تولید نفت لیبی از مرز روزی یک میلیون بشکه عبور کرد
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، لیبی که بزرگترین ذخایر نفت آفریقا را در اختیار دارد، از زمان آتش بسی که ماه گذشته میان گروههای رقیب برقرار شد، تولید نفت را به سرعت بالا برده و تا هفته گذشته به ۸۰۰ هزار بشکه در روز رساند. شرکت ملی نفت لیبی روز شنبه در وب سایت خود اعلام کرد تولید نفت اکنون از مرز یک میلیون بشکه در روز عبور کرده که بالاترین میزان تولید از دسامبر سال ۲۰۱۹ است.
لیبی تا اوایل سپتامبر کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز تولید داشت و افزایش تولیدش در مدت کوتاه باعث تعجب معامله گران بازار نفت شده و یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش قیمتها همزمان با موج جدید شیوع ویروس کرونا و وضع قرنطینه در اروپا بوده است. نفت برنت امسال ۴۰ درصد کاهش قیمت داشته و معاملات هفته گذشته را در ۳۹ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه به پایان برد.
گفته می شود شرکت ملی نفت لیبی ممکن است نتواند این سطح تولید را حفظ کند و تولید ممکن است در صورت کارشکنی برخی از نهادها و مانع تراشی بر سر راه افزایش تولید، کاهش پیدا کرده یا کاملاً متوقف شود. این شرکت برای تعمیرات خساراتی که در جریان درگیریهای نظامی به تأسیسات و زیرساختهای انرژی وارد شد، منابع مالی ندارد و سقوط قیمت نفت که ناشی از همهگیری ویروس کرونا بوده، مانع بزرگی محسوب می شود.
اگر این کشور موفق شود نفت بیشتری به بازار عرضه کند، اتفاق ناخوشایندی برای گروه اوپک پلاس خواهد بود که قصد داشت از ژانویه تولیدش را حدود دو میلیون بشکه در روز افزایش دهد. این گروه که از ماه مه در پی شیوع ویروس کرونا و سقوط تقاضا، دور جدیدی از محدودیت عرضه را به منظور تقویت قیمتها آغاز کرد، اکنون ممکن است ناچار شود برنامه افزایش تولید را به تأخیر بیاندازد.
لیبی رساندن تولید به ۱.۳ میلیون بشکه در روز در ابتدای سال ۲۰۲۱ را هدف گرفته است. «مصطفی سانالا»، رئیس شرکت ملی نفت لیبی در مصاحبهای اظهار کرد: ما به هماهنگی با همکارانمان در اوپک علاقمند هستیم و علاقمندیم از نظر عرضه و تقاضا به توازن دست پیدا کنیم. سهمیه تولید نفت لیبی در اوپک ۱.۷ میلیون بشکه در روز است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، صنعت نفت لیبی در ژانویه پس از این که حامیان ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی در تلاش برای شکست دولت فیاض السراج، نخست وزیر لیبی به محاصره بنادر و میادین نفتی پرداختند، تقریباً تعطیل شد. آتش بسی که از ژوئن برقرار شد، یک هفته پیش از سوی نمایندگان دو طرف رسمیت یافت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/