سریالهایی از جنس «خانه امن» را بیشتر بسازیم و ببینیم/ تصویر واقعی تروریستهای چندجانبه در قاب تلویزیون
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سریال ملودرام- جاسوسی «خانه امن» به کارگردانی احمد معظمی از دهم آبان ماه روی آنتن شبکه یک سیما رفته است؛ سریالی که لایههایی از عملیات پیچیده مقابله با گروهک تروریستی داعش را روایت میکند.
این مجموعه به نویسندگی حسین ترابنژاد بر اساس پروندههای واقعی ساخته شده است. «خانه امن» پس از «سارق روح» و «ترور خاموش»، سومین همکاری مشترک ابوالفضل صفری در مقام تهیهکننده، احمد معظمی کارگردان و مرتضی اصفهانی طراح و مشاور پروژه، با موضوعات خاص و هیجانانگیز امنیتی محسوب میشود.
یک تصویر واقعی از عملیات تروریستی شهری
این مجموعه در۵۰ قسمت ۴۵ دقیقهای محصول سیما فیلم، از لوکیشنهای متعدد، بازیگرانی متنوع و داستانی پرفراز و نشیب برخوردار است. در هشت قسمتی هم که تاکنون پخش شده است،بینندگان این مجموعه تلویزیونی شاهد روایتی جاندار و با ریتم مناسب از مقابله نیروهای امنیتی کشومان با پدیده شوم تروریسم هستند. پدیدهای که این بار با وجوهی جدیدتر و با دو بال اقتصادی و امنیتی پیش میرود.
علاوه بر شکل ارائه کلاسیک این گونه مجموعهها که روند شناسایی و کشف فعالیتهای تروریستی است، خرده داستانهایی نیز به موازات محور اصلی قصه روایت میشود که در نوع خود جذابیتهای فراوانی دارد.
در « خانه امن» چگونگی شناسایی و انهدام تروریستهای انتحاری که قصد بمبگذاری در اماکن عمومی شهری را دارند به شکلی باورپذیر و البته پرهیجان به تصویر کشیده شده است. دو نمونه از این عملیات شناسایی و دستگیری در قسمتهای قبلی به ترتیب در پایانه جنوب و تئاترشهر تهران رقم خورد.
نمایش وجوه مختلف تروریسم در قاب تصویر
در زمان تولید این سریال دو گروه به صورت همزمان، یکی در داخل کشور و دیگری در یکی از کشورهای همسایه کار تصویربرداری را انجام دادند.
ابوالفضل صفری و احمد معظمی به عنوان تهیه کننده و کارگردان، سال گذشته و پیش از کلید زدن سریال «خانه امن»، مجموعه تلویزیونی «ترور خاموش» روی آنتن شبکه اول سیما داشتند. سریالی که شهریورماه سال ۱۳۹۸ پخش خود را آغاز کرد و اخیراً هم از شبکه آیفیلم بازپخش شد.
سریال «ترور خاموش» به مبارزه با تولید و توزیع مواد مخدر در سطح کلان و پیامدهای منفی این معضل خانمانسوز در قالب یک درام خانوادگی و پلیسی میپرداخت. در کنار این موضوع، آسیبهای اجتماعی مرتبط با مواد مخدر و در صدر آن فروپاشی نهاد خانواده نیز در این سریال به تصویر کشیده شد که موردتوجه مخاطبان نیز قرار گرفت.
از سوی دیگر مباحث کلانی نظیر پولشویی، نارکو-تروریسم (تروریسم مواد مخدر)، تجارت بینالمللی مواد مخدر، فعالیت زیرزمینی آزمایشگاه های تولید مواد مخدر صنعتی و... نیز در این سریال در قالب داستانی جذاب روایت شد.
ضرورت تولید سریالهای راهبردی با موضوعات بهروز
توجه برنامهسازان تلویزیون به موضوعات راهبردی و امنیتی به ویژه درحوزه کارهای نمایشی و سریالی اتفاقی مبارک است. البته پیش از این هم شاهد تولید و پخش سریالهای امنیتی و پلیسی همچون خواب وبیدار، هوش سیاه، تعبیر وارونه یک رویا و.. بودیم اما چند سالی است که این روند با عمق و گستره بیشتری دنبال میشود.
«خانه امن» را میتوان یکی از جدیدترین آثار در این حوزه دانست که موضوع مهم امنیت منطقهای و خطر تروریستهای تکفیری و چگونگی عضوگیری و فعالیت آنها را موردتوجه قرار داده است. از سوی دیگر پیوند این جریانها با منابع مالی در خارج از کشور و تروریسم دولتی نیز از دیگر محورهایی است که در این مجموعه تلویزیونی به زبان درام و تصویر بیان میشود.
شرایط حساس کشور از حیث سیاسی و قرار گرفتن در چهارراه حوادث منطقهای از یک سو و فعالیت همهجانبه سرویسهای جاسوسی کشورهای غربی در منطقه از سوی دیگر پرداختن به این گونه سوژهها را دارای اهمیت ساخته است. از سوی دیگر به نظر میرسد دهها پرونده امنیتی بایگانیشده در وزارت اطلاعات موجود باشد که میتواند محور تولید سریالهای جذاب قرار بگیرد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/