دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1399 - 12:57

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کاکائو در ویکی آنا

امروزه کاکائو برای نقشی که در تولید شکلات دارد معروف است. اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند کاکائو حاوی ترکیب‌های مهمی هم است که برای سلامت انسان مفید هستند.
کد خبر : 521648
cocoa-1024x768.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با بلندی بین ۴ تا ۱۰ متر است.
برگ‌هایش ساده و متقابل است و گُل‌های منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصل‌ها دارد. میوه‌اش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است.
میوه‌های این گیاه را پس از چیدن انبار می‌کنند تا بپوسد و پس از آن دانه‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و به مصرف می‌رسانند.


از کاکائو شکلات نیز تهیه می‌کنند.


شکلات تاریخ پنج‌هزار ساله دارد. مردم بومی مناطقی در اکوادور امروزی، از کاکائو به عنوان خوراک، دارو و نوشیدنی استفاده می‌کردند. آنها کاکائو را از جنگل‌های آمازون بدست می‌آوردند.
سرخ‌پوستان قبیلهٔ آزتک‌ها از دانه‌های کاکائو برای تهیهٔ نوعی از نوشیدنی دَم‌کرده به نام شکاتل استفاده می‌کردند و آن را «غذای خدایان» می‌نامیدند.


برخی معتقدند کاکائو نخستین بار در تمدن مایای آمریکای مرکزی استفاده شد. بعد هم در قرن شانزدهم، فاتحان اسپانیایی آن را با خود به اروپا بردند و خواص کاکائو باعث شد خیلی زود جای خود را به‌عنوان دارویی مؤثر میان مردم باز کند.


خاستگاه کاکائو جنگل‌های مرطوب و استوایی است. سرزمین بومی آن مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگل‌های آمازون است.



خواص و مضرات کاکائو



  • مصرف کاکائو به کاهش آرتریت و بیماری‌های دیگر که باعث انعقاد خون می‌شوند کمک می‌کند.

  • کاکائو به حفظ وزن سالم کمک می‌کند. برای لاغری، به‌جای شکلات از کاکائو استفاده کنید.

  • فیبر موجود در کاکائو به گوارش مناسب غذا و کنترل وزن کمک می‌کند.

  • به کاهش استرس کمک می کند.

  • کاکائو حاوی یک ماده‌ی روحیه بخش به نام آناندامید است – که به عنوان مولکول سعادت شناخته می‌شود و احساس سرخوشی ایجاد می‌کند.

  • ترکیب روحیه بخش دیگری که در کاکائو وجود دارد PEAیا فنتیل آمین است که ترشح آندروفین و مواد شیمیایی عصبی مخدر گونه‌ی نشاط بخش را تحریک می‌کند.

  • به عنوان منبع طبیعی آنتی اکسیدان‌ها مطمئنا کاکائو نقش یک ضد سرطان را ایفا می‌کند.

  • کاکائو خواصی دارد که به عنوان ضد انسدادی مانند فلاونوئید عمل می‌کند که به کاهش خطر سکته کمک می‌کند.




  •  سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است

  • افزایش احساس آرامش و رضایتمندی در افراد می‌شود.

  • برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است.

  • مطالعات اخیر انجام شده در دانشگاه تولین نشان دادند که عصاره‌ی پودر کاکائو در محافظت دندان در برابر پوسیدگی حتی از فلوراید نیز موثرتر عمل می‌کند.

  • این عصاره‌ی کریستالی شبیه کافئین به استحکام مینای دندان کمک می‌کند.

  • کاکائو سرشار از منیزیم است.

  • کاکائوی خام به لطف فیبر موجود در آن، آنزیم‌های گوارشی بدن را تحریک می‌کند.

  • کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه می‌تواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند.

  • خواص ضدمیکروبی و تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندان‌ها سودمند است.

  •  مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد وسبب افزایش حافظه نیز می‌شود.

  • خوردن کاکائو تلخ می‌تواند دفعات سرفه و تاثیر سوء‌ آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش ‌دهد.

  • آب مروارید یکی از ناراحتی‌هایی است که می‌توان با مصرف کاکائو به صورت طبیعی از آن پیشگیری کرد.

  • کاکائو به افزایش گردش خون در پوست سر کمک‌کرده و رشد موهای سالم و براق را افزایش‌می‌دهد.

  • خون را بهبود می‌بخشد که این امر موجب شل شدن شریان‌ها و عروق خونی شده و جریان خون را افزایش می‌دهد.

  • کاکائو می‌تواند با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و احساس پری به کنترل وزن کمک کند.

  • صرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماری زا محافظت می کند و از پیری زود رس پوست جلوگیری می کند.




  • مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی می‌شود.

  • کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند.

  • مقادیر بالای کافئین موجود در کاکائو می تواند منجر به عوارض جانبی از جمله تکرر ادرار، بی خوابی و افزایش ضربان قلب شود.

  • کاکائو می تواند در بعضی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند واکنش های پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارشی و تهوع شود.

  • برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.

  • مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.



طبع کاکائو چیست؟


طبیعت کاکائو در طب سنتی گرم و خشک است.


 


مصلح کاکائو چیست؟


زعفران، روغن پسته و گلاب از مصلحات کاکائو هستند.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته