعالیت بسیار زیادی انجام داد تا جلوی این کار گرفته شود. حتی ما سالهاست که با آمریکا رابطه خوبی نداریم اما زمانی که صحبت از حذف کشتی به میان آمد، فدراسیونهای کشتی ایران و آمریکا، متحد شدند تا جلوی این موضوع گرفته شود. این نشان میدهد که ما دیپلماسی ورزشی قوی داشتیم اما الان چنین چیزی وجود ندارد و اگرچه ورزش ایران کرسیهای زیادی دارد اما تأثیرگذاری آنچنانی بر تصمیمات بینالمللی ندارد.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی اظهار کرد: یکی از انتقادهای جدی من در این دوره همین ضعف دیپلماسی ورزشی است. من تعجب میکنم که چطور ما مدتهای زیادی برای برجام وقت گذاشتیم اما در کرسیهای بینالمللی ورزش اینقدر ضعیف کار میکنیم. حداقل انتظار من این بود که در عرصه ورزش از المپینها و قهرمانها به عنوان وابستگان فرهنگی در سفارتخانهها استفاده کند چرا که آنها میتوانند به عنوان سفیر فرهنگی با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کنند و در این موارد به ورزش کمک کنند. متأسفانه ما سالهاست که ضعف دیپلماسی ورزشی داریم. این در حالی است که در گذشته در کرسیهای مهم و تأثیرگذار از جمله دبیرکل قایقرانی، وزنهبرداری و غیره، کرسی داشتیم که این موضوع میتوانست به احیای آن رشته ورزشی کمک بسیاری کند.
فائقی عنوان کرد: در حال حاضر شنیدهام که فدراسیون والیبال موفق شده که چندین کرسی در کنفدراسیون والیبال آسیا کسب کند اما به اعتقاد من برای رشتهای مثل والیبال که در آسیا حرف اول را میزند باید کرسیهایی گرفته شود که تأثیرگذاری بسیار بالایی داشته باشد و حداقل حق ایران، دبیرکلی کنفدراسیون والیبال آسیا است. در وزارت امور خارجه این انتظار میرفت که المپینها به عنوان سفیران و وابستگان فرهنگی حضور داشته باشند و برخی اقدامات صنفی را انجام دهند اما متأسفانه این موضوع اتفاق نیفتاد و در نهایت دست ما در دنیا خالی مانده است.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی علت اصلی ضعف دیپلماسی ورزشی را وجود نیروهای غیرمتخصص میداند و در این خصوص گفت: به اعتقاد من مشکل اصلی همین نیروهای غیرمتخصصی است که به ورزش کشور ورود کردهاند. در دوره گذشته که گودرزی وزیر ورزش و جوانان بود، یک جلسه با من و هاشمیطبا برگزار کرد. پس از آن جلسه من فکر میکردم که حتماً از حضور هاشمیطبا به خاطر سبقهای که دارد، در کمیته ملی المپیک استفاده خواهد کرد اما هیچوقت این اتفاق نیفتاد. از آن زمان به بعد ارتباطات در کمیته ملی المپیک به حداقل رسید و گودرزی که خودش تحصیلات ورزشی داشت، چنین کاری انجام نداد.
فائقی خاطرنشان کرد: من با اینکه در بدنه ورزش حضور داشتم و علاقه بسیار زیادی به این حوزه دارم اما به این باور رسیدهام که ورزش را باید به دست ورزشیها سپرد، چرا که آنها توانایی اداره کردن آن را دارند و در کنار آن میتوانند جانشینپروری را هم انجام دهند. ما از بزرگان ورزش هیچ زمانی استفاده نمیکنیم. به عنوان مثال علی دایی آقای گل دنیاست و کسی است که یونسکو از او میخواهد به عنوان سفیر ورزش با آنها همکاری کند اما در ایران چه استفادهای از او میشود؟ در رشتههای دیگر هم وضعیت به همین صورت است. در واقع ما هم در عرصه بینالمللی با ضعف دیپلماسی روبهرو هستیم و هم در داخل ایران از بزرگان ورزش استفاده نمیکنیم.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/