دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1393 - 14:19
در واحد همدان؛

همایش نقش پرستار در ارتقای سلامت جامعه با تاکید بر پیشگیری از سرطان برگزار شد

همزمان با روز پرستار همایش نقش پرستار در ارتقای سلامت جامعه با تاکید بر پیشگیری از سرطان به همت انجمن علمی گروه پرستاری و همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد.
کد خبر : 5271

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در این همایش اعضای هیات علمی گروه پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان به اپیدمیولوژی، علت شناسی، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از سرطان پستان و سرطان در کودکان پرداختند.


در این همایش اعلام شد بر اساس آخرین گزارش‌های آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، در سال 2012 در حدود چهارده میلیون مورد سرطان در جهان گزارش شده است و انتظار می‌رود تعداد مبتلایان به سرطان در دو دهه آینده سالانه به 22 میلیون افزایش یابد.


بر اساس این گزارش در سطح جهانی، در سال 2012 شایع‌ترین سرطانی که تشخیص داده شده مربوط به سرطان ریه گزارش شده است که 13درصد از کل سرطان‌ها به میزان 1میلیون 800 هزار مورد شامل می گردد و سرطان پستان1میلیون 700 هزار ، سرطان روده بزرگ 1میلیون 400 هزار نفر، به ترتیب شایع‌ترین نوع سرطان گزارش شده هستند. اما شایع‌ترین علل مرگ ناشی از سرطان مربوط به سرطان ریه 1میلیون و 600 هزار نفر از کل ، کبد 800 هزار نفر و سرطان معده 700هزار نفر گزارش شده است.


در این همایش اعلام شد بیش از 60 درصد از کل موارد ابتلا به سرطان در آفریقا، آسیا و امریکای مرکزی و جنوبی و حدود 70درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان در این مناطق رخ می‌دهد. به گفته دانشمندان آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، تشخیص ندادن زود هنگام و دسترسی به امکانات درمانی، وضعیت بدتری را در این کشورها به وجود آورده است.








در سال 2012 شایع‌ترین سرطانی که تشخیص داده شده مربوط به سرطان ریه گزارش شده است که 13درصد از کل سرطان‌ها به میزان 1میلیون 800 هزار مورد شامل می گردد و سرطان پستان1میلیون 700 هزار ، سرطان روده بزرگ 1میلیون 400 هزار نفر، به ترتیب شایع‌ترین نوع سرطان گزارش شده هستند.

دسترسی به درمان مؤثر و مقرون به صرفه در کشورهای در حال توسعه بویژه دربخش مربوط به سرطان‌های دوران کودکی به طور قابل توجهی مرگ و میر را کاهش می‌دهد. ضمن آنکه خدمات مراقبت‌های بهداشتی که به‌خوبی کشورهای توسعه یافته در این کشورها صورت نمی‌گیرد از دیگر معضلات کشورهای در حال توسعه در بحث پیشگیری از سرطان است


در ادامه به عوامل موثر در ایجاد سرطان شامل ویروس ها و باکتریها، عوامل فیزیکی، مواد شیمیایی، عوامل ژنتیکی و خانوادگی ، عوامل تغذیه ای، عوامل هورمونی و نقش سیستم ایمنی بدن پرداخته شد


حفظ وزن ایده آل در تمام طول عمر و جلوگیری از افزایش وزن، داشتن رژیم غذایی سالم با تاکید بر منابع گیاهی و مصرف حداقل 5/2 فنجان سبزیجات و میوه های تازه در روز، افزایش فعالیت فیزیکی به طوری که بالغین باید حداقل روزانه 150 دقیقه فعالیت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت سریع در هفته داشته باشند، می تواند تاثیر به سزایی در پیشگیری از سرطان داشته باشد.


در ادامه این همایش به طور اختصاصی پیرامون غربالگری و تشخیص زودرس سرطان پستان مطالبی بیان شد و تاکید گردید معاینه ماهانه پستان توسط خود شخص ، معاینه سالانه توسط پزشک و ماموگرانی پایه در سن 40 سالگی و سپس سالانه صورت پذیرد.


به گزارش آنا در این همایش اعضای هیات علمی گروه پرستاری لیلا جمشیدی، سیمین حجت الاسلامی، مهنازآزادی مقتدر دکتر نسرین متین نیا و زهره خداکرمی به ایراد سخنرانی و بیان دیدگاه خود پرداختند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب