تصمیم ما برای توقف جنگ به موقع بود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پاشینیان سه شنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «روسیه۱» گفت: این ناکامی بزرگ برای ما و فاجعه بزرگ و سوگواری بزرگ برای از دست رفتن شمار زیادی از مردم است اما باور دارم که ارمنستان و قرهباغ باید زندگی کنند و تقویت شوند.
به گفته نخست وزیر ارمنستان، وی خود را در وضعیت پیش آمده مسئول میداند و مسئولیت خود در مسائل را میپذیرد.
وی افزود: باید در دیدگاههای خود نسبت به مسائل مختلف بازنگری کرد. من می دانم که قبلاً اجرای راه حلهای دیگر ناممکن بود.
پاشینیان خاطرنشان کرد که اگر توافقنامه صلح قرهباغ امضاء نمیشد وضعیت بدتر و وخیمتر می شد.
نخست وزیر ارمنستان گفت: باید این واقعیت را پذیرفت که ما افتادیم اما به پرتگاه سقوط نکردیم ما بموقع تصمیم به توقف جنگ گرفتیم.
وی خواستار گرفتن درس عبرت از وضعیت پیش آمده شد و گفت که این رویکرد برای پیشرفت کشور در آینده مهم است.
پاشینیان پیشتر گفته بود که توافقنامه صلح قره باغ برای وی تصمیم بسیار سنگین و دشواری بود.
توافقنامه صلح قره باغ برای تحقق آتش بس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قره باغ از بامداد ۱۰ نوامبر (امروز سه شنبه) به وقت مسکو به امضای «الهام علیاف» رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر جمهوری ارمنستان و «ولادیمیرپوتین» رئیس جمهور فدراسیون روسیه رسید.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری فدراسیون روسیه بامداد سه شنبه در بیانیهای گفت: بر اساس توافقنامه امضاء شده بین سه طرف، جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان در مواضع خود متوقف و نیروی حافظ صلح فدراسیون روسیه در امتداد خط تماس در قرهباغ و جمهوری ارمنستان مستقر میشود.
همچنین آوارگان و پناهندگان به خاک قره باغ و مناطق مجاور تحت کنترل کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بر میگردند و تبادل اسرای جنگی، سایر افراد بازداشت شده و اجساد کشته شدگان انجام میشود.
در همین راستا کنترل ارتباطات حمل و نقل، با کمک مقامات سرویس مرزبانی روسیه انجام میشود.
پوتین گفت: ما تصور میکنیم که توافقات صورت گرفته شرایط لازم را برای حل و فصل طولانی مدت و تمام عیار بحران در اطراف قره باغ به صورت عادلانه و به نفع ملتهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان ایجاد خواهد کرد.
وزارت دفاع روسیه هم اعلام کرد تاکنون کار اعزام صلحبانان روسی و تجهیزات لازم برای تحقق آتش بس در منطقه قره باغ توسط ۲۰ فروند هواپیما انجام شده است.
درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۶ مهرماه گذشته آغاز شده است و برغم این که با دخالت میانجیگران بینالمللی سه بار توافق آتش بس میان دو طرف حاصل شده، این درگیریها بیش از یک ماه بود که همچنان با شدت ادامه داشت.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه در منطقه قرهباغ شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/