دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1399 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

بی‌اطلاعی اعضای شورای شهر از سرفصل‌های کاری شهرداری تهران/خدمت به مردم بهانه‌ای برای ورود به بهشت

در حالی‌که شورای پنجم می‌بایست در ماه‌های پایانی فعالیت خود به فکر چابک‌سازی و بهبود عملکرد شهرداری تهران باشد با نظرات غیرکارشناسانه و اهداف بعضاً سیاسی به‌دنبال فربه کردن شهرداری و کند کردن روند خدمت‌رسانی مدیریت شهری است.
کد خبر : 529062
2394670.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مدیریت شهری تهران در ماه‌های پایانی دوره فعالیتش در راستای منافع مردم حرکت نکرده و اقدامات و تصمیماتش رنگ و بوی خدمت نمی‌دهد. یکی از این موارد در جلسه روز گذشته در شورای اسلامی شهر تهران مطرح شد، تصویب لایحه تأسیس سازمان مدیریت آب‌های سطحی در شهرداری تهران بود.


شهرداری تهران که در سال 99 به دلایل مختلف در تحقق بودجه و کسب درآمدهای خود موفق نبوده، حال در اقدامی جدید سخن از تأسیس یک سازمان دیگر در بدنه خود سخن به میان آورده است؛ موضوعی که در صورت نهایی شدن در شورای شهر پایتخت و ایجاد آن، بهانه‌ای برای تزریق نیروی انسانی بیشتر را به همراه خواهد داشت.


همه چیز در شهرداری دارای متولی است به جز آب!


زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در حمایت از لایحه تأسیس این سازمان در شورای شهر می‌گوید در شرایطی که همه چیز در شهرداری تهران دارای متولی است، آب متولی ندارد... وقتی سیلی رخ می‌دهد و خرابی به بار می‌آید وزارت نیرو پاسخگو نیست. وظیفه این وزارتخانه تأمین آب مصرفی شهروندان است ولی این‌که مسیل‌هایی که بتواند دبی آب را پاسخ دهد و لایروبی بموقع انجام شود در زمره شرح وظایف وزارت نیرو نیست.


وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این باره عنوان می‌کند که کارهای حاکمیتی در شهرداری باید ذیل سازمان و ساختار شهرداری تعریف شود و این موضوع باعث جلوگیری از هزینه‌های تکراری و غیرضروری خواهد بود.


متولی اصلی آب در کشور وزارت نیرو است


در مقابل سید حسن رسولی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با لایحه تأسیس سازمان مدیریت آب‌های سطحی شهر تهران معتقد است که متولی اصلی این مسئله در سطح ملی وزارت نیرو است. چطور مجموعه‌ای که در سطح ملی به صورت شرکت است به شهرداری توصیه می‌کند که سازمان ایجاد کند... مدیران شهرداری در ارتباط با مدیریت این مجموعه کاملاً دچار بلاتکلیفی شده‌اند... خواهش می‌کنم به توان کارشناسی شورا احترام بگذارید و از آوردن چنین لایحه‌هایی خودداری کنید.


با وجود اظهارات این عضو شورای اسلامی شهر تهران اما اکثریت شورا به یک فوریت تشکیل سازمان مدیریت آب‌های سطحی در شهر تهران رأی مثبت دادند.


اعضای شورای شهر از سرفصل‌های کاری شهرداری آگاه نیستند


در این میان عابدین سالاری، کارشناس حوزه مدیریت شهری در ارتباط با این تصمیم شورای اسلامی شهر تهران به خبرنگار آنا گفت: جنس استدلال‌ها برای تأسیس سازمان مدیریت آب‌های سطحی در ذیل شهرداری تهران، استدلال‌های ضعیفی است که این موضوع ناشی از آن است که تصمیم‌گیری در شورای شهر تهران مبتنی بر یک نگاه دانشی، تجربی و یا مسأله‌محور نیست. استدلال‌های مطرح شده بسیار سطحی و کلیشه‌ای است که نشان می‌دهد برخی از اعضا نمی‌دانند کدام بخش از موضوع آب جزء سرفصل‌های کاری شهرداری است.


وی تصریح کرد: علاوه بر این‌که این اعضا ضعف فنی و تکنیکی دارند موافقت و مخالفت آنها هم براساس موازنه قوایی بین آنها و میزان حضور آدم‌های آنها در درون ساختار و بدنه شهرداری است و نه منافع و مصالح مردم.


این کارشناس حوزه مدیریت شهری ادامه داد: در بحث آب و آب‌های زیرزمینی چالش، ساختار نیست و ایجاد سازمان و یا شرکت به حل این مسأله منتهی نمی‌شود. اگر این تصمیم به سمت تشکیل سازمان عریض و طویل شده و در سال آخر بهانه‌ای برای جذب نیرو شود شرایط را فعالیت در شهرداری دچار پیچیدگی بیشتری خواهد کرد.


سالاری اذعان کرد: در حال حاضر در مناطق، اداره‌ای با عنوان مسیل‌ها و کانال‌ها به‌عنوان زیرمجموعه معاونت خدمات شهری مشغول به فعالیت است و کد پروژه‌ای هم برای آنها در بودجه تعریف می‌شود. یک سری پروژه‌ها هم وجود دارد که شهرداری تهران از طریق شرکت خاکریز آب به اجرا درمی‌آورد.


وی با اشاره به این مطلب که مشخص نیست این ساختاری که قرار است در بدنه شهرداری تشکیل شود قرار است به چه چیزی معطوف شود، گفت: این موضوع دارای ابهاماتی است؛ آیا قرار است این اداره مسیل‌ها در مناطق و آن شرکت خاکریزآب و بخش‌هایی که در معاونت عمران مناطق وجود دارد از هم منفک شده و زیرساخت جدیدی ایجاد شود و یا این‌که این تصمیم بهانه‌ای برای جذب نیرو است.


این کارشناس حوزه شهری افزود: این یک طرح یک فوریتی است و معنایش این است که هفته آینده مجدد به شورا بازمی‌گردد و در آن زمان مشخص می‌شود که عملاً خروجی آن چه خواهد بود.


سالاری در پایان گفت: علاوه بر این موارد من به خروجی تصمیمات این شورا در این ماه‌های پایانی خوش‌بین نیستم. تصمیمات این شورا در 7 الی 8 ماه آخر بیش از این‌که ناظر به حل مسائل اساسی شهر باشد احتمالاً انگیزه‌های دیگری در آن وجود دارد و کاری هم نمی‌شود با آن کرد، روندی است که باید طی شود.


به‌نظر می‌رسد مدیریت شهری در دوره پنجم علی‌رغم یکدست بودن و عدم حضور افرادی با اندیشه‌های متفاوت، وحدت رویه‌ای در خدمت به مردم نداشته و منافع حزبی و سیاسی را حتی در ماه‌های پایانی فعالیتش هم در اولویت خود قرار داده است.


در شرایطی که می‌بایست با چابک‌سازی سازمان شهرداری در ماه‌های پایانی دوره پنجم مدیریت شهری، عملکرد در خدمت‌رسانی و اداره شهر تقویت شود، شورای شهر با نظرات غیرکارشناسی و اهداف سیاسی همچون تأیید برگزاری آزمون استخدامی و همچنین تأسیس سازمان جدیدی تحت عنوان سازمان مدیریت آب‌های سطحی در شهرداری تهران به‌دنبال فربه کردن و کند کردن عملکرد شهرداری است.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب