دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1398 - 00:02
سفیر فلسطین در تهران در گفتگو با آنا -2:

احتمال انتقال رهبری فلسطین به غزه/ موضع رهبر معظم انقلاب درباره معامله قرن باعث افتخار است

سفیر فلسطین در تهران با بیان اینکه به‌زودی هیئتی بلندپایه به غزه خواهد رفت تا توافق «وحدت ملی» به دست آید، گفت: در موضوع «معامله قرن» آمریکا از چنددستگی جهان عرب و اسلام سوءاستفاده کرده است.
کد خبر : 469994
AG8I1730.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سه‌شنبه گذشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از طرح صلح ادعایی خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی و طرح شوم خود را در واشنگتن، در حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و در مقابل چشمان نمایندگان برخی کشورهای مرتجع عربی پرده‌برداری کرد.


صلاح زواوی، سفیر فلسطین در تهران در بخش نخست گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت که از روز نخست که به ایران آمد، می‌دانست فلسطین ستون دوم مشروعیت انقلاب اسلامی ایران است، یعنی انقلاب اسلامی ایران بر دو رکن استوار است؛ نخست، وحدت جهان اسلام است و دوم، آزادی فلسطین.


وی افزود: معامله قرن که به‌تازگی به وسیله ترامپ اعلام شد، سال ۲۰۱۲ میلادی عیناً کلمه به کلمه، نقطه به نقطه و ویرگول به ویرگول به‌وسیله دشمن صهیونیستی به ما ارائه شده بود که آن را رد کرده بودیم.


زواوی گفت: ضرب‌المثلی در زبان عربی داریم که ترجمه فارسی آن می‌شود «کبوتر با کبوتر، باز با باز». بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به علت فساد منتظر اخراج از عرصه سیاسی و رفتن به


زندان است و دونالد ترامپ به دلیل اقداماتش منتظر محاکمه و استیضاح است. این دو نفر دست یکدیگر را گرفته‌اند، بلکه بتوانند در موضوع فلسطین کاری برای هم انجام دهند؛ ولی ملت فلسطین که صدها هزار شهید در راه انقلاب خود تقدیم کرده است، این معامله را شکست خواهد داد.


بیشتر بخوانید:


زواوی: فلسطین ستون دوم مشروعیت انقلاب اسلامی ایران است


روایت جالب سفیر فلسطین از خواندن نماز صبح پشت سر امام خامنه‌ای+ فیلم




فلسطین «معامله قرن» را به رسمیت نمی‌شناسد


صلاح زواوی، سفیر فلسطین در تهران در بخش دوم گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری آنا گفت: در موضوع «معامله قرن» ما به‌طور رسمی به دشمن صهیونیستی و آمریکا اعلام کرده‌ایم که هیچ توافق‌نامه‌ای را به رسمیت نمی‌شناسیم و با آمریکا وارد مذاکره نخواهیم شد. ما گفتیم حاضریم در کنفرانسی بین‌المللی شرکت کنیم که تعداد زیادی از کشورهای بزرگ جهان در آن حضور داشته باشند، اما آمریکا را به تنهایی (به‌عنوان یک طرف مذاکره) قبول نداریم.


مصاحبه اختصاصی با سفیر فلسطین


وی اقدام آمریکا را در تصویب یک‌جانبه قانون برای کشوری دیگر «قانون جنگل» توصیف کرد و افزود: این دقیقاً همان کاری است که با سرخپوستان آمریکا کردند و می‌خواهند با ملت فلسطین انجام دهند؛ یعنی قوی، ضعیف را می‌خورد و ضعیف باید دنبال یک قوی بگردد که به او کمک کند. آمریکا چگونه می‌تواند «میانجی‌گر بی‌طرف» باشد در حالی که از روز نخست که ترامپ دولت خود را در آمریکا راه انداخت، سفارتش را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل و قدس را پایتخت دائمی اسرائیل معرفی کرد؟


زواوی گفت: آمریکا جولان سوریه را به اسرائیل هدیه کرد و تمام شهرک‌های صهیونیستی را برای تل‌آویو مشروعیت داد. دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) در واشنگتن را تعطیل، کمک به سازمان آزادی‌بخش فلسطین را متوقف کرد، کمک به «آنروا» (نهاد کمک‌رسان سازمان ملل متحد به آوارگان  فلسطینی) را که به زندگی 6 میلیون آواره فلسطینی کمک می‌کرد متوقف و کمک‌ها به بیمارستان‌های فلسطین در بیت‌المقدس را قطع کرد. ما چطور انتظار داشته باشیم دونالد ترامپ یا دولت آمریکا با ما منصفانه برخورد کنند؟!


هدیه‌های ترامپ به نتانیاهو از خاک فلسطین


وی افزود: ترامپ به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته بود هر بخش از فلسطین را که برای حفظ امنیت خود به آن نیاز داری، ضمیمه خاک خودت کن و ما ضمانت می‌کنیم کسی مزاحمت نباشد. او برخلاف تمام مقررات بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد گفت قدس پایتخت همیشگی دشمن صهیونیستی است. آنها برای نامیدن کرانه غربی رود اردن از عناوینی همچون «یهودا» و «سامره» استفاده می‌کنند. مسجدالاقصی را که نخستین قبله مسلمانان، دومین حرم و سومین مسجد مسلمانان است «کوه معبد» یا «جبل‌ الهیکل» که عبارتی کاملاً یهودی است، می‌نامند. حتی اگر ما را انسان روی زمین حساب کنند، می‌گویند شما انسان‌هایی هستید که در «سرزمین اسرائیل» زندگی می‌کنید.


مصاحبه اختصاصی با سفیر فلسطین


زواوی گفت: همه اقدامات دشمن صهیونیستی در سرزمین فلسطین با کمک بی‌چون و چرای آمریکاست. کمک‌های آمریکا به فلسطین در حدود 700 میلیون تا یک میلیارد دلار بود که به‌طور کامل قطع کردند. از 175 سال پیش یک کنسولگری در قدس داشتیم که بستند. یک‌صد و 11 پروژه فلسطینی را که کمک مالی می‌شد، متوقف کردند، حدود 400 میلیون دلار کمک که به‌وسیله آنروا به آوارگان فلسطینی می‌شد نیز قطع کردند.


سفیر فلسطین در تهران «معامله قرن» را مکمل اعلامیه بالفور خواند که سال 1917 اعلام شده بود و تأکید کرد: خوشبختانه موضع‌گیری رسمی و ملی فلسطین، متحد و علیه طرح صلح ادعایی آمریکاست. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با ابومازن (محمود عباس)، رئیس تشکیلات خودگردان تماس گرفت و به‌زودی ان‌شاءالله هیئتی بلندپایه به غزه خواهد رفت تا به توافق «وحدت ملی» دست یابیم. علاوه بر این بعید نیست در آینده کل رهبریت فلسطین به غزه منتقل شود.


صلاح زواوی گفت: ابومازن اعلام کرد با معامله قرن تنها 15 درصد از سرزمین تاریخی فلسطین برای فلسطینیان باقی می‌ماند. وقتی رهبری فلسطین در سال 1993 میلادی توافق اسلو را امضا کرد، قرار بود در می 1999 (اردیبهشت 1378) دولت مستقل فلسطین در خاک فلسطین تشکیل شود. سفارت فلسطین در تهران از روز نخست امضای توافق اسلو مخالف آن بود؛ نه به خاطر اینکه ما به رهبری خود شک داریم، بلکه ما به دشمن خود شک داریم و مطمئن هستیم آنها به هیچ عهد و پیمانی احترام نمی‌گذارند. تاریخ دشمن صهیونیستی با ما سرشار از نقض عهد و پیمان است.


مصاحبه اختصاصی با سفیر فلسطین


وی تأکید کرد: وقتی توافق اسلو را امضا کردیم، قرار بود دولت مستقل خود را در خاک فلسطین تأسیس کنیم، ولی متأسفانه از آن زمان تاکنون حکومت ملی فلسطین یا به تعبیری «حکومت خودگردان»، آن مناطق را اداره می‌کند و تنها وظیفه‌اش ارائه خدمات آب، برق، تلفن و ... است و درواقع یک حکومت خدمت‌رسان به‌شمار می‌رود. بعد از سال 1999 میلادی نتانیاهو با دولت فلسطین به‌عنوان یک دولت خدماتی برخورد می‌کرد، نه به‌عنوان دولتی که به‌صورت مستقل تشکیل شده است.


زواوی گفت: گرچه شروط بسیار سختی از سوی آنها پیشنهاد شده بود، ولی خوشحال شدیم که همه امور پشت‌پرده برملا شده است و موضوع پنهانی وجود ندارد. اما نتانیاهو و ترامپ چگونه جرئت کردند که چنین طرحی ارائه دهند؟ در چه وضعیتی؟ در وضعی که چنددستگی در صحنه فلسطین، کشورهای عربی و اسلامی وجود دارد و شاهد درگیری‌هایی در جهان اسلام هستیم. در این وضعیت جرئت کردند و طرح «معامله قرن» را ارائه دادند. خداوند در قرآن کریم فرموده است که «خدا وضعیت قومی را عوض نمی‌کند، مگر اینکه خودشان، آن را عوض کنند».


وحدت جهان عرب و اسلام؛ راه حل موضوع فلسطین


شیخ‌ السفرای جمهوری اسلامی ایران نخستین گام صحیح را حفظ وحدت ملی فلسطین و آغاز گفتگو برای حل مشکلات جهان عرب و اسلام عنوان کرد و افزود: اگر این دو موضوع را به درستی پیش ببریم، راه درستی به سوی آزادی فلسطین پیش خواهیم گرفت. مشکل ما با دشمن صهیونیستی مشکل یک سانتیمتر یا یک کیلومتر نیست، مشکل ما مرزی نیست، مشکل ما بودن یا نبودن است. بنابراین همان‌گونه که در قرآن کریم آمده است، مطمئن هستیم دشمن ما از بین رفتنی است.


مصاحبه اختصاصی با سفیر فلسطین


زواوی عنوان کرد: از لحاظ قانونی تمام دنیا حتی در کنگره آمریکا با حقوق فلسطین همراه هستند، ولی مشکل این است که ترامپ از قانون جنگل تبعیت و از پراکندگی و چنددستگی میان ما سوءاستفاده می‌کند. از این سوءاستفاده می‌کند که ما موضوعات فرعی را به جای موضوعات اصلی و امور اصلی را به جای امور فرعی قرار داده‌ایم. 


وی تأکید کرد: من همیشه گفته‌ام و باز هم تکرار می‌کنم آنها در حال سوءاستفاده کردن از اختلافات میان شیعه و سنی هستند. این در حالی است که خدا، پیغمبر، پیامبران، اهل بیت ما یکی و همه آنها عزیز و مقدس هستند؛ بنابراین اگر تعدادی از علمای شهر قم، الازهر، حرمین شریفین و نجف اشرف جمع شوند و با زبانی واحد سخن بگویند، قادر خواهند بود مشکلات جهان اسلام را حل‌و‌فصل کنند. مشترکات ما زیاد است و باید در برخوردهای فی‌مابین مبنا قرار بگیرد، نه اینکه اختلافات را اصل قرار دهیم. به‌عنوان نمونه اتحادیه عرب چند روز پیش در قاهره تشکیل جلسه داد. اگر به بیانیه رسمی که از اتحادیه عرب صادر شد، نگاهی بیاندازید درخواهید یافت که هیچ دولتی معامله قرن را تأیید نکرده است و حتی سازمان همکاری‌های اسلامی آن را محکوم کرد.



من کلمه به کلمه تمام موضع‌گیری‌های مقام‌های ارشد ایران، از رهبر معظم انقلاب اسلامی تا آخرین مسئول را خواندم. این موضع‌گیری‌ها که علیه معامله قرن اتخاذ شد، واقعاً باعث افتخار است. این موضع‌گیری‌ها در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مدال افتخاری بر سینه شماست.



سفیر فلسطین در تهران تأکید کرد: ما ضعیف نیستیم و تمام دنیا حقوق ما را تأیید کرده است. نزدیک 170 کشور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، 14 عضو از مجموع 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد کنار ما هستند، کشورهای غیرمتعهد، کشورهای آفریقایی، اعضای «گروه 77» به علاوه چین، کمیسیون حقوق بشر، دادگاه بین‌الملل و ... از لحاظ سیاسی حقوق ملت فلسطین را تأیید کرده‌اند. این موضع‌گیری‌ها به ما روحیه داده است و به ما کمک می‌کند، ولی ما باید با استفاده از تمام امکانات برای آزادی وجب به وجب خاک فلسطین بجنگیم و آن را از چنگ دشمنی که هیچ عهد و پیمانی را به رسمیت نمی‌شناسد و به آنها احترام نمی‌گذارد، خارج کنیم.


مصاحبه اختصاصی با سفیر فلسطین


زواوی گفت: مشکل ما با طرف سومی است که به هر وسیله که شده نمی‌خواهد جهان عرب و اسلام متحد شوند و فلسطین آزاد شود. این طرف سوم و درواقع اساس مشکلات ما ایالات متحده آمریکا، هم‌پیمان بی‌چون و چرای صهیونیسم بین‌المللی است. روزی که اسحاق رابین کشته شد، نتانیاهو گفت «من تا آخرین روز عمرم خواهم جنگید تا توافق‌نامه اسلو را به گور بسپارم، زیرا در این توافق‌نامه مشروعیت به طرف فلسطینی داده شده است و من نمی‌خواهم در سرزمین‌های اشغالی به فلسطینیان مشروعیت بدهم».


وی افزود: دشمن صهیونیستی روی کمک‌های آمریکا تکیه می‌کند، ولی اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد اگر مهاجرت معکوسی که در جریان است در سرزمین های اشغالی ادامه یابد، ما بدون اینکه سربازی بفرستیم، این رژیم را شکست خواهیم داد. تمام دنیا می‌داند که حق با فلسطین است. چطور می‌توانیم از این کمک بین‌المللی برای احقاق حقوق خودمان استفاده نکنیم. ما نباید از کسی انتظار داشته باشیم که جای ما بجنگد. ما در تمام زمینه‌ها چه سیاسی و چه نظامی باید در تمام عرصه‌ها بجنگیم. ولی متأسفانه در قانون جنگل اگر گرگ نباشی، گرگ‌ها تو را می‌خورند.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب