دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از فیلمسازی در دوران کرونا؛

ایده یا ادعای نسنجیده تعلیق فیلم یا سریال‌ها؟/ اینجا همه سرکارند؛ تولید تعطیل‌بردار نیست!

تعطیلی کامل پروژه‌های فیلم و سریال‌سازی ایده ابتری است که بیکاری بدنه هنرمندان را به دنبال دارد و شاید راهکار آن اولویت‌بندی میان سریال‌های تلویزیونی، خانگی و پروژه‌های سینمایی باشد.
کد خبر : 527360
43820.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در شرایط همه‌گیری کرونا و بدتر شدن وضعیت سرایت این ویروس در کشور، عرصه سریال و فیلمسازی نیز دستخوش اتفاقات و حواشی ناخوشایندی است که با  درگذشت «کریم اکبری‌مبارکه» (بازیگر سریال جشن سربرون) به واسطه درگیری با این بیماری شدت بیشتری هم گرفته است.


بحث بر سر توقف، تعلیق و یا ادامه فعالیت‌های فیلمسازی از همان ابتدای شیوع کرونا به بحث و جدل‌های میان خانه سینما و نیز اهالی این حوزه تبدیل شد که کمی بعدتر نه‌تنها این نهاد از موضع خود مبنی بر تعلیق کلیه فعالیت‌های فیلمسازی پا پس کشید بلکه خود آنان نیز جلودار فیلمسازی در روزهای کرونایی شدند!


وقتی حمایتی در کار نیست؛ کار هم نکنیم؟


تشکیل ستاد مقابله با کرونا در خانه سینما یکباره به فراموشی سپرده شد و عده‌ای از صاحبان سرمایه‌دار صنوف، به فعالیت پرحجم مشغول شدند؛ این درحالی بود که جماعت بسیاری نیز در نبود بسته‌های حمایتی و بیکاری ناشی از افت تولیدات سینمایی، حداقل در خفاء به مشکلات بیشتری برخوردند و این ماجرا ادامه دارد.


در این بین سریال‌سازان سیما بنا بر لازمه کنداکتور تلویزیون و نیاز مخاطبان به مجموعه‌های نمایشی همچنان در خط مقدم تولید باقی ماندند و حتی در شرایط ضروری و پراسترس این عرصه به فعالیت مشغول هستند. هرچند در ابتدای امر این حوزه با تعلیق‌‎هایی نیز همراه شد و هر از گاهی برخی پروژه‌ها چاره‌ای در تعطیلی موقت نداشتند اما بازهم با زمان طولانی‌تری تولیدات را به شبکه‌ها می‌رسانند.


اکران تعطیلی در سینما


با این حال کانون کارگردانان «خانه سینما» چندی پیش دوباره و با توجه به فوت زنده‌یاد اکبری‎مبارکه، بر تعلیق همه پروژه‌ها تا پایان شیوع کرونا هشدار داده‌اند. «هشدار» و «دستورات فرمایشی» درحالی هر از گاهی از ناحیه این صنوف اعلام می‌شود که به نظر، اعضای این صنوف پس از چندماه هنوز هم خبری از حمایت‌های احتمالی این نهاد صنفی حتی در روزهای کرونایی نمی‌بینند.


فیلم داریم اما اکران نمی‌کنیم


شیوع کرونا چه بسا به شکل عجیبی بر روند ساخت و توزیع محصولات تلویزیونی و سینمایی سایه انداخته اما در این بین نباید فراموش کرد که سینما در این هفت ماه گذشته با بی‌میلی صاحبان فیلم‌ها برای اکران آثارشان همراه شده و خصوصا در چندماه اخیر تنها برخی از فیلمسازان بوده‎اند که از سر اجبار و برای بازگشت سرمایه اندک دل در گروی پرده سینما گذاشته‌اند.


 براین اساس هم عمده فیلم‌های تجاری که از قضا متعلق به فیلمسازان اسم و رسم‌دار هستند، همتی برای اکران نشان نمی‌دهند درحالی‌که همین افراد در ماه‌های اخیر و با جذب سرمایه، دوباره به فیلمسازی روی آورده‌اند!


سینما؛ خانه


ساخت و روند تولید فیلم‌های سینمایی درحال حاضر فوریتی ندارد چرا که هم‌اکنون حتی بسیاری از صاحبان محصولات دو سال اخیر سینما، تمایلی برای عرضه فیلم‌هایشان حتی در اکران آنلاین نشان نمی‌دهند. خروجی این اتفاق تلمبار شدن فیلم‌ها خواهد بود، مگر اینکه برخی برای رونمایی آثارشان در جشنواره‌های محدود خارجی تلاش کنند.


حمله سینمایی‌ها به سمت شبکه نمایش خانگی


اتفاق عجیب دیگر کوچ عمده سینماگران اسم‌و‌رسم‌دار از سینما به شبکه نمایش خانگی و ساخت سریال‌های متعددی است که در دست تولید یا پیش‌تولید قرار دارند. برخی همانند «سیاوش» سروش محمدزاده و «قورباغه» هومن سیدی آماده توزیع‌اند اما بسیاری همچون «گیسو» منوچهر هادی یا جلوی دوربین رفته و یا به مانند «ملکه گدایان» حسین سهیلی‌زاده، «ناجور» همایون اسعدیان، «خاتون» تینا پاکروان، «جیران» حسن فتحی، «هیولا 2» مهران مدیری و ... در شرف تولید هستند. گویا ساخت این سریال‌ها در روزهای کرونایی محل اعتراض و یا انتقاد صنوف قرار نمی‌گیرد!


شبکه نمایش خانگی


در این بین به نظر مهمترین فوریت بر سر ادامه سریال‌های تلویزیونی است که اتفاقا با نظارت بیشتر و الزام دوچندان برای پر کردن جدول پخش سیما باید ساخته شوند. این‌ها تولیداتی هستند که باید به آنتن همیشگی سیما برسند تا دست تلویزیون برای اوقات فراغت مخاطب خالی نباشد و شاید نیازمند حضور پررنگ‌تر سریال‌‌سازان و بازیگران است تا لااقل مرهمی بر روزهای خانه‎نشینی مخاطب باشند.


بنابراین تعطیلی کامل پروژه‌های فیلم و سریال‌سازی ایده ابتری است که نهایتاً هم منجر به بیکاری عمده بدنه هنرمندان می‌شود. چه بسا بهتر است میان تولید سریال‌های تلویزیونی، خانگی و پروژه‌های سینمایی دست به اولویت‌بندی بزنند وگرنه تعطیل کردن همه پروژه‌ها ادعای بی‌‌اساس و غلطی به نظر می‌رسد.


انتهای پیام /4143/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب