دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مهر 1399 - 00:23
سفیر فلسطین در گفتگو با آنا تشریح کرد-1؛

نقش فلسطین در عادی‌سازی روابط عربستان با ایران/شهادت سردار سلیمانی در راه وحدت و پربرکت بود

سفیر فلسطین در تهران گفت: سفارت فلسطین پیشنهاد سفر مقام ارشدی از عربستان سعودی برای حل‌وفصل مشکلات میان ایران و عربستان را مطرح کرده بود که این پیشنهاد از سوی ایران پذیرفته شد.
کد خبر : 521740
_MID2023.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، محمد جعفری، «صلاح الزواوی» با حضور در محل خبرگزاری آنا، دیدار با مدیرعامل محترم خبرگزاری و بازدید از تحریریه، در نشست خبری درباره تحولات اخیر فلسطین به‌ویژه موضوع عادی‌سازی روابط چند کشور کوچک عربی با رژیم صهیونیستی حضور یافت.


وی با محکوم کردن قطعی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی عنوان کرد: آنچه اتفاق افتاد، زائیده طبیعی مشکلات جهان عرب و اسلام، فلسطینیان و کل جهان است. طبعاً اگر کشورهای دیگر در آینده روابطشان را عادی‌سازی کنند، برای من تعجب‌آور نخواهد بود.


در ادامه بخش نخست از مشروح گفتگوی تفصیلی با شیخ السفرای جمهوری اسلامی ایران تقدیم می‌شود.


آنا: در موضوع مهم عادی‌سازی روابط برای کسانی که علاقه‌مند به موضوع فلسطین هستند و آن را همچون فرمایشات مقام معظم رهبری اولویت جهان اسلام می‌دانند، موضع شما چیست؟ رویکرد فلسطین با توجه به گزارش‌های مطرح‌شده در زمینه هروله برخی دیگر از کشورها همچون کویت و عمان برای عادی‌سازی روابط چگونه است؟


زواوی: با درود به رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران، بسیار خوشحالم امروز در میان شما برادران عزیزم هستم وبه این مناسبت مایلم درود مخصوص خود را به برادر عزیزم جناب آقای دکتر علی‌اکبر ولایتی بفرستم. تحلیل من از امور مختلف شاید با خیلی‌ها تفاوت داشته باشد؛ درباره عادی‌سازی روابط میان امارات و بحرین با رژیم اشغالگر صهیونیستی، دنیا به‌هم خورده است، اعراب، مسلمانان و کشورهای مختلف با هم تقابل مواضع پیدا کردند؛ بعضی‌ها محکوم کردند و بعضی‌ها سکوت پیشه کرده‌اند، ولی من با محکومیت قاطع این موضوع می‌گویم آنچه اتفاق افتاد، زائیده طبیعی مشکلات جهان عرب و اسلام، فلسطینیان و کل جهان است.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


متأسفانه وضعیت کنونی ما به‌عنوان فلسطینی، عربی، اسلامی و جهانی بسیار اسف‌بار است. طبعاً اگر کشورهای دیگر در آینده روابطشان را عادی‌سازی کنند، برای من تعجب‌آور نخواهد بود، زیرا ما به‌عنوان مسلمان امت بزرگی بودیم و این را ثابت کردیم. در هر جای دنیا نگاه کنیم مسلمان وجود دارد؛ یعنی ما اسلام را از چین تا اروپا گسترانید‌ه‌ایم. هر جای دنیا را نگاه کنید، اسلام به آنجا رسیده است و به‌خاطر اینکه امت بزرگی بودیم و اینکه آثار ما همه جا هست، توطئه‌ها علیه ما آغاز شد.


آنا: چه شد که برخی‌ها به خود اجازه دانند وحدت میان جهان اسلام را درهم بشکنند؟ چه تحولاتی بعد از جنگ جهانی اول در این زمینه رخ داده است؟


زواوی: با اینکه امت بزرگی بودیم و می‌گوییم امت بزرگی هستیم، ولی متأسفانه قدرت ما امرور مانند کفی می‌ماند که روی آب است. من با دیگر دیپلمات‌ها فرق دارم. من از سال 1968 میلادی یعنی از 52 سال پیش سفیر بودم و از بنیان‌گذاران انقلاب فلسطین هم هستم. من با شما به‌عنوان یک فلسطینی که عاشق فلسطین است صحبت می‌کنم، نه به‌عنوان یک سفیر. به‌عنوان کسی که ارزش مملکت شما را به‌خوبی می‌داند و وضعیت اعراب، مسلمانان و کل جهان را می‌شناسد سخن می‌گویم.


حرفم از قلبم منبعث می‌شود. شاید خیلی‌ها از صحبت‌ها و تحلیل‌هایم خوششان نیاید، ولی حرفم را می‌زنم. بعد از جنگ جهانی اول، غربی‌ها و صهیونیست‌ها توانستند  «دولت وحدت اسلامی» یعنی دولت عثمانی را ساقط کنند. با هر ایرادی که به این دولت وارد بود، با هر مشکلی که داشت، با تمام کم و کاستی‌هایی که داشت، ولی توانست کشورهای اسلامی را زیر پرچم خودش به‌عنوان یک دولت وحدت جمع کند.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


غربی‌ها توانستند در سال 1924 این دولت را ساقط کنند، به چندین دولت کوچک تبدیل شد و متأسفانه هر دولتی ساز خودش را می‌زند و حق حاکمیت و تصمیم‌گیری دارد و معتقدم این حرف‌ها صحیح نیست.


من مایلم به تاریخ ملوک‌الطوایفی برگردم. در دولت اسلامی که ما در اندلس وجود داشت، حاکم مسلمانی از حاکمی فرنگی برای شکست دادن برادر مسلمان خود استفاده می‌کرد و متأسفانه به جایی رسیدیم که کل اندلس را از دست دادیم و امروز که به اسپانیا یا به اندلس می‌رویم، با حسرت کاخ‌های الحمرا، سیویل و آثار باستانی آنجا را نگاه می‌کنیم و می‌گوییم واقعاً اینجا اسلام بوده است!


امروز چنین احساسی دارم. مسلمانان دارند از توان دشمن علیه همدیگر استفاده می‌کنند. هدف هم‌پیمانی عبری-عربی-آمریکایی از بین بردن هر وحدتی در جهان اسلام است. هر وحدتی برای منطقه ما ممنوع است. این منطقه را قبضه، از مشکلات یهود در اروپا استفاده کردند و گفتند برای یهودی‌ها دولتی تشکیل دهند. ابتدا قرار بود در انتر ریو آرژانتین دولتی برای آن‌ها تشکیل دهند، بعد در کنیا و در اوگاندا که هیچکدام قبول نشد و تنها منطقه‌ای که توانست حس مذهبی یهودیان را برانگیزد، فلسطین و بیت‌المقدس بود؛ بنابراین تصمیم گرفتند در آنجا برای خودشان دولتی تشکیل دادند که پایگاهی برای قبضه کردن کل منطقه باشد.


نخستین هدفشان با موفقیت انجام شد و توانستند در خاک فلسطین دولتی برای خود ایجاد کنند، اما هدف دیگر آن‌ها تشکیل  «اسرائیل بزرگ» است. اسرائیل بزرگ شامل چه خواهد بود؟ شامل کل فلسطین، اردن هاشمی، سوریه، لبنان، عراق، نصف صحرای سینا و یک‌سوم عربستان سعودی تا مدینه منوره.


شما می‌گویید آقای سفیر دلیلتان چیست؟ دلیل من نقشه روبه‌روی شماست. این نقشه روی یک سکه اسرائیلی به نام 10 آگورا حکاکی شده است. این نقشه روی همان سکه که مورد استفاده دشمن صهیونیستی قرار می‌گیرد، حکاکی شده و در آن «اسرائیل بزرگ» نقش بسته است. بنابراین هدف آن‌ها همیشه این بوده و هست که هیچ وحدتی در جهان اسلام نباشد.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


«جمال عبدالناصر»، رهبر بزرگ عرب توانست ائتلافی با سوریه به‌وجود آورد که بعد از سه سال دشمنان توانستند آن را بشکنند. ائتلاف دیگر بعد از مدتی میان سوریه، مصر و عراق به‌وجود آمد که آن را نیز شکستند. ائتلاف میان  «هاشمیون» در آن زمان، اردن هاشمی و فیصل هاشمی حاکم در عراق نیز شکست خورد، یعنی هم‌پیمانی ملک حسین و ملک فیصل که پسر عمو بودند نیز برایشان تحمل‌پذیر نبود. آن‌ها هرگز اجازه نخواهند داد وحدت و هم‌پیمانی هر چند کوچک در منطقه ما به‌وجود بیاید.



دشمن صهیونیستی حتی در نبردهای ما فلسطینیان از 100 سال پیش تاکنون اختلافاتی به‌وجود آوردند. اختلافات خانوادگی، مذهبی، نژادی، طایفه‌ای و ... تا اینکه متأسفانه فلسطین را از دست دادیم.



آنا: نقش جمهوری اسلامی ایران را در بلبشوی ایجادشده به‌وسیله محور عبری-عربی-غربی علیه موضوع فلسطین و وحدت جهان اسلام چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا تفاوت‌هایی در نوع حمایت از آرمان فلسطین قبل و بعد از انقلاب اسلامی وجود داشت؟


زواوی: بدون شک و بدون تعارف جمهوری اسلامی امت بزرگی است. شما قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران قدرت بزرگی در منطقه بودید و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران قدرت بزرگی بودید و هستید.


نوع برخوردها با شما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عوض شده است، زیرا زمان حکومت شاه، دولت بزرگی وجود داشت و ارتش بزرگی داشتید، ولی متأسفانه آن رژیم 100درصد به آمریکا و دشمن صهیونیستی وابسته بود. سفارت‌های اسرائیل و آمریکا در ایران حاکم بودند، شاه مهره‌ای در دست امپریالیسم جهانی و صهیونیسم بین‌المللی بود. خیلی‌ها در منطقه از آن رژیم می‌ترسیدند و حتی بعضی‌ها دستش را می‌بوسیدند. حال چه شده وقتی انقلاب به پیروزی رسید و دولتی با دو شعار  آرمانی «وحدت جهان اسلام» و  «آزادی فلسطین» آمد، برخوردها با ایران عوض شده است؟


حضرت امام خمینی(ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی وقتی شاه را از حکومت ساقط کردند، خواستار وحدت جهان اسلام و آزادی فلسطین بودند. سفارت دشمن صهیونیستی به سفارت فلسطین مبدل شد و سفارت آمریکا به‌عنوان لانه جاسوسی شناخته شد. طرح حضرت امام مبنی بر وحدت جهان اسلام و آزادی فلسطین از قدرت حکومت نوپای جمهوری اسلامی ایران بیشتر بود و تنهایی قادر نبودید وحدت جهان اسلام را محقق کنید، ولی شما ارزش دراختیار داشتن و اجرای این طرح را دارید.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


غرب با تمام نیرنگ‌هایش تلاش کرد جمهوری اسلامی را ساقط کند و جنگ ظالمانه هشت ساله علیه ایران آغاز شد که هدفش از بین بردن انقلاب نوپا بود، ولی به لطف خدا در توطئه خود شکست خوردند. آن‌ها صدام را به جان شما انداختند و قدرتی که در عراق بود از بین رفت و به قدرت جمهوری اسلامی هم تلفات زیادی وارد شد. اگر دو قدرت ایران و عراق دست در دست هم می‌گذاشتند، شاید امروز اسرائیل وجود نداشت.


شما پیروزمندانه از این جنگ ظالمانه خارج شدید و من به‌عنوان قدیمی‌ترین سفیر در این مملکت، عضو کمیته حسن‌نیت بودم که وظیفه میانجی‌گری میان ایران و عراق را برعهده داشت. من چندبار به دیدار امام راحل شرفیاب شدم و پشت سر ایشان به اتفاق هفت عضو از کشورهای جهان اسلام نماز خواندیم. این رهبر بزرگ در اتاق کوچکی کارهایشان را انجام می‌دادند و هیچ چشمداشتی به مال دنیا و به دنیا نداشت.


متأسفانه این جنگ قربانیان زیادی برای شما داشت و عمر امام خمینی(ره) کفاف نداد که این پروژه را ادامه دهند. پرچم دست رهبر جوان و توانمند، آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای افتاد که در حال ادامه دادن این برنامه است. رهبر معظم انقلاب نهادهای زیادی را برای حفظ جمهوری اسلامی و دستاوردهای انقلاب تأسیس کردند و امیدوارم ان‌شاءالله خدا به ایشان عمر طولانی دهد تا روز آزادی فلسطین را با هم شاهد باشیم.


شما وقتی این طرح یا پروژه را پیش بردید، دو راه در پیش داشتید؛ یا اینکه جمهوری اسلامی نمونه داخل مرزهای ایران بسازید که مردم از این جمهوری اسلامی الگو بگیرند و انقلاب صادر شود یا اینکه انقلاب از بدو شکل‌گیری صادر شود، ولی توطئه‌هایی که از روز نخست علیه شما آغاز شد،‌ اجازه نداد دولت دلخواه خود را داشته باشید.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


اوضاع سخت انقلاب باعث شد در داخل و خارج درگیر شوید، ولی بحمدلله با همه اوضاع سخت، انقلاب به خارج صادر شده است. به‌عنوان نمونه در لبنان شیعیان گروهی فراموش‌شده بودند. به برکت انقلاب اسلامی ایران و به برکت تأسیس حزب‌الله، الان شیعیان حرف اول را در نقشه سیاسی لبنان می‌زنند.


مقاومت لبنان توانست چندین‌بار دشمن صهیونیستی را شکست دهد و این از برکات انقلاب اسلامی ایران است. از برکات انقلاب اسلامی ایران این است که شخصیت‌هایی مانند شهید قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و یارانشان را برای وحدت جهان اسلام تقدیم کردید.


هر جای دنیا را که نگاه کنید،‌ اثراتی از جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران دیده می‌شود. غرب، آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل از هر وسیله‌ و راهی وارد شدند که شما را ساقط کنند، ولی با اینکه کارتل سلاح، پول، نفت و تبلیغات در دستشان است، نتوانستند.


مجرم احمق، دونالد ترامپ از هر وسیله‌ای برای ضربه زدن به شما استفاده کرد، ولی هنوز شما ایستاده‌اید و مقاومت می‌کنید. روزی یکی از برادران مسئول به سفارت فلسطین آمد و پیش من نشست. به او گفتم برادر عزیز من برای مشکلات ایران راه‌حلی دارم. ایشان با خنده به من نگاه کرد و گفت بفرمایید برادر من! گفتم من راه حل را به شما می‌گویم؛ من را از ایران اخراج کنید، سفارت اسرائیل را به اسرائیلی‌ها پس بدهید و به آن‌ها بگویید ببخشید ما فلسطینی‌ها را جای شما آوردیم. سفارت آمریکا را به آمریکا پس بدهید، نان‌تان در روغن می‌شود، دلارها می‌بارد و به جای 100 بمب اتم یک‌هزار بمب اتم خودشان به شما تقدیم خواهند کرد، به شرط اینکه شما در مرزهای خودتان باشید. ولی بعید می‌دانم جمهوری اسلامی ایران با رهبری فرزانه که دارد، خدای ناکرده به فکر چنین گامی بیفتد.


آنا: دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را در سال‌های اخیر در راستای برقراری صلح و ثبات در منطقه و حفظ حقوق از دست‌رفته فلسطینیان چگونه ارزیابی می‌کنید؟


زواوی: کسانی که طرح بزرگی دارند، باید قلب و عقل بزرگی نیز داشته باشند. اینکه شما در کشورتان نهادهای زیادی برای حفظ جمهوری اسلامی ساخته‌اید، کافی نیست. شما قدرت نظامی داشته باشید، وقتی می‌خواهید با کشورهای همسایه وارد معامله شوید، خود را جای آن‌ها قرار دهید. یک کشور بسیار کوچک که چند پایگاه نظامی آمریکایی در زمین خودش دارد، آیا حق حاکمیت دارد؟ آیا این کشور می‌تواند مستقل تصمیم بگیرد؟


شما وقتی اوضاع آن‌ها را درک کردید و جای آن‌ها نشستید، آن زمان موضوع فرق می‌کند و نزدیکی به‌وجود می‌آید. شما باید این کشورها را متوجه کنید که ایران برادر بزرگ آن‌هاست، اینکه به‌خاطر وحدت جهان اسلام و دفاع و حمایت از آن‌ها آمده‌اید و بقبولانید که آمریکا و اسرائیل حامی این کشورها نیستند. نمونه‌های زیادی در جهان وجود دارد که چطور آن‌ها هم‌پیمانان خود را کنار گذاشتند.


باید دیپلماسی فعال باشد، یعنی هیئت‌های سیاسی به این کشورها فرستاده شود. روزی میان شما و عربستان سعودی مشکلی به‌وجود آمده بود و 400 نفر از حجاج بیت‌الله الحرام در مکه شهید شدند. ما توانستیم با رایزنی با چند نفر از برادران مسئول در جمهوری اسلامی که بعضی‌ها زنده هستند و بعضی‌ها الان در قید حیات نیستند، این مشکل را حل کنیم.


به یکی از آن برادران مسئول گفتم تا چه زمانی می‌خواهید با عربستان مشکل داشته باشید؟ گفت ما هم دلمان می‌خواهد که روابط برگردد. گفتم شما هیئتی از عربستان سعودی دعوت کنید. به‌عنوان نمونه از «سعود الفیصل» دعوت کنید. وی گفت باشد دعوت می‌کنیم، ولی شما دعوت‌نامه را وقتی به فرودگاه تهران آمد، در فرودگاه دستش بدهید. گفتم این‌طوری درست نمی‌شود، آن‌ها در تهران سفارتخانه دارند و می‌توانید از راه دیپلماتیک اقدام کنید.


نشست خبری سفیر فلسطین در خبرگزاری آنا


چنین اقدامی انجام شد، سعودالفیصل آمد و روابط میان ایران و عربستان عادی شد. نقش دیگر سفارت فلسطین در تهران که فراموش شده، توقف جنگ میان سوریه و عراق است. مرحوم جلال طالبانی و بشار اسد از این نقش خبر داشتند و دارند.


بنابراین دیپلماسی فعال بسیار مهم است.  محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در اظهارات خود گفته بودند حاضرند برای عادی‌سازی روابط با سعودی به عربستان و کشورهای منطقه سفر کنند. من به‌عنوان سفیر فلسطین این دیپلماسی را تأیید می‌کنم.


100 ساعت گفتگو بهتر از یک ساعت نبرد یا جنگ است. ما باید به این کشورهای ضعیف و کوچک بفهمانیم طرح حضرت امام(ره)، طرح جمهوری اسلامی برای کل جهان اسلام و برای شماست و فقط مربوط به ایرانیان نیست. نفع وحدت جهان اسلام به همه خواهد رسید و نه فقط به ایران، ولی شرف برداشتن این طرح روی دوش ایرانیان بوده است.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب