دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1399 - 11:15

هدف اتحاد ملت از مطرح کردن گزینه های رادیکال برای 1400 چیست؟

پس از فعالیت همه جانبه طیف عمل‌گرای اصلاحات، حالا چپ‌گراهای این جبهه نیز دست به کار شده‌اند و دارند گزینه‌های مورد نظر خود برای حضور را محک می‌زنند. روز گذشته یک روزنامه اصلاح‌طلب، درباره گزینه‌های بدیل حزب مشارکت، گزارش بلندبالایی را منتشر کرد.
کد خبر : 521427
N82772039-72068074.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، مدت‌هاست که طیف راست جبهه اصلاحات، رایزنی‌ها و تحرکات خود برای حضور در انتخابات را آغاز کرده است.


حزب کارگزاران سازندگی که نفوذ بالایی در دولت فعلی دارد، آنطور که از شنیده‌ها برمی آید، قصد دارد با حمایت از گزینه به اصطلاح «اجاره‌ای» یا «ائتلافی»، نفوذش را در دولت بعدی نیز استمرار بخشد. آنطور که اقوال می‌گویند، کارگزاران سازندگی مترصد آن است تا با حمایت از گزینه‌های متمایل به راست، الگوی سیاست‌ورزی‌اش در سال‌92 را این بار در قامت افرادی نظیر علی لاریجانی، بازنمایاند. سیاستی که با واکنش‌های زیادی در میان اصلاح‌طلبان رو به رو بوده است.


برخی معتقدند که سرمایه‌گذاری روی لاریجانی، در واقع تکرار و ادامه حمایت از حسن روحانی است و قطعاً صدمات و لطمات جبران‌ناپذیر مجددی را بر پیکره اصلاحات وارد می‌کند.


برخی دیگر اما با نگاهی واقع بینانه معتقدند که با وجود پایین بودن احتمال تأیید شدن صلاحیت نامزدهای ناب اصلاح طلبی، باید دم امثال لاریجانی را غنیمت شمرد و بی حرف پیش، زیر ردای او، گذران سیاست ورزی کرد. لاریجانی اما تنها گزینه مورد نظر حزب کارگزاران سازندگی نیست. افرادی نظیر اسحاق جهانگیری یا حتی محسن هاشمی، از جمله افرادی‌اند که چندان بعید نیست مریدان هاشمی بخواهند از آنها برای نامزدی حمایت کنند.


در این میان برخی اخبار، دال بر آن هستند که در واکنش به بیش فعالی انتخاباتی کارگزارانی ها، موتور بال چپ جبهه اصلاحات نیز روشن شده و ناب‌گرایان هم قصد دارند در حد وسع خویش، پروازی هر چند مختصر در آسمان انتخابات داشته باشند. گزارش روز گذشته یک روزنامه اصلاح‌طلب، برنامه چپ‌ها را روشن‌تر بازگو کرد.    


روزنامه اعتماد، در گزارشی با عنوان «رضا خاتمی می‌آید؟» از سیدرضا خاتمی، محسن صفایی‌فراهانی، محمد صدر مصطفی معین، محمدرضا ظفرقندی و عباس آخوندی به‌عنوان گزینه‌های احتمالی بال چپ جناح چپ یاد کرد. این روزنامه نوشت: «آنطور که شنیده می‌شود صفایی‌فراهانی و مصطفی معین تمایلی به حضور در کارزار انتخابات ندارند. آخوندی برای کاندیداتوری آماده است اما طیف همراه او در اتحاد اقلیت هستند. صدر و ظفرقندی هم دست بالا را ندارند و هم برای افکار عمومی چهره‌ای کاریزما، شناخته شده یا تاثیرگذار نیستند. بنابراین با نگاهی به گزینه‌های موجود می‌توان گفت که رضا خاتمی مهم‌ترین گزینه اتحادی‌هاست که اکثریت با حضور او موافق هستند.»


این روزنامه در حالی از رضا خاتمی به‌عنوان گزینه مورد حمایت حزب اتحاد ملت یاد کرده که نامبرده در جریان فتنه سال‌88 سابقه محکومیت امنیتی دارد و حتی اخیراً نیز ادعاهای خود درباره تقلب در انتخابات آن سال را تکرار کرد. عباس آخوندی نیز فارغ از اینکه وضعیت حامیانش در حزب اتحاد ملت چگونه است، درگیر شکایت تعدادی از نمایندگان مجلس به‌دلیل عملکرد ضعیف او در وزارت مسکن و راه و شهرسازی است که چندی پیش، تقدیم رییس دستگاه قضا شد.


 برخی دیگر نظیر مصطفی معین نیز که یک بار طعم حضور در کارزار انتخاباتی را چشیده، خود به صراحت اعلام داشته که برنامه‌ای برای حضور در انتخابات سال آینده ندارد. بنابراین و با مشاهده گزینه‌های مورد نظر حزب اتحاد ملت، متوجه می‌شویم که تحرکات انتخاباتی این حزب، بیش از آنکه اصالت و پشتوانه‌ای داشته باشد، نوعی «ژست تهی»‌اند که شکست آن از الان تقریباً قابل پیش‌بینی است.


به نظر می‌رسد هدف چپ‌های اصلاح‌طلب از ردیف کردن اتوبوس نامزدها، صرفاً عرض اندام در برابر راست‌های اصلاح‌طلب باشد.   به نظر می‌رسد که اصلاح‌طلبان آرمان‌گرا یا رادیکال در اتحاد ملت در پی مطرح شدن حمایت دولت از لاریجانی و مذاکره اصلاحات با او، برای عقب نیفتادن از قافله 1400، نام برخی گزینه‌ها را رسانه‌ای می‌کنند. هدف آن‌ها بیشتر از مخالفت به نظر چانه‌زنی برای گرفتن سهم از جریان راست میانه  باشد.


منبع: صبح نو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب