دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آبان 1399 - 09:49
بیدریغ عنوان کرد؛

استحصال و فرآوری خاویار در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان‎

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفت: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی این واحد دانشگاهی موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.
کد خبر : 526618
d491753d-2c47-4a86-be88-bdf2a09c5329.jfif

سیروس بیدریغ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در لاهیجان درباره استحصال و فرآوری خاویار در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اظهار کرد: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان این واحد دانشگاهی به‌عنوان نخستین مرکز تحقیقات علوم شیلات دانشگاه آزاد اسلامی، پس از سال‌ها فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در رشته‌های علوم شیلاتی و زیست‌شناسی دریا، موفق به استحصال و فرآوری خاویار شد.


وی افزود: آبان امسال با برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی توسط اعضای هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و محققان مؤسسه تحقیقات بین‌المللی تاس ماهیان دریای خزر و دانشجویان دوره دکتری تخصصی رشته تکثیر و پرورش این واحد دانشگاهی موفق به تعیین جنسیت و تشخیص رسیدگی تخمدان ماهیان ماده با روش مشاهده مستقیم و با استفاده از دستگاه پیشرفته لاپراسکوپی شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان اضافه کرد: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان این واحد دانشگاهی انواع گونه‌های مختلف ماهیان خاویاری را برای تکثیر، پرورش و تولید محصول در حوضچه‌های بتونی و فایبرگلاس نگهداری می‌کند و اخیراً موفق به تولید ماهیان مولد نر و ماده گونه استرلیاد شده است.


بیدریغ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برای نخستین بار در سطح دانشگاه‌های کشور، محصول خاویار، این مروارید باارزش سیاه را از تعداد پنج ماهی ماده استرلیاد در مرکز فرآوری خاویار و بر مبنای دستورالعمل اختصاصی و استاندارد کیفیت بین‌المللی HACCP استحصال کرده است.


نگهداری از بچه ماهیان استرلیاد با هدف مطالعات فیزیولوژیک


وی ادامه داد: محصول خاویار تولیدشده برای کنترل میکروبی، شیمیایی و مراحل بازبینی، بسته‌بندی و با اخذ تأییده ها و گواهی‌های سلامت بین‌المللی به سردخانه سازمان شیلات زیر نظر سازمان مدیریت امور ماهیان خاویاری گیلان انتقال داده شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان با بیان اینکه هرچند بیوتکنیک استحصال خاویار از گونه استرلیاد پیش از این نیز در ایران انجام شده بود، عنوان کرد: بچه ماهیان استرلیاد با هدف انجام مطالعات فیزیولوژیک و تغذیه‌ای برای پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی دانشجویان رشته علوم و مهندسی شیلات در این مرکز نگهداری می‌شوند و همه مراحل رشد و نمو خود را در حدود چهار سال سپری کرده و اکنون به مرحله بلوغ کامل رسیده‌اند.


بیدریغ با بیان اینکه گونه‌های ماهیان خاویاری همانند سیبری، شیپ و فیل‌ماهی با سنین مختلف در این مرکز در حال پرورش بوده و در آینده نزدیک به بلوغ می‌رسند، مطرح کرد: علاوه بر تولید خاویار، این ماهیان قابلیت تکثیر مصنوعی و نهایتاً توانایی تولید بچه ماهی را خواهند داشت.


وی خاطرنشان کرد: از سالیان گذشته، این مرکز تحقیقاتی برای تجاری‌سازی محصول گوشت فیل‌ماهیان پرورشی خود را به‌صورت عرضه زنده و فیله شده به بازار ارائه کرده و چند طرح تولید محصولات جانبی دیگر با ایجاد ارزش‌افزوده و در قالب تشکیل هسته‌های فناور در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان قرار دارد.


انتهای پیام/4121/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب