صفر تا صد طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده/رساندن نرخ باروری به سطح جانشینی هدف طرح است
حسین میرزایی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به تدوین طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: هدف از تدوین این طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بوده است.
وی با بیان اینکه اگر نرخ باروری در کشور به سطح جانشینی نرسد رفته رفته جمعیت پیر شده و هزاران مشکل برای کل جمعیت به وجود میآید، افزود: هدف این طرح این است که تا ما به نقطه بحرانی در بحث جمعیت نرسیدهایم جلوی آن را بگیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه ۴ الی ۵ سال فرصت برای کمک به باروری و رشد جمعیت در کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر این زمان طلایی از دست برود به طور حتم شاهد بروز بحران خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در طرح مذکور به ابعاد مختل فرهنگی، اقتصادی، قضایی و غیره توجه شده است، گفت: در راستای رشد جمعیت مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: ارائه زمین رایگان، یارانه، ایجاد صندوقی برای ذخیره آتی فرزندان و موارد متنوع دیگر به عنوان مشوق در این طرح دیده شده تا به این ترتیب رشد جمعیت ممکن شود.
وی با تاکید بر اینکه از دیگر مشوقهای دیده شده در طرح مذکور حمایتهای بهداشتی و درمانی است، گفت: در این طرح پکیج کاملی برای حمایت از زاد و ولد دیده شده تا بتوانیم حاوی بحران آتی در بحث جمعیت را بگیریم.
میرزایی با بیان اینکه طرح مذکور از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس تدوین و به درخواست این کمیسیون اصل ٨۵ قانون اساسی در مورد آن اعمال خواهد شد، افزود: طبق اصل مذکور مجلس به صلاحدید خود گاهی بررسی قانونی طرح یا موضوعی را به یک کمیسیون از کمیسیونهای تخصصی مجلس واگذار میکند، در این حوزه نیز اصل ٨۵ شدن این قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده یعنی به جای اینکه ماده به ماده در صحن علنی مجلس بررسی صورت بگیرد نمایندگان به کمیسیون فرهنگی مجلس اجازه میدهند که این طرح را در کمیسیون بررسی و رأی کمیسیون را می پذیرند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه مادههای طرح مذکور زیاد بوده و اگر وارد فضای مجلس شود شاید ۴ ماه فرصت مجلس را بگیرد برخی پیشنهاد اصل ٨۵ قانون اساسی در مورد آن دادند تا صحن علنی درگیر این مسئله نشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان با اصل ٨۵ شدن طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، تصریح کرد: علت مخالفت برخی نمایندگان این است که این مسئله مهم بوده و از مسائلی نیست که بتوان در اختیار تعدادی از نمایندگان قرار داد و طبق آن تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: تفاوت بررسی طرح در کمیسیون با صحن در این است که ارائه پیشنهاد نمایندگان در خصوص این طرح به کمیسیون بدون حق رأی بوده اما در صحن هر کدام از نمایندگان حق رأی دارند.
انتهای پیام/۴١۵١/پ
انتهای پیام/