صدور گواهی همکار استاندارد برای 5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی لرستان/ دانش کارشناسان آزمایشگاهی بهروز شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعهای که در قالب سامانههای ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.
در این بین دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان دارای 132 باب آزمایشگاه و 95 باب کارگاه است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد نیز دارای آزمایشگاهها و کارگاههای مجهزی از جمله دستگاه PCR- RT، آنالیز قطعات DNA،GC Mass، الکتروفورزهای دو بعدی، طیف سنج مادون قرمز، طیفسنج فرابنفش، پتانسیو استات، طیف سنج جذب اتمی و ... است.
این دستگاهها بیشتر در رشتههای علوم پایه مانند گرایشهای مختلف شیمی، شیمی دارویی، زیستشناسی، رشتههای مختلف کشاورزی و همچنین رشتههای فنی و مهندسی مانند عمران و مکانیک مورد استفاده قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید:
3 مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد واحد اردبیل در مراحل نهایی
پذیرش 4 آزمایشگاه واحد کرج در شبکه فناوری معاونت علمی ریاستجمهوری
ارتقای فنی و گسترش دانش آزمایشگاهی با بهکارگیری اعضای هیئت علمی
آزمایشگاههای مختلفی برای اخذ استاندارد به ادارهکل استاندارد استان لرستان معرفی شدهاند که پس از بررسیهای انجام شده پنج آزمایشگاه بتن آماده، آجر رسی، سنگدانههای بتن، محصولات، فرآوردههای غذایی و تجزیه بافت گواهی همکاراستاندارد را اخذ کردند.
تشریح ظرفیتهای آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی لرستان
در نتیجه مهمترین اقدامات انجام شده در آموزش و بهروز کردن دانش کارشناسان آزمایشگاهها و متصدیان دستگاهها بوده است.
خبرنگار آنا برای آگاهی از جزئیات فعالیت آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و واحد خرمآباد گفتگویی را با رضا میردریکوند معاون پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی و رئیس شورای پژوهش و فناوری استان لرستان ترتیب داده است که در زیر میخوانید:
آنا: ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه و استان متبوع خود را چگونه ارزیابی میکنید؟
میردریکوند: دانشگاههای آزاد اسلامی استان لرستان دارای 132 باب آزمایشگاه و 95 باب کارگاه هستند و ظرفیت بسیار بالایی برای انجام کارهای آزمایشگاهی و کارگاهی دارند، بهطوریکه میتوان از دستگاهها، امکان موجود و توان فنی کارکنان آنها در راستای تحقق توصیههای رهبر معظم انقلاب و کمک به ارتقای کمّی و کیفی تولید بهره برد.
آنا: چه دستگاهها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی لرستان فعال هستند؟
میردریکوند: در آزمایشگاهها و کارگاههای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان طی سنوات گذشته دستگاههای پیشرفتهای خریداری شده که از جمله آن میتوان به دستگاه PCR- RT، آنالیز قطعات DNA،GC Mass، الکتروفورزهای دوبُعدی، طیفسنج مادون قرمز، طیفسنج فرابنفش، پتانسیو استات، طیف سنج جذب اتمی، انواع اطاقکهای کشت بافت، همزن فراصورت، دستگاه تست کمانش و تنش تیر، دستگاههای مقاومت تراکمی، لسآنجلس و ... اشاره کرد که برخی از این دستگاهها بهخصوص دستگاههای مرتبط با بیولوژی مولکولی کاربردهای وسیع داشته و در معدود دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی موجود هستند.
آنا: کاربرد این دستگاهها برای کدام گروههای تحصیلی و پژوهشی است؟
میردریکوند: دستگاههای ذکرشده بیشتر در رشتههای علوم پایه مانند گرایشهای مختلف شیمی، شیمی دارویی، زیستشناسی، رشتههای مختلف کشاورزی و رشتههای فنی و مهندسی مانند عمران و مکانیک مورد استفاده قرار میگیرند.
آنا: آیا آزمایشگاههای شما به آزمایشگاه همکاراستاندارد تبدیل شدهاند؟
میردریکوند: بله. آزمایشگاههای مختلفی برای اخذ استاندارد به ادارهکل استاندارد استان لرستان معرفی شدهاند که پس از بررسیهای انجام شده گواهی همکار استاندارد برای پنج آزمایشگاه بتن آماده، آجر رسی، سنگدانههای بتن، محصولات و فرآوردههای غذایی، تجزیه بافت صادر شده است و در این زمینهها با اداره استاندارد همکاری دارند.
آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاهتان داشتهاید؟
میردریکوند: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده آموزش و بهروزکردن دانش کارشناسان آزمایشگاهها و متصدیان دستگاهها بوده است. در این زمینه این افراد به دورههای آموزشی مختص این دستگاهها اعزام شدهاند تا بتوانند حداکثر بهرهوری و استفاده را از این دستگاهها داشته باشند.
ثبت 241 خدمت توسط آزمایشگاههای استان لرستان در ساها
علاوه بر این با تهیه کلیپهای تبلیغاتی و کتابچه معرفی ساهای(سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) استان لرستان، نمایش و ارسال آنها به دانشگاهها و دستگاههای مرتبط سعی شده قابلیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی این استان به آنها معرفی شود.
آنا: با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد چه برنامههایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟
میردریکوند: با توجه به شعار سال (جهش تولید) واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان آمادگی خود را در نامه و جلسات متعدد به دستگاههای ذیربط اعلام کردهاند و این دستگاهها نیز بر ضرورت همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی برای استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاهی اعلام کردهاند.
در این راستا همکاریهای خوبی با شرکتهای داروسازی مستقر در شهرستان بروجرد برای استفاده از امکانات تجزیه دستگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد صورت گرفته و تفاهمنامههایی نیز در این زمینه منعقد شده است.
آنا: در زمینه سامانههای ساها و ساتا چه فعالیتهایی داشتهاید؟
میردریکوند: 241 خدمت توسط آزمایشگاهها و کارگاههای استان لرستان در سامانه ساها ثبت شده و تعرفه آنها نیز در این سامانه وجود دارد، بهتازگی نیز اقداماتی برای بهروزرسانی تعرفه این خدمات در دست اقدام است.
واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان آمادگی ارائه خدمت به بخشهای صنعتی، کشاورزی خدمات و ... در قالب ساتا (سامانه آزمایشگاههای تحقیقات آزاد) را دارند.
آنا: آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدهاید؟
میردریکوند: در دوره مبارزه با بیماری کرونا در آزمایشگاههای استان لرستان فعالیتهای مختلفی آغاز شد که برخی از آنها منتج به تولید محصول شدهاند و مورد استفاده نیز قرار گرفتهاند که از جمله آن میتوان به تولید اسپری ضدعفونیکننده با منشأ گیاهی، ساخت دستگاه کنترلکننده تب و ضدعفونیکننده و تهیه ماسک چندلایه اشاره کرد. از این تولیدات هم در واحدهای دانشگاهی و هم در سایر مراکز استفاده شد.
آنا: آیا موفق به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوریهای معاونت علمی ریاست جمهوری شدهاید؟
میردریکوند: خیر. با توجه به شرایط موجود و اپیدمی بیماری کرونا، تقاضا برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی بهطور چشمگیری در مقایسه با سنوات قبل کاهش یافته و این موضوع موجب کاهش تعداد مراجعهکنندگان شده است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/