دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خط تولید نقشه‌های دیجیتال توسط وزارت دفاع افتتاح شد

خط تولید نقشه‌های مقیاس کوچک رقومی با حضور وزیر دفاع در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افتتاح شد.
کد خبر : 529218
1.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، وزیر دفاع با حضور در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، خط تولید نقشه‌های مقیاس کوچک رقومی را افتتاح و از سامانه مدیریت اطلاعات مکانی (سَمام) رونمایی کرد.


امیر سرتیپ حاتمی در این مراسم که با حضور امیر سرتیپ دوم مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و جمعی از معاونان وزیر دفاع برگزار شد گفت: توانمندی‌ها و دستاوردهای سازمان جغرافیایی وزارت دفاع به مدد بهره‌گیری از فناوری‌های به‌روز بومی و متخصصان نخبه این سازمان، کمک‌های شایانی به نیروهای مسلح و بخش‌های مختلف کشور نموده است.


 وزیر دفاع با بیان اینکه بررسی فناوری‌های روز دنیا در تولید انواع نقشه بسیار حائز اهمیت است، گفت: تولید نقشه‌های توپوگرافی به‌صورت پوششی، یکی از فرایندهای اصلی و زمان‌بر سازمان‌های تولید نقشه است.


وی تصریح کرد: محیط تولید نقشه‌های پوششی توپوگرافی در مقیاس 1:250.000 درگذشته به‌صورت گرافیکی- ترسیمی بوده است که علاوه بر نبود عمق اطلاعات توصیفی خروجی مناسبی جهت ایجاد سرویس نقشه فراهم نمی‌ساخت.


امیر حاتمی با بیان اینکه نقشه‌های مقیاس ۲۵۰۰۰۰، به‌عنوان نقشه‌های عملیاتی مقیاس متوسط در سطوح مختلف تصمیم‌گیری نظامی همواره موردتوجه بوده است، گفت: نقشه‌های رقومی ‍(دیجیتال) ورودی اصلی تمامی سامانه‌های اطلاعات مکانی است که تمامی عوارض زمین را با توجه به مقیاس به‌صورت نقطه، خط و چندضلعی نمایش می‌دهند.


وی با بیان نیازمندی نیروهای مسلح به نقشه‌های با این مقیاس گفت: بر همین اساس و نیاز مبرم به تسریع در به‌روزرسانی و کم کردن هزینه‌های تولید، خط تولید جدید نقشه‌های 1:250.000 پوششی کشور با استفاده از فناوری‌های روز با ویژگی‌هایی همچون پایگاه داده متمرکز برای اطلاعات مکانی، خط تولید جدید مبتنی بر دانش روز، قابلیت بروز رسانی اطلاعات مکانی با سرعت بالا، قابلیت انواع خروجی، متناسب با نیاز کاربران، دارای اطلاعات غنی توصیفی (عمق اطلاعاتی) و تولید اطلاعات به‌صورت یکپارچه در سطح کل کشور افتتاح و به بهره‌برداری رسید.


وزیر دفاع در ادامه جلوگیری از موازی کاری در تولید اطلاعات مربوط به سایر دستگاه‌ها، دستیابی به اطلاعات باکیفیت بالا سایر دستگاه‌ها، بروز رسانی اطلاعات مکانی با سرعت بالا، تهیه خروجی با قالب‌های استاندارد و سفارشی، سرویس‌دهی سریع اطلاعات تحت سامانه سمام، صرفه‌جویی در زمان و هزینه تولید نقشه‌های توپوگرافی، رسوب دانش در حوزه تولید نقشه با روش‌های روز دنیا، پاسخگویی سریع به نیاز نیروها و انعطاف‌پذیری در خروجی نقشه با توجه به نیاز کاربر را از مهم‌ترین دستاوردهای تولید این نقشه‌ها عنوان کرد.


وزیر دفاع در آیین رونمایی از سامانه مدیریت اطلاعات مکانی گفت: دسترسی به سامانه‌های اطلاعات مکانی دقیق و بروز در کمترین زمان ممکن این توانمندی را برای نیروهای مسلح ایجاد می‌نماید تا در سطوح مختلف تصمیم‌گیری و تصمیم سازی کم‌ترین خطای راهبردی و عملیاتی را داشته باشند و بنابراین استفاده از فناوری‌های نوین به‌منظور تجمیع اطلاعات با انواع کاربری‌ها در حوزه‌های مختلف فضایی، هوایی، زمینی و دریایی اجتناب‌ناپذیر است. از این رو نیاز به وجود سامانه‌ای یکپارچه و در دسترس جهت سرویس اطلاعات مکانی موردنیاز بوده است.


امیر سرتیپ دوم مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح نیز در این مراسم ایجاد انواع سرویس‌های اطلاعات مکانی تحت شبکه ویژه نیروهای مسلح، پیاده‌سازی ساختاری بومی و مستقل در طراحی و توسعه سامانه، مدیریت یکپارچه داده و اطلاعات با سطوح دسترسی تعریف‌شده، قابلیت بارگذاری بسته‌های اطلاعاتی اختصاصی با دسترسی ویژه، محیط کاربرپسند و ساده برای کاربران، پیاده‌سازی بر اساس استانداردهای بین‌المللی و تعامل‌پذیری بالا، پیاده‌سازی با امنیت بالا و توسعه‌پذیری مناسب را از ویژگی‌های این سامانه برشمرد.


وی دسترسی آسان نیروهای مسلح به انواع اطلاعات مکانی، ایجاد بستر تعاملی برای اشتراک و تعامل داده، رسوب دانش فنی و بنیادی در زیرساخت‌های سامانه، پایگاه داده متمرکز و یکپارچه از اطلاعات مکانی و تصمیم سازی مناسب و سریع بر مبنای اشراف اطلاعاتی منطقه را از مهم‌ترین دستاوردهای سامانه اطلاعات مکانی عنوان کرد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب