چند راهکار ساده برای شناسایی و شکست شایعات و اخبار جعلی + فیلم
متاسفانه در فضای مجازی به سادگی مدیریت افکار صورت میگیرد و مردم تحت فشار روانی (از نوع پنهان) قرار میگیرند ولی تصور آنها این است که این خودشان هستند آزادانه که تصمیم میگیرند و تحلیل میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اگر در شناخت خبرهای جعلی و شایعات به دنبال راهکار هستید نکات زیر می تواند به تشخیص خبر جعلی و شایعه از خبر واقعی کمک کند:
- بر روی لینک های ذیل محتواها کلیک کنید. در اکثر شایعات، لینک های ساختگی مورد استفاده قرار میگیرند. با یک کلیک ساده به بدون منبع بودن متن پی خواهید برد.
- اگر در داخل متن به مصاحبه یک فرد با یک رسانه اشاره شده بود، حتما با یک جستجو، منبعی که ذکر شده را بررسی کنید. خواهید دید اصلا چنین متنی در منبعی که گفته شده وجود ندارد.
- متن هایی که کلیدواژه های منبع آگاه، منبع مطلع، یک مقام مسوول، جمعی از استادان، گروهی از پژوهشگران و... را نخوانید و باور نکنید. بی منبعی یا منبع نامشخص داشتن، از نشانه های شایعه و خبر جعلی است.
- کلیدواژه های فورا، خواهشاً برای همه بفرستید، توجه توجه و ...در صدر محتوا باید شما را یک قدم از متن فاصله بدهد. شایعات فوریتبخشی ساختگی دارند و احساسات شما را بر می انگیزند تا شما بدون بررسی، متن را برای سایرین ارسال کنید.
- منبع معتبر را فراموش نکنید. منبع معتبر یعنی رسانههایی که در قبال مخاطب و محتوا دارای مسولیت حقوقی، اخلاقی و اجتماعی هستند. پس کانال ها و صفحات شبکه های اجتماعی ناشناس منبع معتبر نیستند چراکه گردانندگان آن را نمیشناسیم و آنها با استفاده از همین ویژگی ناشناسی برای نشر شایعه بهره میبرند.
انتهای پیام/
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/