انجمنهای علمی بازوی متحرک باشگاه پژوهشگران هستند/ راهاندازی انجمن علمی در رشتههای برق، مکانیک و هستهای
حسین اسماعیلی در ادامه سلسله گفتگوهای «در مسیر نخبهپروری» در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به تشریح فعالیتها، دستاوردها و برنامههای این باشگاه پرداخت و اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر سال 76 تأسیس شد و این جانب کمتر از دو سال است که مسئولیت این باشگاه را بر عهده دارم.
**بیشتر بخوانید:
«فیلتر غیرقابل تعویض» اتومبیل تولید شد
طراحی و ساخت دستگاه CNC و برد الکترونیکی توسط پژوهشگران جوان
از اجرای 38 طرح پژوهشی تا چاپ 700 مقاله
وی افزود: فعالیتهای پژوهشی پژوهشگران جوان و نخبگان شامل چاپ مقالات ISI، مقالات علمی پژوهشی، شرکت در کنفرانس برای اعضای باشگاه، شرکت در مسابقات و ... است. حدود یک سالی است که انجمنهای دانشجویی هم زیر نظر باشگاه پژوهشگران قرار گرفته و مسابقات دانشجویی را خود باشگاه به کمک انجمنهای علمی برگزار میکند.
اسماعیلی با بیان اینکه اسفند سال گذشته قبل از شیوع کرونا درخواست برگزاری مسابقهای دانشجویی در سطح ملی ارائه کردیم، بیان کرد: این مسابقات از شاخصترین فعالیتهای باشگاه بود که با شیوع کرونا بهصورت غیرحضوری و در سطح کشوری برگزار شد و 18 تیم در مسابقات شرکت کردند.
وبینار نحوه تجاریسازی تحقیقات دانشگاهی برگزار شد
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با بیان اینکه دوشنبههای وبیناری با توجه به شیوع کرونا زیر نظر ستاد مرکزی باشگاه در واحدهای دانشگاهی برگزار میشود، اضافه کرد که این باشگاه بعد از ارائه درخواست خود به ستاد در تهران، وبینار نحوه تجاریسازی تحقیقات دانشگاهی را بهصورت کشوری و برخط برگزار کرد.
وی ادامه داد: استان بوشهر جزء نخستین استانهایی بود که این وبینار را در سطح کشوری برگزار کرد. بعد از آن هم چند وبینار دیگر در استان برگزار شد. تعدادی کارگاه آموزشی نیز برگزار کردهایم. انتخاب پژوهشگر برتر نیز در بوشهر برگزار شد و منتخبان به دیدار با رهبر معظم انقلاب اعزام شدند.
اسماعیلی با اعلام این خبر که سال گذشته اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر حدود 20 مقاله ISI در 10 تا 15 مجله علمی پژوهشی چاپ کردند، عنوان کرد که پیگیر اخذ مجوز تعدادی انجمن علمی ازجمله انجمن علمی برق، مکانیک و مهندسی هستهای هستیم و قرار است این انجمنها را فعال کنیم تا رقابت علمی در استان برگزار کنند.
به گفته رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، اگر انجمنها فعال شوند، فعالیتهای علمی رونق میگیرد. در واقع انجمنهای علمی دانشجویی بازوی متحرک باشگاه پژوهشگران هستند که به فعالیتهای پژوهشی دانشگاه انگیزه میدهند.
وی خبر داد: اکنون حدود 20 انجمن زیرمجموعه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر بوده که بیشتر آنها غیرفعال هستند؛ چراکه حدود سه، چهار سال است تعداد دانشجویان خیلی کم شده و شاید بعضی از رشتهها به کمتر از 10 نفر رسیده و بهدلیل کمبود دانشجو، انجمنها خودبهخود غیرفعال شدهاند؛ اما در رشتههایی که از نظر تعداد دانشجو مناسب هستند مانند رشته برق، مکانیک، هستهای و همینطور روانشناسی فعالیت انجمنها را بهزودی آغاز میکنیم.
اسماعیلی خواستار سازماندهی و ساماندهی بهتری در بخش بودجه باشگاه در مراکز استان و شهرستانها شد و به آنا گفت: کمبود بودجه فعالیت اعضا را تحت تأثیر خودش قرار داده است؛ بنابراین برای ایجاد انگیزه در پژوهشگران بودجه باشگاه محدود است. باید اعضای باشگاه فعال شوند، وقتی که عضو باشگاه هیچ انگیزهای نداشته باشد، فعالیتی هم صورت نخواهد گرفت.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/