پژوهشگران جوان و نخبگان ایلامی در حوزه روباتیک و بتن سرآمدند/ ساخت کوادکوپتر و هواپیمای بدون سرنشین
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام که از سال 87 راهاندازی شده در دو حوزه علوم روباتیک و بتن دارای دستاوردها و افتخارات علمی زیادی است و از زمان فعال شدن در حوزه روباتیک دانشجویان عضو باشگاه موفق به ساخت هواپیمای بدون سرنشین و کوادکوپتر شدهاند.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با 12 انجمن علمی دانشجویی در حوزه مبارزه با کرونا و برگزاری وبینار فعال بوده و مصمم است که انجمن رشته مهندسی نفت را نیز فعال کند.
**بیشتر بخوانید:
توانمندسازی دانشجویان با برگزاری کارگاههای مهارتورزی
آموزش جوانان متخصص در گام دوم چگونه ممکن است؟
مسابقات روباتیک سنندج آبان 99 برگزار میشود
خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره 16 از پرونده «در مسیر نخبهپروری» با شاهرخ رستمنیا رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام درباره فعالیتها، دستاوردها و برنامههای این باشگاه گفتگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: در مورد راهاندازی باشگاه پژوهشگران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام و فعالیتهای آن توضیح دهید.
رستمنیا: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام سال 87 راهاندازی شد و اینجانب از سال 90 تاکنون مسئولیت این باشگاه را عهدهدار هستم و بر اساس برنامههای مصوب و ابلاغی از ستاد مرکزی فعالیت کردهایم.
فعالیتهای متنوع این باشگاه در رشتههای مختلف بوده است بهطوری که حوزه علوم روباتیک و بتن ازجمله آنان است، بهعنوان مثال تیم روباتیک را راهاندازی کردیم و باشگاهی که در کشور هیچ نام و نشانی نداشت، سه بار بهعنوان باشگاه برتر در طول این سالها انتخاب شده است. تاکنون این تیم را به قوچان، مشهد و نیشابور اعزام کردهایم، اعزام به سنندج و قزوین هم در دستور کار قرار داشت که بهدلیل شیوع کرونا لغو شد، در کنار آن تیم بتن نیز را راهاندازی کردیم.
آنا: مدتی است انجمنهای علمی دانشجویی زیر نظر باشگاه فعالیت میکنند، درباره فعالیت آنها توضیح میدهید؟
رستمنیا: سه انجمن را در زمان مدیریت فعلی تحویل گرفتیم که اکنون به 12 انجمن ارتقا یافتهاند. از این تعداد 9 انجمن مجوز فعالیت دارند و سه انجمن دیگر در مرحله فراخوان هستند که مدیرگروهها باید تأیید و اساسنامه را امضا کنند و برای گرفتن مجوز به سازمان مرکزی در تهران بفرستند.
سال گذشته از آنجایی که دانشجویان جدید جذب شدند، مجوز جدیدی گرفتیم و انجمن میکروبیولوژی را راهاندازی کردیم که این انجمن هم در این وضعیت -کرونا- خیلی فعال است و کلاسهای خیلی خوبی برگزار کرده و در بیمارستان مصطفی خمینی مستقر شدهاند که کارگاههای خوبی از طرف هر کدام از انجمنها شکل گرفته است.
در ایام کرونایی تهدید را به فرصت تبدیل کردیم، چنانکه پیش از این در طول هر سال بهصورت میانگین پنج تا 6 کارگاه برگزار میکردیم؛ اما امسال در طول 6 ماهه نخست تاکنون 6 کارگاه و وبینار از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام برگزار شده است.
آنا: مهمترین فعالیتها و موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام را بیان کنید.
رستمنیا: موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در دو بخش تیم روباتیک و بتن بوده است، شبکه خبر از تیم بتن این واحد دانشگاهی گزارشی انعکاس داد و دو سال پیش برای سومین سال متوالی به عنوان تیم برتر کشور اعلام شد.
اکنون بیشتر در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی فعال هستیم و تمام گروهها را برای فعال شدن فراخوان دادهایم، حتی در رشته مهندسی نفت که سال جدید دانشجو پذیرش کرده برای شکلگیری انجمن علمی در این رشته فراخوان دادهایم. برنامه اصلی باشگاه برای دوره جدید، فعالکردن انجمنهاست؛ چراکه انجمنها بازوی راست باشگاه هستند و هدف این است که دانشگاه، دانشگاهی پویا باشد؛ البته اکنون با توجه به شرایط کرونایی در حوزه برگزاری وبینارها هم فعال هستیم.
این نکته را باید یادآور شدم که در تأمین منابع مالی و پرداخت تشویقی مقالات دانشجویانی که نخبه هستند از سال 96 به بعد هیچ پرداختی به آنان نداشتهایم که این مشکل عاملی برای دلسردی اعضا و مراجعاتشان کمرنگتر شده و حتی برای پرداختیهای حداقلی هم در مضیقه هستیم.
آنا: فعالیتهایی کرونایی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام چکونه بوده است
رستمنیا: زمانی که دانشگاه علوم پزشکی ایلام اعلام کرد برای بیماران کرونایی نیاز به خون داریم، از طریق انجمنهای علمی و اعضای هیئت علمی فراخوان دادیم و دانشجویان و کارکنان را هماهنگ کردیم تا خونگیری رایگان انجام شود.
در مرحله بعد، بنا بر اعلام و درخواست پرستاران و افراد مسئول بیمارستان مصطفی خمینی ایلام که مرکز بستری شدن بیماران کرونایی بود، دانشجویانی که میکروبیولوژی میخواندند، استادان حقالتدریس و افرادی که توانایی داشتند برای کمک به درمان بیماران کرونایی شتافتند و گروهی دیگر با هماهنگی ستاد کرونا، گندزدایی بیمارستان را انجام دادند.
از آنجایی که شرایط اضطراری پیش آمد قبل از اینکه دانشجویان به بیمارستان اعزام شوند در کارگاه آموزشی نحوه تهیه و تولید ماسک را در زمانی کوتاه انجام شد و داوطلبان پای کار آمدند و ماسک تولید کردند.
آنا: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد ایلام دستاورد و محصول علمی هم داشته است؟
رستمنیا: دانشجویان عضو این باشگاه در زمینه هوافضا چند هواپیما، کوادکوپتر و هواپیمای بدون سرنشین تولید کردهاند، بعد از اینکه تیم روباتیک را فعال کرده و کارگاهی را در اختیار دانشجویان گذاشتیم به تولید هواپیمای بدون سرنشین اقدام کردند که حتی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و معاونت سیاسی استانداری هماهنگ کردیم و هواپیمای ساختهشده در دانشگاه را به یکی از سایتهای اطراف استان ایلام برده و پرواز دادیم که در مرحله آزمایش موفق بود. فعلاً پروژه جدیدی نداریم؛ اما کارگاههای دانشگاه آماده تولید محصول هستند.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامه ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامهای پیش رو دارید؟
رستمنیا: برنامه خود را بر امضای تفاهمنامه با شرکتها گذاشتهایم و در این زمینه نخستین قرارداد با شرکتهای صنعتی استان ایلام منعقد شده و به نوبت طی یکی دو ماه آینده دو یا سه قرارداد دیگر منعقد خواهد شد؛ حتی با شرکتهای دانشبنیان دانشگاه ایلام نیز در این مورد مذاکراتی انجام دادهایم. در این راستا میتوانیم چند امریه از دانشجویان نخبه جذب کنیم که دو سه نفر از دانشجویان شیمی را معرفی کرده؛ اما هنوز جواب قطعی نگرفتهایم.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/