دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1399 - 19:58
مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم تاکید کرد؛

تحول مدیریت منابع انسانی؛ کلید موفقیت برای تحول سازمان در عصر دیجیتال

مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر علمی اولین کنفرانس ملی آسیب‌شناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران گفت: تحول مدیریت منابع انسانی، کلید موفقیت برای تحول سازمان در عصر دیجیتال است.
کد خبر : 522505
1602428819-img-20201011-wa0160.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، اباصلت خراسانی، در این کنفرانس ملی که امروز (یکشنبه) به‌صورت حضوری و مجازی برگزار شد، به سخنرانی پیرامون «نگاه و روندی نوین در منابع انسانی دیجیتال» پرداخت.


وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه «هر علمی، قواعد، نظامات و مقررات و استانداردهای خاص خودش را دارد»، به مبحث شایستگی‌ها به‌عنوان مهم‌ترین بحث در منابع انسانی پرداخت. دکتر خراسانی بیان کرد: دست‌اندرکاران منابع انسانی حداقل باید چهار شایستگی؛ سواد و دانش آن موضوع، آمار پیشرفته، ابزارهای کیفیت و استانداردهای منابع انسانی را دارا باشند.


عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به تعریف منابع انسانی دیجیتال پرداخت و افزود: منابع انسانی دیجیتال یعنی ساخت واحد منابع انسانی متناسب با عصر دیجیتال که ویژگی‌های این عصر دیجیتال منابع انسانی عبارتند از عدم وابستگی کارکنان به مکان، دارا بودن کارکنان متصل، تحلیل‌گری داده منابع انسانی و توصیه‌گری آنها.


خراسانی درباره منابع انسانی دیجیتال خاطرنشان کرد: منابع انسانی دیجیتال یعنی طرز فکری که به‌طور مستمر فناوری‌های دیجیتال را برای بهره‌وری بیشتر کارکنان به نفع کارفرما و برای ساخت تجربه‌های بهتر برای کارکنان به نفع کارکنان به‌کار می‌گیرد.


وی در ادامه به لایه‌های مدیریت منابع دیجیتال پرداخت و از دو لایه الکترونیکی‌سازی و لایه دیجیتال‌سازی نام برد.


خراسانی درباره لایه الکترونیکی‌سازی اظهار داشت: در این لایه هر کار آنالوگ صرفاً به کار الکترونیکی تبدیل می‌شود و در واقع تغییر جدی و اساسی اتفاق نمی‌افتد و کارهای پیشین با استفاده از فناوری‌های الکترونیکی‌سازی انجام می‌شوند.


دبیر علمی اولین کنفرانس ملی آسیب‌شناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران درخصوص لایه دیجیتالی‌سازی عنوان کرد: در این لایه از فناوری‌های تحول‌آفرین برای ساخت یک محیط دیجیتال که تلفیقی از منابع الکترونیکی و فیزیکی باشد، استفاده می‌شود و منطق انجام کار به چالش کشیده می‌شود.


مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم در ادامه به ضرورت و نیاز به بازاندیشی منابع انسانی در عصر دیجیتال پرداخت و در چهار محور سخنان خود را ادامه داد.


وی در محور مفهوم کار به عدم وابستگی کار به مکان و روی دادن آن در فضا، جمع‌سپاری و همچنین کار حجمی اشاره کرد.


خراسانی در محور ویژگی‌های نیروی کار به تغییر نیازها و خواسته‌های نیروی انسانی، مدیریت عملکرد و همچنین جانشین‌پروری اشاره کرد. در حوزه مهارت‌های مورد نیاز برای کار در سازمان به سواد دیجیتال و در نهایت درباره وظایف و نقش واحد منابع انسانی به کمک ماشین‌ها و هوش مصنوعی و داده‌کاوی برای تدوین استراتژی‌ها و انجام کارهای سطح بالا مانند مذاکره و گفتگو با نیروی انسانی پرداخت.


به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، در منابع انسانی چهار زیرنظام وجود دارد که عبارتند از استخدام، همسوسازی، نگهداشت و آموزش، به تبیین فرآیندهای آنها در عصر دیجیتال پرداخت.


وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم اتفاقی بیافتد باید سریع و چابک عمل کنیم. دنیا در حوزه‌های مختلف منتظر ما نمی‌ماند، بنابراین باید سریع عمل کرد.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب