دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1399 - 11:05
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور:

کمیته ویژه عوارض ناشی از کرونا باید تشکیل شود/ دریافت ویزیت‌های میلیونی از مردم توسط برخی روانشناسان

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بسیاری از افراد به‌دلیل از دست دادن شغلشان دچار آسیب روانی شده‌اند که نیازمند حمایت هستند و باید در ستاد ملی مقابله با کرونا، کمیته ویژه عوارض ناشی از کرونا نسبت به رفع این چالش اقدام کند.
کد خبر : 526989
photo_2020-10-31_11-52-13.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد حاتمی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به ضرورت رسیدگی به سلامت هموطنان در زمان شیوع کرونا اظهار کرد: به رئیس جمهور پیشنهاد دادیم تا جهت مشاوره و راهنمایی به هموطنان برای مقابله با آسیب روانی در ایام شیوع ویروس کووید-۱۹، کمیته ویژه عوارض روانی ناشی از کرونا در ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شود.


وی با اشاره به موافقت رئیس جمهور با این پیشنهاد افزود: متأسفانه تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است و هر چقدر زمان بگذرد عوارض ناشی از خلاء چنین کمیته‌ای خود را در سلامت افراد جامعه نشان خواهد داد.


رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی را دو عامل مهم به مخاطره افتادن سلامت روانی شهروندان ذکر کرد و گفت: شیوع کرونا در کشور بسیاری از کسب و کارها را به هم ریخته و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است؛ بسیاری از افراد به‌دلیل از دست دادن شغلشان دچار آسیب روانی شده‌اند که نیازمند حمایت هستند و باید در ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به رفع این چالش همت گمارده شود.


حاتمی در ادامه از عدم تصویب تعرفه‌های جدید خدمات روانشناسی و مشاوره‌ای گلایه کرد و با بیان این‌که چنین اتفاقی باعث افسارگسیختگی تعرفه‌های خدمات روانشناسی شده، اظهار کرد: حدود 9 ماه قبل تعرفه‌های خدمات مشاوره را به هیئت دولت پیشنهاد دادیم ولی هنوز به نتیجه‌ای نرسیدیم و هیئت دولت تصویب نکرده است همین باعث شده تا برخی همکاران ویزیت‌های میلیونی از مردم بگیرند.


وی با اشاره به این‌که در مدت زمان شیوع کرونا بیشترین چالش نظام روانشناسی کشور موضوع سلامت روان جامعه است، گفت: باید طرح ملی غربالگری سلامت روان در دستور کار دولت باشد و‌ هر 22 میلیون خانوار کشور و 13 میلیون دانش آموز باید شناسنامه سلامت روان داشته باشند تا سلامت روان آنان بررسی شده و مشکلات روانی که آینده جامعه را به چالش خواهد کشید مرتفع شود.


رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیشترین دلایل مراجعه مردم به مراکز روانشناسی و مشاوره را ترس، استرس و اضطراب عنوان کرد و افزود: بیشترین دلایل مراجعه‌کنندگان در سه ماه اول شیوع کرونا نگرانی از وضعیت فرزندانشان بود اما بعد از 15 اردیبهشت ماه که همزمان با موج دوم شیوع کرونا بود، نشانه‌هایی از افسردگی، غم‌زدگی و وسواس قابل مشاهده بود.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب