دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1399 - 12:00
در مسیر‌ نخبه‌پروری/ 41 دهقان‌فر در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

از طراحی و ساخت روبات تا ثبت 45 اختراع توسط پژوهشگران/ صندوق حمایت از نخبگان راه‌اندازی می‌شود

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون ثبت 45 اختراع، تألیف و چاپ 35 عنوان کتاب، طراحی و ساخت روبات را بخشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این باشگاه عنوان کرد.
کد خبر : 529719
index.jpg

حمید دهقان‌فر در ادامه پرونده «در مسیر‌ نخبه‌پروری» در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به تشریح فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون پرداخته است.


وی اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون سال 1391 راه‌اندازی شد و با توجه به اینکه واحد کوچک محسوب می‌شد از ابتدا نخبگان سایر دانشگاه‌های دولتی و آزاد را شناسایی و عضو کردیم تا با استفاده از توان علمی آنها بتوانیم پایه قوی برای دانشجویان و استادان دانشگاه مبدأ ایجاد کنیم.


این مسئول اضافه کرد: از دانشگاه‌های شیراز، صنعتی شریف، امیرکبیر، شهید بهشتی، علوم و تحقیقات و... به جذب پژوهشگران و نخبگان پرداختیم که موجب شد در کمتر از دو سال به برترین باشگاه بین باشگاه‌های کوچک در کشور تبدیل شویم.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون با اشاره به چاپ بیش از یک‌هزار و 60 مقاله توسط اعضای این باشگاه در مجلات علمی ـ پژوهشی، آی اس آی، آی اس سی و ... عنوان کرد: همچنین اعضای این باشگاه در همایش‌های بین‌المللی، ملی و ... 45 اختراع به ثبت رسانده‌اند که پنج اختراع آن به نام باشگاه ثبت شده است.


کسب رتبه برتر در اجلاس‌های سالانه باشگاه پژوهشگران جوان


دهقان‌فر با بیان اینکه از سوی دیگر بیش از 20 طرح پژوهشی نیز انجام شده و 35 عنوان کتاب به چاپ رسیده است، بیان کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون علاوه بر موارد ذکر شده در نمایشگاه‌های مختلف کشوری و استانی که در مجلس شورای اسلامی، دانشگاه‌ها و... برگزار شد، شرکت کرد.


وی مطرح کرد: با توجه به کاهش شدید دانشجو و وجود مسائل مالی که موجب کاهش شدید بودجه اختصاصی شده و حتی اکثر دانشگاه‌ها در تأمین هزینه‌های جاری خودشان دچار مشکل شده‌اند، تقریباً فعالیت تازه و قابل بیانی نداریم.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون تشریح کرد: با توجه به شرایط به‌وجود آمده از نظر تعداد دانشجو و مشکلات مالی (که اکثر باشگاه‌ها در حالت تعطیل و نیمه‌تعطیل هستند) در هر مرکز استانی مجموعه‌ای با عنوان باشگاه پژوهشگران خارج از محیط دانشگاه به‌صورت مستقل تشکیل شده است.


دهقان‌فر توضیح داد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون به ارتباط‌گیری با اعضا اقدام کرده تا صندوق مرکزی حمایت از نخبگان راه‌اندازی شود.


وی یادآور شد: باشگاه واحد داریون طی سه دوره متوالی در اجلاس‌های سالانه برترین باشگاه در سطح کشوری بوده و در جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان برترین رئیس باشگاه معرفی شد.


کلید رفع مشکلات در داخل کشور است


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون متذکر شد: همچنین اختراع مبدل میعانات سوختی این باشگاه جزء برترین اختراعات مورد تجلیل در نمایشگاه مجلس شورای اسلامی شد. این باشگاه در همایش‌ها، نمایشگاه‌های بین‌المللی، ملی و همچنین مسابقات روبوکاب و ... عناوین مختلفی را کسب کرد.


دهقان‌فر گفت: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون با همکاری سپاه و بسیج موفق به طراحی و ساخت روبات پرنده شد که در مسابقات روباتیک رتبه برتر را کسب کرد.


وی با بیان اینکه مبدل میعانات سوختی، دستگاه ضدعفونی پله‌های برقی با گاز ازون و ... جزء برترین محصولات باشگاه بوده است، افزود: دستگاه ابداعی با استفاده از گاز ازون برای ضدعفونی مکان و محیط ساخته شد که به‌دلیل حمایت نشدن فقط نمونه‌سازی شده است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون تأکید کرد: با توجه به ماهیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و تأکید مقام معظم رهبری بر حمایت از نخبگان کشور، این باشگاه نیاز به ساختار جدید حمایتی برای نیل به هدف والای جهش تولید با اتکا بر توان داخلی دارد.


دهقان‌فر ادامه داد: کلید رفع مشکلات ما در کشور در دستان جوانان پژوهشگری است که در دل روستاها و شهرهای کوچک و بزرگ ما ناشناخته‌اند و مشکلات مختلف آنها را درگیر خود کرده تا از عرصه‌های علمی و پژوهشی دور بمانند.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب