دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

دیپلماسی فرهنگی ایران در قبال بحرین چگونه عمل می‌کند؟/ نگاهی به نقش رسانه‌های ایرانی در حمایت از مردم بحرین

مردم بحرین که تا چندی پیش اهالی استان چهاردهم ایران بودند، حالا زیربار دژخیمان آل خلیفه روزهای خوبی را نمی‌گذرانند. رسانه‌های ایرانی در حوزه دیپلماسی فرهنگی نقش مهمی در نبرد علیه حکام مرتجع بحرینی دارند.
کد خبر : 525192

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آشکارسازی روابط امیرنشین‌های بحرین و امارات (و احتمالا در آینده عربستان سعودی) با رژیم صهیونیستی گرچه در صحنه راهبردی منطقه تاثیرگذار نیست، اما از یک نکته مهم حکایت دارد و آن دور بودن آل خلیفه و آل نهیان از فرهنگ و تمدن عربی و اسلامی‌ است.


این موضوعات اگر چه در بخش‌های خبری و برنامه‌های تحلیلی گوناگون شبکه‌های برون مرزی صداوسیما پوشش وسیع داده می‌شوند، اما دو برنامه «حدیث البحرین» در شبکه العالم که ویژه تحولات بحرین است، همچنین برنامه « MeadEstream » یا «جریان خاورمیانه» شبکه پرس تی وی با تمرکز ویژه‌ای، به کنکاش درباره ابعاد و زوایای تاریک و روشن این فرآیند مخرب می‌پردازند و از این حیث جزو برنامه‌های متمایز و خاص رسانه‌ای در این حوزه به شمار می‌روند.


چرا روابط رژیم‌های مرتجع عربی با اسرائیل آشکار شد؟


شاید برای برخی این سوال مطرح باشد که چرا رژیم‌های به ظاهر عربی که از ده‌ها سال قبل با تل آویو ارتباط داشته‌اند، اکنون این روابط را آشکار کرده و به آن افتخار هم می‌کنند؟ 


دولت‌های دست سازی که در قرن بیستم به وسیله لندن در غرب آسیا کاشته شدند و بر ریاض، ابوظبی و منامه حکومت می‌کنند، نه تنها با چالش بلکه با تنگنا و بن بست استراتژیک در خصوص هویت ملی برای بقای خود روبه رو هستند. 


يكی از دلايل اين همه جنگ افروزی عربستان در يمن، ليبی، سوريه و مداخلاتی كه در عراق، افغانستان، مصر و سودان دارد دقيقا به همين فقدان هويت آن باز میگردد كه با فرهنگ منطقه و تمدن اسلامی هم سر ستیز دارد. 


وضعیت آشفته بحرین؛ دستاورد حرکت آل خلیفه زیر سایه آل سعود


دولت‌های سعودی و بحرين اقدام به سركوب شديد مردم بومی اين سرزمين‌ها كرده‌اند. در اين ميان وضعیت بحرین به دلیل اجرای شدید سیاست تغییر بافت جمعیتی ( تجنیس) از همه بدتر است و مشابه شرايط فلسطين شده است. 


رياض، منامه و ابوظبی در دهه‌های اخير همواره عاملی براي افراط گرايی، درگيری و جنگ و تنش در جهان اسلام بوده‌اند. دقيقا بر خلاف اسلام و عليه آرامش و رشد مسلمانان حركت كرده‌اند تا كشورهايی كه دارای ثبات و تمدن هستند از ميان بروند. وضعيت اسف بار سوريه و ليبی بزرگ ترين دستاورد اين راهبرد آل سعود و آل نهيان است.


نقش رسانه‌های ایرانی برای زنده نگه داشتن امید مردم بحرین


در چنین شرایطی است که شبکه‌های برون مرزی ایران مانند العالم و پرس تی وی می‌توانند نگاهی به وضعیت داخلی عربستان و بحرین و نحوه سرکوب بومیان این دو کشور به ویژه شیعیان داشته باشند. وضعیت بحرین از سال 1389 که مردم منامه دست به تظاهرات آرام زدند تاکنون وخیم بوده و دولت آل خلیفه هر صدای مخالفی را به شدت سرکوب می‌کند و در عین حال نیروهای نظامی‌آل سعود در این قتل و شکنجه یاور آل خلیفه هستند. 


