اگر عینکی و سنگینوزن هستید از کلم غافل نشوید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی درباره کلم اظهار کرد: کلم در طب سنتی ایران دارای مزاج گرم و خشک است.
او افزود: مصرف کلم نیم پخته خاصیت مسهل دارد، اما زمانی که به صورت کامل پخته شود تاثیر عکسی دارد و باعث انقباض شکم میشود. همچنین کلم در دیدگاه طب سنتی نفاخ بوده و برای معدههای ضعیف مناسب نخواهد بود.
حاجی حیدری با بیان اینکه کلم به دلیل کم کالری بودن برای کاهش وزن مناسب است، گفت: در طب سنتی کلم خاصیت ضد سرفه دارد و برای صاف کردن صدا مفید است. همچنین کلم در پاکسازی سیستم ادراری به خصوص کلیهها نقش مهمی دارد.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: کلم قرمز سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، گوگرد، و ویتامینهایی مانند k ،A و C است. آنتوسیانین موجود در آن خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد که سلولهای بدن را در مقابل آسیب رادیکالهای آزاد حفظ کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
فواید درمانی کلم
حاجی حیدری درباره تاثیر مصرف کلم بر درمان بیماریها گفت: مصرف کلم برای تقویت بینایی و حفاظت از شبکیه چشم در مقابل اشعه مفید است، فیبر موجود در آن از جذب کلسترول در رودهها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد. کلم قرمز سرشار از ویتامین c است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در تسریع بهبودی و التیام زخم نیز موثر خواهد بود.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: از دیدگاه ابن سینا خوردن کلم برای لرزش مفید بوده و آب جوشانده آن به تنهایی یا همراه شنبلیله خرد شده و سرکه برای دردهای مفصلی ونقرسی سودمند است.
او اضافه کرد: مطالعات مختلف نشان میدهند که کلم در کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، اختلالات مغزی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
این متخصص طب سنتی درباره موارد منع مصرف کلم، اظهار کرد: توصیه میشود افراد دارای کم کاری تیروئید و زنان باردار در مصرف کلم احتیاط کنند.
حاجی حیدری گفت: به علت وجود کلسیم در کلم این ماده غذایی برای استخوان سازی بسیار مفید است و میتوان آن را در برنامه غذایی کودکان قرار داد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/