گسلهای سیاسی-اجتماعی در آمریکا تا کجا پیش خواهند رفت؟/ احتمال ماندگاری تفرقه در جامعه ایالات متحده
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، هواداران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه که به نحوی به روند شمارش آراء یا اظهارات نامزد حزب مخالف اعتراض داشتند از اواخر روز انتخابات در سوم نوامبر به خیابانهای شهرهایی همچون نیویورک، واشنگتن، فونیکس،پورتلند، مینیاپولیس و غیره آمدند تا از رای خود صیانت کنند.
ادعاهای دونالد ترامپ در خصوص پیروزی بر جو بایدن و سپس مطرح کردن بحث تقلب در انتخابات از طرف او، بسیاری از هواداران دموکراتها را تحریک به حضور در خیابانها کرد.
دو دستگی معنادار جامعه آمریکا یکشبه ایجاد نشد
بدون شک رقابت نزدیک دو نامزد انتخاباتی از یکسو و اعلام پیروزی زودهنگام ترامپ از سویدیگر، باعث شد فضای سیاسی آمریکا متشنجتر شود و اختلافات سیاسی در قالب تظاهرات خیابانی جلوهگر شوند.
تقسیم شدن جامعه آمریکا در خلال انتخابات ریاست جمهوری امسال به دو گروه سیاسی با مخالفتهای شدید قابل تامل است و مسئلهای نیست که یکشبه ایجاد شده باشد.
در این دوره از انتخابات دستهبندیهای مختلف نژادی نیز جذب یک از این دو جناح سیاسی شدند که نشان میدهد امیال حزبی و دستهبندی سیاسی تا حد عمیقی در این جامعه ریشه دوانده، به نحوی که حتی رنگین پوستان و نژادهای دیگر را نیز به میدان تفرقه و دو دستگی کشیده است.
نگاهی هرچند کوتاه به ناآرامیهای پس از انتخابات در آمریکا وخامت اوضاع امنیتی در این کشور را نمایان میکند.
ناآرامیهای چهارشنبه
جدیدترین دور این اعتراضات در چهارم نوامبر روز چهارشنبه رقم خورد که صدها تظاهراتکننده مخالف ترامپ در خیابانهای شیکاگو گردهم آمدند تا عصبانیت خود نسبت به درخواست ترامپ برای توقف شمارش آراء را فریاد بزنند. در واکنش به این تظاهرات، مقامات شهر، پل متحرک خیابان واباش را بالا بردند تا از هجوم تظاهرکنندگان خشمگین به اطراف برج ترامپ جلوگیری کنند.
در همان روز در مینیاپولس نیروهای پلیس 646 نفر از معترضان را که بزرگراه بین ایالتی شماره 94 را مسدود کرده بودند بازداشت کردند سپس تعدادی را رها کردند و تعدادی را به بازداشتگاه انتقال دادند.
بیشتر بخوانید:
موج اعتراضات مقابل کاخ سفید/ معترضان ترامپ را «رئیسجمهور جعلی» خواندند
خیابانهای آمریکا صحنه اعتراض به نتیجه انتخابات + ویدئو
همان روز درگیری شدیدی بین تظاهرکنندگان و پلیس در محله منهتن نیویورک رخ داد که به دستگیری 25 نفر معترض انجامید.
در شهر فونیکس آریزونا هم تظاهر کنندگان هوادار ترامپ با تجمعی بزرگ خواستار شمارش دوباره آراء شدند.
چهارشنبه پورتلند در ایالت اورگان هم ناآرام بود. معترضان ضد ترامپ که خواسته بودند آرا تا آخرین آن باید شمرده شوند دست به شورش زدند و با حمله پلیس که آنها را متهم به دستبرد به مغازهها کرد روبرو شدند. کیت براون فرماندار ایالت برای حفاظت از امنیت عمومی گارد ملی را فعال کرد تا به کمک پلیس در سرکوب ناآرامیها بشتابد.
در سیاتل هم اعتراضات بالا گرفت و پلیس حداقل هشت نفر را بازداشت کرد.
اعتراضات پنجشنبه
فیسبوک صفحه یک گروه به نام "دزدی را متوقف کن" را مسدود کرد. هواداران ترامپ با استفاده از این صفحه به سازماندهی اعتراضات علیه نتایج انتخابات میپرداختند. این امر درست بعد از اینکه رئیسجمهور اتهام تقلب را مطرح کرد اتفاق افتاد . این گروه توانسته بود بیش 300 هزار نفر را قبل از اینکه فیسبوک آن را مسدود کند به طرفداری از شورش به نفع ترامپ متحد و سازماندهی کند.
پلیس ایالت پنسیلوانیا دو روز بعد از انتخابات به یک گروه که در صدد حمله به مرکز همایشهای فیلادلفیا بودند یورش برد. در این مکان آراء مردمی شمارش میشد. در حمله پلیس دو مرد مسلح دستگیر شدند و چند قبضه اسلحه هم از آنها گرفته شد.
چالش رئیسجمهور بعدی در یکپارچه کردن جامعه از همگسیخته آمریکا
در دیترویت حدود 200 تظاهر کننده طرفدار ترامپ که بعضی از آنها به کلت کمری مسلح بودند به سمت مرکز شمارش آرا راهپیمایی کردند. در آن روز جو بایدن و معاون اولش کامالا هریس گوی سبقت را در شمارش آراء میشیگان ربوده بودند.
در پورتلند تظاهرکنندگان خانه یک عضو شورای شهر را قبل از به آتش کشیدن شورای شهر ویران کردند.
در پیتزبورگ هواداران و مخالفان ترامپ در نزدیکی یک مرکز شمارش آراء به جان هم افتادند.
تظاهرات و ناآرامیها روز شنبه هم در بعضی از شهرهای ایالات متحده بصورت پراکنده ادامه داشت.
نکته مهم این است که دیگر جامعه آمریکا به صورت کم سابقهای دو دسته شده و در ابراز این عدم اتحاد و همرنگی هم بسیار گستاخ شده است. بههرحال اگر این اوضاع ریشه در دموکراسی داشته باشد یا لیبرالیسم یا مردمفریبی و سیاستزدگی، بدونشک کار را برای رئیسجمهور بعدی برای متحد کردن دوباره این جامعه بسیار سخت خواهد کرد.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/