رسانه‌های جهان وضعیت مردم این دو کشور را که تنها خواستار بهبود شرایط زندگی خودشان بودند، به راحتی سانسور می‌کنند اما قیام مدنی مردم بحرین همواره در شبکه العالم به ویژه برنامه «حدیث بحرین» زنده بوده است. برنامه «جریان خاورمیانه» نیز که از شبکه پرس تی وی پخش می‌شود، وضعیت اعدام و شکنجه شیعیان در این جزیره کوچک را بررسی می‌کند. دقیقا به همین دلیل هم بحرین یک دهه است که این شبکه را فیلتر کرده و مانع از دسترسی مردم این جزیره به این رسانه می‌شود.


اهمیت این دو برنامه برای زنده نگه داشتن امید به آزادی در میان مردم این جزیره بسیار است. از زمانی که بحرین از خاک ایران جدا شده مالکان اصلی این سرزمین به ویژه شیعیان روز خوش نداشته‌اند، اما اقدام اشتباه آل خلیفه در آشکارسازی روابط مخفی خود با رژیم صهیونیستی علتی شد تا دوباره اقدامات اشتباه دولت منامه به سرخط خبرها بازگردد. 


وجود شبکه‌های برون مرزی همچون العالم و الکوثر و پرس تی وی که مبارزات حق طلبانه مردم بحرین را به مخاطبان خود نشان می‌دهند، بهترین دلگرمی ‌برای اشخاصی است که زیر سرکوب شدید دولت وهابی بحرین قرار دارند. این اقدام بزرگ رسانه‌ای که در حمایت از دموکراسی و آزادی در بحرین و عربستان انجام می‌شود، کمترین اقدامی‌است که می‌توان برای آن مردم انجام داد.


جنایاتی که در بحرین بر مردم روا می‌دارند/ سرنوشت تلخ استان چهاردهم ایران 


با آنكه بحرين ديگر بخشی از كشور ايران نيست اما شبكه‌های برون مرزی ایران حمايت از مردم اين سرزمين را زنده نگه داشته‌اند. انگلیس در سال 1971 استان چهاردهم ایران را که همانا بحرین بود از خاک وطن ما جدا کرد و به دست خاندانی وهابی از صحران نجد عربستان سپرد تا هر چه می‌تواند بر ضد مسلمانان شیعه این کشور که هزاران سال در آن سابقه تمدنی دارند، انجام دهد. تنها یکی از اقشار تحت جنایت‌های رژیم بحرین زنان شيعه هستند كه به دست نيروهای امنيتی رژيم منامه دستگير، شكنجه و سرانجام اعدام يا اخراج مي شوند. 


برگزار نشدن حتي يك انتخابات در عربستان و امارات و بحرين از هراس اين دولت‌ها از نظر مردم آن سرزمين‌ها حكايت دارد. در نتيجه فقدان كمترين پيوند ميان مردم با حكومت موجب می‌شود تا اين دولت‌ها تنها به خارج از كشور وابسته باشند و براي تحكيم بقای خود روابط عميق اما مخفی با رژيم صهيونيستی را كه مانند آنها فاقد پايگاه مردمی يا ريشه تمدنی در منطقه است آشكار كرده و به آن افتخار كنند. 


پرس تی وی و العالم در خط مقدم نبرد رسانه‌ای علیه آل خلیفه


البته در امارات و بحرين نمايش‌هايی از انتخابات برگزار می‌شود. بازهم وضع در بحرين بسيار بدتر است چرا كه مخالفان آل خليفه اصولا نبايد وجود داشته باشند چه برسد به اعتراض و تشكيل حزب و ... . برای مثال شيخ علی سلمان رهبر حزب شيعه وفاق اسلامی از سال 2014 در زندان و زير شكنجه به سر می‌برد و به همراه دو معاونش به حبس ابد محكوم شده است. دولت منامه تلاش می‌كند تا حتی ياد و خاطره‌ای از آنها را هم محو كند اما آنها در صفحه پرس تی وی و العالم همواره حضور دارند تا ديكتاتورهايی مانند ال خليفه بدانند با حذف فيزيكی هيچ آرمانی نابود نمی‌شود. 


شبكه‌های پرس تی وی و العالم با اخبار و برنامه‌های مختلف اين مظلوميت شديد مردم بحرين را به جهان نشان داده‌اند و مانع از آن می‌شوند كه دولت منامه در سكوت به جنايت‌های خود ادامه دهد. بازخوانی و روايتگری شبکه‌های برون مرزی ایران از وضعيت اسفناك حقوق بشر در بحرين در كنار خيانت به اعراب و قبله اول مسلمانان ماهیت واقعی آل خلیفه و آل سعود را برملا می‌سازد.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب