دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر دفاع:

شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌های غافلگیرکننده دشمن را پیگیری کنند

وزیر دفاع گفت: دانشمندان و نخبگان نیروهای مسلح باید به کمک سایر محققان و پژوهشگران و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان آن کاری را که موجب غافلگیری دشمن می‌شود، وجهه همت قرار دهند و دنبال کنند.
کد خبر : 526469
2.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه هفتمین جشنواره تحقیقات، فناوری و نوآوری وزارت دفاع با حضور امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سردار عزیزی دلشاد معاون تحقیقات و امور صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح، معاونان وزیر دفاع و جمعی از نخبگان و محققان برتر علمی و دانشگاهی در ستاد وزارت دفاع برگزار شد.


امیر سرتیپ حاتمی در این مراسم با تبریک سالروز آغاز امامت دوازدهمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت حجت ابن الحسن (ع) و همچنین گرامیداشت نام و یاد شهیدان به‌ویژه شهدای عرصه علم و تحقیق، برگزاری جشنواره تحقیقات، فناوری و نوآوری را بسیار مهم و ارزشمند دانست و با تقدیر از تمامی دست‌اندرکاران و محققانی که نقشی حساس و خطیر برای اعتلای جمهوری اسلامی ایفا کرده‌اند به نقل از فرمایشات گهربار مقام معظم رهبری (ع) در خصوص اهمیت علم و پژوهش اظهار داشت: علم پایه پیشرفت همه‌جانبه یک کشور است و این موضوع برای یک ملت مهم‌ترین ابزار آبرو، پیشرفت و اقتدار است.


وی با بیان اینکه در وزارت دفاع همواره اجرای فرامین فرمانده معظم کل قوا در همه حوزه‌های دفاعی در اولویت برنامه‌های این سازمان قرار داشته است گفت: محققان، پژوهشگران و تمامی دست‌اندرکاران صنعت دفاعی، علم را به معنای کامل کلمه به‌عنوان یک جهاد دنبال کردند و توانستند به دستاوردهای شگرفی در زمینه‌های گوناگون دفاعی و نظامی دست پیدا کنند.


امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه نظام سلطه باعث شکوفایی استعدادها و باورمندی جوانان همین مرز و بوم شد گفت: وزارت دفاع با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی رویکرد مصرف‌کنندگی علم را به رویکرد تولید علم تبدیل کرد و توانست این علم را به فناوری و فناوری را به محصول و صنعت و توسعهٔ کشور در زمینه‌های گوناگون دفاعی و غیر دفاعی متصل نماید.


وزیر دفاع با بیان اینکه دشمنان ما دائماً در حال رصد ما هستند و از هیچ تلاشی برای ضربه به کیان اسلامی مضایقه نمی‌کنند تأکید کرد: دانشمندان و نخبگان نیروهای مسلح بایستی به کمک سایر محققان و پژوهشگران و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان آن کاری را که موجب غافلگیری دشمن می‌شود، وجهه همت قرار دهند و دنبال کنند.


 امیر سرتیپ حاتمی با بیان وجود زیرساخت‌های لازم و آزمایشگاه‌های مجهز در سازمان‌های وزارت دفاع تصریح کرد: فضای تحقیق و پژوهش و استفاده از امکانات وزارت دفاع برای نخبگان و پژوهشگران و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان کاملاً فراهم است و ضروری است مسئولان وزارت دفاع موانع را برای انجام امر تحقیق و پژوهش این گروه‌ها برداشته و مسیر را بیش‌ازپیش برای این عزیزان هموار نمایند.


وی با بیان اینکه یکی از زمینه‌های اصلی دستیابی به کیفیت بالای محصولات، کم کردن فاصله ایده تا محصول و همچنین هزینه‌ها، "تحقیق و پژوهش" است گفت: اکنون‌که زمینه صادرات محصولات دفاعی نیز فراهم‌شده است، ضروری است موضوع پژوهش با جدیت بیشتری نسبت به گذشته دنبال شود.


وزیر دفاع ارتباط توأمان با نیروهای مسلح در بازدیدها و همچنین حضور محققان در رزمایش‌ها را عاملی تأثیرگذار و مهم در کاهش هزینه‌های دفاعی و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی عنوان کرد و گفت: شرایطی باید فراهم شود تا پژوهشگران در کنار تولیدکنندگان محصول در رزمایش‌ها حضور یابند و نتایج و دسترنج اقدامات خود را برای بهبود هر چه‌بهتر تسلیحات دفاعی در میدان عمل مشاهده نمایند.


سردار مظفری‌نیا معاون امور تحقیقات و نوآوری صنعتی وزارت دفاع نیز در این مراسم هدف از برگزاری این جشنواره را ایجاد رقابت مثبت و سازنده، شناخت استعدادها، پرورش محققان، ایجاد انگیزه و دست‌یابی به پیشرفت‌های دفاعی و ... عنوان کرد و گفت: برگزیدگان این جشنواره به مرحله‌ای بالاتر تحت عنوان جشنواره سلمان فارسی در سطح کل نیروهای مسلح معرفی خواهند شد.


وی با بیان اینکه موضوعاتی از قبیل کلان سامانه‌ها، مهندسی سیستم و طرح‌های تجاری‌سازی در این دوره از رقابت‌ها به موضوعات جشنواره اضافه شد گفت: در هفتمین دوره جشنواره تحقیقات، فناوری و نوآوری دفاعی شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز علمی گوناگون، دانشگاه‌های تراز اول کشور در زمینه صنعتی همچون دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علم و صنعت نیز شرکت داشتند.


سردار مظفری نیا با بیان اینکه حدود ۶۰۰ طرح به مرحله داوری جشنواره راه یافت گفت: پس از ارزیابی‌های تخصصی و فنی حدود ۱۸۰ طرح برگزیده و حائز شرایط دریافت جایزه شدند.


وی با بیان اینکه از این طرح‌ها قطعاً برای توسعه صنعت دفاعی بهره خواهیم برد با اشاره به طرح‌های برگزیده این دوره، سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳، هواپیمای جت جنگنده بومی کوثر و جت آموزش پیشرفته یاسین، زیردریایی فاتح، موشک خرمشهر و سامانه سلاح ۱۵ خرداد را از مهم‌ترین طرح‌های برگزیده هفتمین جشنواره تحقیقات، فناوری و نوآوری وزارت دفاع عنوان کرد.


گفتنی است در پایان این مراسم وزیر دفاع از خانواده شهدای عرصه تحقیق و پژوهش وزارت دفاع و جمعی از نخبگان علمی و دانشگاهی با اهدای لوح، تقدیر به عمل آورد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب