اصولگرایان سردرگمتر از همیشه
در آخرین تحول سه ضلعی اصولگرایان تصمیم گرفتهاند برای جامعیتبخشی به تصمیمات محفل خود حدادعادل و باهنر را هم اضافه کنند. مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری با بیان اینکه ما از ابتدا با سه ضلع پایداری، موتلفه و ایثارگران کار را شروع کردیم و امروز حدادعادل و باهنر هم در جلسات ما شرکت میکنند، گفت: امیدواریم بتوانیم این جلسات را توسعه دهیم. ما جلساتی را با دوستان اصولگرا برگزار و بر سر چند اصول با یکدیگر وفاق کردیم و امیدواریم کسی این توافقات را بر هم نزند. آقاتهرانی اطمینان میدهد که قرار نیست پایداری زیر میز بزند. اما کدام میز؟ میزی که علی لاریجانی به عنوان موثرترین چهره عملیاتی جناح راست جایی در آن ندارد و ناطق نوری هنوز نمیخواهد با آن آشتی کند. وزن چهرههای غایب میز وحدت اصولگرایان از حاضرین بیشتر است و همین، آینده چنین وحدت حداقلی را زیر سوال میبرد. وحدت منهای لاریجانی، ناطق، ولایتی، رضایی و قالیباف حتما نمیتواند چتری گسترده روی سر اصولگرایان بگستراند. با این حال آقاتهرانی در بخش دیگری از مصاحبه خود ثابت کرد نگرانی اصولگرایان از جلسات سه ضلعی اصولگرایان پربیراه نبوده است. او گفت که جلساتی که ما برگزار میکنیم همان شورای هماهنگی اصولگرایان است و اسم آن خیلی مهم نیست و دنبال نامگذاری هم نیستیم و بیشتر میخواهیم امکانی فراهم شود که بتوانیم با یکدیگر بنشینیم و صحبت کنیم و به نقاط خوبی برسیم. قصد داریم این جلسات را توسعه دهیم و اگر افراد دیگری هم حاضر به همکاری باشند، دریغ نخواهیم کرد. آقاتهرانی در پایان گفت: اگر بتوانیم به خوبی جلو برویم، امیدواریم که به یک لیست واحد برای انتخابات برسیم.
اما این تمام ماجرا نیست. آقاتهرانی هیچ اشارهای به دعوت از چهرههای متنفذ جریان اصولگرا نکرده و حضور آنها را منوط به اعلام همکاری خودشان دانسته است. گویی این انتظار در میان آنها نهادینه شده که ناطق نوری، لاریجانی، ولایتی و دیگران باید پیغام بفرستند که ما آماده همکاری هستیم و لطفا ما را در جلسات خود دعوت کنید. روز شنبه حسین سبحانینیا، از چهرههای اصولگرای نزدیک به لاریجانی پرده از اختلافی برداشت که اصولگرایان تلاش میکنند آن را بپوشانند. او با تایید سهمخواهی برخی طیفهای اصولگرا و تاثیر آن در کند شدن سرعت همگرایی در جریان اصولگرا، گفت: اگر سهمخواهی برخی طیفهای منفرد جریان اصولگرا از بین برود، ائتلاف و همگرایی در جریان اصولگرا سرعت میگیرد. روزهای گذشته برای اصولگرایانی که میخواستند بدنه هوادار خود را به همگرایی مهرههای اصلی امیدوار کنند با یک شوک دیگر هم همراه بود؛ حامیان لاریجانی بالاخره تصمیم به راهاندازی حزب رهروان ولایت را عملی کردند. این خبر از سوی یکی از نمایندگان نزدیک به لاریجانی اعلام شد اما بلافاصله تکاپو برای رد آن هم آغاز شد.
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در این باره با بیان اینکه لاریجانی قصد ائتلاف با اعتدال را ندارد، گفت: مسوولان فراکسیون رهروان مانند آقای ابوترابی و بروجردی تشکیل جمعیت رهروان را نفی کردند. ایجاد تشکل رهروان دلیلی بر اینکه آنان استراتژی انتخاباتی خود را بر مبنای ائتلاف با اعتدال تنظیم کرده باشند، نیست. وی با بیان اینکه بیش از یک سال است که مسوولان این فراکسیون به دنبال رسمی کردن مجموعهشان بودند، به مهر گفت: اینکه این مساله تحقق پیدا کرده است فکر نمیکنم که چنین چیزی صحت داشته باشد؛ چرا که خیلی از مسوولان این فراکسیون همچون آقایان ابوترابی و بروجردی چنین موضوعی را نفی کردهاند و بعید میدانم که واقعیت داشته باشد. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، همچنین در مورد روند وحدت در جریان اصولگرایی گفت: جریان اصولگرایی برنامه انتخاباتی خود را طبق زمانبندی طی میکند و هر زمان که لازم باشد در این مورد اطلاعرسانی خواهد کرد، چرا که بنا ندارد از اکنون فضای کشور را انتخاباتی کند.
اصولگرایان روز شنبه یک شوک دیگر هم دریافت کردند. جلسهای که نشریه صدا نزدیک به حزب کارگزاران به آن پرداخت و از نشست علی اکبرناطق نوری، علی اکبر ولایتی، علی لاریجانی و مرتضی مقتدایی خبر داد. حالا صفبندیهای اصولگرایان بر خلاف نمایش وحدتشان آشکارتر از قبل شده است.
با این وجود آنها در فاصله کمتر از سه ماه مانده به انتخابات هنوز در حال ایدهپردازی برای چگونگی دستیابی به مکانیزم وحدت هستند. روز گذشته گوشه دیگری از اختلاف نظر میان آنان هم رونمایی شد. اینبار اختلاف نه در میان طیفهای به ظاهر متضاد که در میان راست سنتی است. روز شنبه کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری اعلام کرد هسته مرکزی شورای هماهنگی اصولگرایان تشکیل شده است. اما کمتر از ٢٤ ساعت بعد، نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه که از موثرترین اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری است اظهارات سخنگو را تکذیب کرد و گفت خبری از هسته مرکزی نیست. سجادی گفته بود: شورای هماهنگی انتخاباتی اصولگرایان به صورت بالقوه شکل گرفته و هسته اصلی آن که مسوولیت دعوت از شخصیتها را بر عهده دارد تشکیل شده است. تلاشهای بسیاری از طرف جامعه روحانیت مبارز، جبهه پیروان خط امام و رهبری و دیگر اصولگرایان، احزاب، تشکلها و شخصیتهای اصولگرا صورت گرفته که شورای هماهنگی اصولگرایان چتری باشد تا حداکثر اصولگرایان را دربرگیرد و به نتایجی رسیده که مسوولیت اعلام چگونگی و دعوت آن بر عهده جامعه روحانیت مبارز است. هیاتی در روحانیت مبارز تشکیل شده که کار دعوت را انجام میدهد و در آینده خیلی نزدیک و تا کمتر از یک هفته آینده اعلام میشود. قرار است از تمام شخصیتهای حقیقی و حقوقی اصولگرا دعوت به عمل آید تا مجموعه اولیه را تشکیل داده و از درون آن تشکیلات کوچکتری ساختارسازی شود و کارهای عملیاتی و دیگر کارها و سیاستگذاری را انجام دهد.
حبیبی هم در پاسخ به این اظهارات گفت: فعلا هیچ هستهای که به عنوان هسته قطعی شورای اصولگریان شکل گرفته باشد نداریم اما تا به حال ما و دیگران نشستهای متعدد مشورتی برای پیشبرد کارهای ائتلاف داشتیم. برای تشکیل ائتلاف اصولگرایان زمان مشخصی تعیین نشده، احساس میکنیم روند ائتلاف اصولگرایان در حال پیشرفت بوده و شرایط در زمان حاضر بهتر از ماههای قبل است. نشستهای سه جانبه حزب موتلفه اسلامی با جبهه پایداری و جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی هم محدود نشده و هر وقت ضرورت پیدا کند ادامه خواهد یافت. اصولگرایان در حالی به استقبال انتخابات میروند که باید در شرایط فعلی کار ساختارهای عملیاتی و اجرایی ستاد انتخاباتی خود را انجام دهند اما هنوز درگیر سازماندهی مکانیزم وحدت هستند. تجربه ناکام جلسات وحدت، مذاکرات سه ضلعی و حالا هسته مرکزی و شورای هماهنگی نشان میدهد ادامه این روند نمیتواند آینده چندان موفقی پیش روی آنان قرار دهد.
انتهای پیام/