دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1399 - 12:11
آنا بررسی می‌کند؛

وعده بعید وزیر نفت برای قطع نشدن گازرسانی به روستاها/ چرا وعده‌های دولت عملیاتی نمی‌شود؟

درحالی که وزیر نفت از عدم قطعی گاز در روستاها و شهرهای کشور خبر داده بود، اکنون شماری از روستاهای کشور با مشکل تأمین گاز و سوخت مورد نیاز مواجه هستند.
کد خبر : 527119
unnamed (4).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، همزمان با شروع فصل سرما داستان‌های تکراری معطلی مردم مناطق محروم برای گاز مایع هم شروع شده است.


 موضوعی که تقریباً هر سال هم زمان با رسیدن فصول سرد سال پیش می‌آید. امسال هم مانند سال قبل به دلیل گرانی بنزین و استفاده LPG توسط بسیاری از صاحبان خودروها به عنوان سوخت خودرو، خانواده‌هایی که گاز طبیعی ندارند در تأمین این سوخت با مشکل مواجه‌اند.


امسال اما این مشکلات با سرد شدن هوا زودتر شروع شد. در این میان، هم تجمع برای تحویل LPG برای سوخت خودرو و هم برای مصرف خانگی بسیار افزایش یافته است.


از طرف دیگر اما وزارت نفت به عنوان عامل اصلی توزیع گاز مایع کوتاهی بسیاری در این زمینه انجام داده و برای مناطقی که گاز طبیعی ندارند، گاز مایع به مقدار لازم توزیع نکرده یا این که گاز توزیعی به صورت غیر استاندارد و غیرمجاز در خودروها به مصرف می رسد. در نتیجه این کار نارضایتی‌ها و مشکلاتی به وجود می‌آید و مردم این مناطق را گله‌مند می‌کند.


این در حالی است که مقدار تولید گاز مایع کشور، مازاد بر مصرف خانگی و صادرات است و با مدیریت در توزیع و اختصاص مقدار کافی برای مصارف داخلی این سوخت، نابسامانی‌های ناشی از کمبود این سوخت حل خواهد شد.


از طرفی نیز با رسمیت دادن به یک میلیون خودرو LPG سوز و اختصاص سهمیه برای آن‌ها، دیگر صاحبان این خودروها مجبور نخواهند بود گاز مایع توزیعی برای مصرف خانگی را در خودروهای خود مصرف کنند.


با این وجود اما کرامت ویس کرمی مدیر عامل پخش فرآورده‌های نفتی کشور مدعی شده است که وظیفه این شرکت تامین گاز مایع مورد نیاز مصرف کنندگان مجاز است. با این اوصاف اگر LPG مازاد تولیدی کشور، در خودروها مصرف نشود و همچنان در فلرها و خط لوله بسوزد، اوضاع تأمین گاز مایع بهبود نخواهد یافت و همچنان بخشی از گاز مایع خانگی در خودروها به مصرف خواهد رسید.


اخیرا نیز برای بهبود روند توزیع LPG در مناطق فاقد لوله کشی گاز طبیعی، طرح سهمیه بندی گاز مایع در این مناطق توسط وزارت نفت در دست اقدام است. این طرح در حالی در کشور شروع شده است که بسیاری از مناطق روستایی زیرساخت‌های لازم برای ثبت نام این طرح را ندارند.


برای مثال معاون فرماندار اندیکا می‌گوید زیرساخت‌های مخابراتی لازم برای اجرای طرح سهمیه بندی گاز مایع در این شهرستان فراهم نیست و انتظار می‌رود متولیان طرح برای این شهرستان چاره‌ای بیندیشند.


سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی می‌گوید هر چند دومین کشور از نظر ذخایر گازی هستیم اما بسیاری از حوزه‌های انتخابیه کپسول گاز مایع ندارند، باید به این موضوع رسیدگی شود.


همچنین رحیمی جهان آبادی نماینده مردم تربت جام در مجلس می‌گوید مناطق حوزه انتخابیه‌ام کوهستانی و سردسیر است و این در حالی است که مردم در تأمین گاز مایع با مشکلات جدی مواجه هستند.


شادمهر نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس نیز می‌گوید گازرسانی به بیش از ۳۰ روستای مناطق محروم و تأمین سریع گاز مایع بسیار مهم است؛ در این روزها کپسول‌های خالی گاز از گرده مردم سواری می‌گیرند و مردم با هیزم پخت و پز می‌کنند.


این در حالی است که طی چند روز گذشته بیژن نامدار زنگنه در رابطه با وضعیت گازرسانی به شهرها و روستا در آستانه فصل سرما، گفته بود اگرچه مشکلاتی در تامین گاز وجود داشته باشد اما در هیچ شرایطی اجازه قطعی گاز خانگی را در زمستان پیش رو نخواهیم داد اما در عین حال مردم را دعوت به صرفه جویی می‌کنیم چراکه مصرف بی‌رویه تجاوز به حقوق دیگران است.


همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد برخلاف ادعای وزیر نفت در تامین گاز برای مناطق روستایی و شهرها در حال حاضر روستاهای بسیاری با مشکل تامین گاز موردنیاز خود مواجه هستند، این درحالی است که بیشترین ذخایر گازی را در کشور داریم اما با این وجود در چرخه توزیع این منابع در کشور دچار فقر مدیریت هستیم. 


با توجه به وعده‌ای که وزیر نفت درباره عدم قطعی گاز در کشور داده است، باید هرچه سریعتر درصدد رفع سوخت رسانی به روستاهایی که با مشکل تامین گاز و نفت مواجه هستند، اقدام کنند، چراکه در حال حاضر مردم این مناطق برای گرمایش و پخت و پز از هیزم استفاده می‌کنند.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب