دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1399 - 12:05
پشت پرده برکناری یک مقام عالی‌رتبه نظامی در آمریکا؛

چرا ترامپ وزیر دفاع را در روزهای آخر ریاستش عزل کرد؟/احتمال وقوع کودتا یا حمله سریع به کشوری دیگر

تحلیلگران یک نشریه معتبر آمریکایی دو سناریو را به عنوان دلایل اقدام دونالد ترامپ برای عزل مایک اسپر وزیر دفاع محتمل می‌دانند که هر دو می‌توانند برای امنیت داخلی آمریکا و جامعه جهانی فاجعه‌بار باشند.
کد خبر : 529734
1.jpg

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، تحلیلگران روزنامه معتبر نیویورک تایمز با بررسی نظرات کارشناسان نظامی و مقامات امنیتی آمریکا به دو دلیل محتمل در خصوص اقدام دونالد ترامپ به برکناری مایک اسپر اشاره کرده‌اند.


روز دوشنبه ترامپ در پیام توییتری کوتاه و عجولانه نوشت که کار اسپر تمام شد. وی همان روز کریستوفر میلر را جایگزین اسپر کرد که چهارمین وزیر دفاع دولت ترامپ نام گرفت. عزل بالاترین مقام نظامی یک کشور آن‌هم زمانی که ترامپ نمی‌خواهد شکست خود در انتخابات را قبول کند مسلماً به یک انتقال قدرت پرمخاطره خواهد انجامید.


سابقه حضور وزیر دفاع جدید آمریکا در افغانستان و عراق 


ترامپ از وزیر دفاع جدیدش تعریف کرد و وی را مدیری لایق در مرکز ملی مبارزه با تروریسم دانست و تصریح کرد که میلر برای اداره پنتاگون فرد مناسبی است.



کریستوفر میلر، وزیر دفاع جدید آمریکا


همان روز دوشنبه، دو نفر از مقامات کاخ سفید که نخواستند نامشان فاش شود به نیویورک تایمز گفتند که برنامه ترامپ با اخراج اسپر به پایان نمی‌رسد و خطر برکناری «کریستوفر ای ورای»، مدیر اف بی آی و «جینا هسپل» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی.آی.ای) را هم تهدید می‌کند و در واقع این دو در اولویت اخراج‌های ترامپ هستند. برکناری این مقامات امنیتی، نظامی و اطلاعاتی رده بالا شبیه بریدن سر اداره امنیت ملی این کشور پیش پای کسی است که به‌تازگی رقابت بر سر ماندن بر اریکه قدرت را باخته است.


در این زمینه دموکرات‌ها و افراد باسابقه امنیت ملی گفته‌اند که اخراج اسپر اقدامی سخیف در زمانی نامناسب است زیرا ما در دوره انتقال قدرت به جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب هستیم و این امر معلوم می‌کند که ترامپ نمی‌خواهد از قدرت کنار برود و با اخراج مقامات امنیتی می‌خواهد قدرت رو‌به‌زوال خود بر نهاد‌های مهم دولتی را افزایش دهد.




بیشتر بخوانید:


اسپر: گزینه نظامی علیه ایران جواب نخواهد داد


آمریکا خواهان تقابل نظامی با ایران نیست




«آدام اسمیت»، نماینده کنگره از حزب جمهوری‌خواه و همچنین رئیس کمیته خدمات تسلیحاتی می‌گوید تصمیم ترامپ برای اخراج اسپر اقدامی کینه‌توزانه، بچه‌گانه و سبک‌سرانه بود. وی ادامه می‌دهد که از مدت‌ها قبل روشن بود که ترامپ وفاداری یک مقام به رئیس‌جمهور را از شایستگی آن مقام بالاتر می‌داند به همین دلیل است که در این دوره انتقال قدرت، وی شایستگی مقامات را فدای هم‌سویی یا ناهمسویی آنها می‌کند.


دو مقام دولتی ارشد هم روز دوشنبه گفتند که ترامپ از اخراج کردن لذت می‌برد حتی اگر تنها دو ماه به پایان دوره ریاست‌جمهوری باقی مانده باشد. این دو ادامه می دهند که عزل اسپر این شانس را به ترامپ می‌دهد که بتواند تا حدی نتیجه بازی باخته به جو بایدن را به نفع خود تغییر دهد.


از همه مهم‌تر، مقامات وزارت دفاع به صورت پنهانی از اقدام احتمالی ترامپ برای دست زدن به یک عملیات نظامی علیه یک کشور دیگر ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها گفته‌اند که این اقدام ترامپ می‌تواند حمله‌ای آشکار یا پنهان علیه ایران یا دیگر دشمنان آمریکا در روزهای آخر حضور وی در کاخ سفید باشد.


لازم به ذکر است که میلر وزیر دفاع جدید، سابقه حضور در عملیات نظامی در قندهار افغانستان را در پرونده دارد. وی در سال 2003 در عراق مستقر بوده و با منطقه غرب آسیا به خوبی آشناست.



 مقامات وزارت دفاع به صورت پنهانی از اقدام احتمالی ترامپ برای دست زدن به یک عملیات نظامی علیه یک کشور دیگر ابراز نگرانی کرده‌اند. آنها گفته‌اند که این اقدام ترامپ می‌تواند حمله‌ای آشکار یا پنهان علیه ایران یا دیگر دشمنان آمریکا در روزهای آخر حضور وی در کاخ سفید باشد.



الیسا اسلاتکین، نماینده جمهوری‌خواه میشیگان در کنگره که سابق بر‌ این در دولت باراک اوباما دارای مقامی در پنتاگون بود نیز در واکنش به اخراج اسپر می‌گوید: بر اساس تجربه‌ام می‌گویم که چند احتمال معدود برای اخراج افراد کلیدی در روزهای پایانی حضور یک رئیس‌جمهور در کاخ سفید وجود دارند. وی ادامه می‌دهد که یکی از احتمالات، خطای کاری یا بی‌لیاقتی آن مقام است که اسپر این‌گونه فردی نبود. احتمال دیگر، کینه‌ورزی نسبت به آن مقام است و احتمال سوم که خیلی هم خطرناک است این است که ترامپ می‌خواهد دست به اقدامی بزند که حتماً اسپر اگر وزیر دفاع می‌ماند با آن مخالفت می‌کرد. به هر صورت اقدام ترامپ چیزی به جز دهن‌کجی به امنیت ملی نیست.


برکناری اسپر دور از ذهن نبود زیرا وی در تابستان سال جاری آشکارا با ترامپ مخالفت کرد و گفت که به نظامیان اجازه نمی‌دهد در صورت بروز اغتشاشات پس از انتخابات برای سرکوب مردم در شهر‌ها مستقر شوند.



ترس از انتقام ترور سردار سلیمانی دلیل احتمالی استعفای اسپر


به گفته یکی از هم‌فکران وزیر دفاع برکنار شده، اسپر استعفای خودش را از قبل آماده کرده بود.


به گزارش آنا، یکی از دلایل احتمالی استعفای اسپر ترس از انتقام ترور سردار قاسم سلیمانی بود زیرا مایک اسپر یکی از طراحان و حامیان اصلی این ترور تلقی می‌شود.


اوایل آبان ماه رسانه‌های آمریکایی فاش کردند که یک جلسه توجیهی برای مقامات ارشد آمریکایی برگزار شده که در آن به مقامات نظامی، امنیتی و اطلاعاتی این کشور درباره خطرهای انتقام احتمالی ترور سردار قاسم سلیمانی هشدار داده شده است.


همان موقع شبکه خبری «ان بی سی نیوز» به نقل از مقامات ارشد آمریکایی گزارش داد،  درباره تهدید علیه رهبران ارشد پنتاگون حتی زمانی که در داخل آمریکا هستند، هشدار داده شده است. 


در این جلسه اطلاعاتی مطرح شد که نشان می‌دهد هدف این تهدید، رهبران نظامی آمریکا از جمله مایک اسپر هستند  که در تصمیم‌گیری و عملیات ترور سردار قاسم سلیمانی نقش داشتند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب