انجمن علمی پرستاری چگونه رتبه نخست کشور شد؟/ وقتی مطالبهگری و کار جهادی سرلوحه کار قرار میگیرد
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ انجمنهای علمی متشکل از دانشجویان و از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ البته بخش عمده این ظرفیت در ابتدای کار بهصورت بالقوه است و اگر دانشگاه بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورد؛ بالفعل شدن این ظرفیت دور از دسترس نخواهد بود.
خبرگزاری آنا در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان در سلسله گزارشهایی انجمنهای علمی دانشجویی فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را معرفی و موفقیتها، کارکردها، فعالیتها و مشکلات آنها در مسیر توسعه علم و دانش و توسعه دانشهای نوین و تخصصی را بررسی میکند.
انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول یکی از انجمنهای فعال است که بهتازگی در ارزیابی انجمنهای علمی دانشجویی توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، موفق به کسب مقام نخست بین ۲۲۲ انجمن علمی دانشجویی سراسر کشور شد.
بیشتر بخوانید:
تلاش، خلاقیت و کار تیمی عامل موفقیت کشوری انجمن علمی پرستاری
سهم یک انجمن علمی در ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای
این ارزیابیها در سه شاخه نشر علم، فعالیتهای علمی و اجتماعی صورت گرفته و علاوهبر این شاخصها، معیارهایی مانند ارتباطات و تعاملات علمی، رویدادهای علمی، فعالیتهای پژوهشی، فعالیتهای آموزش و انعکاس فعالیت و اخبار انجمن در ارزیابی انجمنها تأثیر داشته است.
رتبهبندی بهصورت A پلاس، A ،B ،C ،D و E تعریف شده که چهار انجمن رتبه A پلاس و دو انجمن رتبه A و هشت انجمن رتبه B دریافت کردهاند و بقیه در رتبههای دیگر دستهبندی شدهاند.
۲۲۲ انجمن علمی دانشجویی از سراسر کشور در این ارزیابی مشارکت داشتهاند و انجمنهای علمی دانشجویی ارزیابیشده براساس امتیاز کسبشده در هفت گروه A+ ،A ،B ،C ،D ،E و F رتبهبندی شدهاند که ۱۴ انجمن موفق شدند در رتبههای A پلاس، A و B قرار بگیرند.
در همین راستا انجمن علمی دانشجویی پرستاری از واحد علیآباد کتول با ۴۱۱ امتیاز، انجمن علمی کامپیوتر از واحد لاهیجان با ۱۴۸ امتیاز، انجمن صنایع از واحد تهران غرب با ۸۶ امتیاز و انجمن کامپیوتر از واحد تهران غرب با ۸۶ امتیاز بهترتیب در گروه A+ قرار گرفتهاند.
انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول متشکل از دانشجویان پرستاری بوده و هدف آن ترویج روحیه علمی در دانشگاهها و توانمندسازی دانشجویان در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، جهادی و ... است.
**بیشتر بخوانید:
ساخت کوادکوپتر و هواپیمای بدون سرنشین در ایلام
توانمندسازی دانشجویان با برگزاری کارگاههای مهارتورزی
تلاش، خلاقیت و کار تیمی عامل موفقیت کشوری انجمن علمی پرستاری
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت کسب رتبه نخست انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول بین 222 انجمن کشور با پریسا مالکی دبیر این انجمن درباره فعالیتها و دلایل موفقیت انجمن به گفتگو نشسته است که مشروح آن در پی میآید:
آنا: ابتدا بفرمایید انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی علیآبادکتول چگونه و با چه اهدافی تشکیل شد؟
مالکی: دوره پنجم انجمن علمی دانشکده پرستاری واحد علیآبادکتول با برگزاری انتخابات 20 مهر 1398 تشکیل شد. اعضای این انجمن علمی به دو گروه هسته مرکزی (اصلی و علیالبدل) و اعضای عادی تقسیم میشوند.
اعضای هسته مرکزی را پریسا مالکی (رئیس انجمن)، امیرحسین مظلومی، مریم زارعی، شبنم حاجتیمقدم، علی خدمتگزار، رضا احمدی قاسم خیلی و آرمان امینی تشکیل میدهند. علاوه بر این اعضای عادی انجمن 97 نفر هستند.
انجمنهای علمی چه رسالتی بر دوش دارند؟
اعضای هسته مرکزی که بهعنوان اعضای هیئت مدیره انجمن نیز شناخته میشوند، وظایف مختلفی شامل پیگیری امور همایشها و سمینارها، کارگاههای علمی و دورههای آموزشی، امور پژوهشی، ورزشی و فرهنگی، امور جهادی، امور رفاهی، روابط عمومی، بازرسی، تولید محتوا، برگزاری و شرکت در مسابقات و ... را برعهده دارند.
آنا: جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی میکنید؟
مالکی: انجمنهای علمی متشکل از دانشجویان و از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ البته بخش عمده این ظرفیت در ابتدای کار بهصورت بالقوه است و اگر دانشگاه بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورد؛ بالفعل شدن این ظرفیت دور از دسترس نخواهد بود.
خوشبختانه شاهد هستیم که این بستر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآباد کتول بهواسطه همت مسئولان دانشگاه بهویژه دانشکده پرستاری فراهم شده است بهگونهایکه بسیاری از استعدادهای دانشجویی شناسایی شدهاند و به موجب مسئولیتهایی که این دانشجویان در دوران دانشجویی اتخاذ کردهاند از آمادگی مناسبی برای پذیرش مسئولیتهای بالاتر در دوران بعد از دانشجویی و خارج از محیط دانشگاهی برخوردار هستند؛ هرچند هنوز در میانه مسیر قرار داریم و باید در کشف استعدادهای دانشجویی و اخذ همکاری از آنان و ایجاد فرصت برای توسعه مشارکت دانشجویان همچنان گامهای مؤثرتری برداشته شود.
انجمنهای علمی برای ترویج روحیه علمی در دانشگاههای کشور و توانمندسازی دانشجویان در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، جهادی و ...گام برمیدارند.
این انجمنها میتوانند در حوزههای مختلفی فعالیت داشته باشند و ازجمله این حوزهها برگزاری کارگاههای علمی و مهارتی، همایشها و سخنرانیهای علمی و تخصصي، مسابقات و بازدیدهای علمی، انجام طرحهای پژوهشی و ارائه کتب و مقالات علمی، ارتباط با جامعه و نهادهای دیگر دانشجویی، شناخت استعدادهای برتر دانشجویی و هدایت آنها به سوی مراکز نیازمند، ايجاد زمينههاي ارتباطی بين انجمن، استادان، دانشگاه و ساير مراكز علمی بهمنظور انجام امور پژوهشی، آموزشی، انتقال دستاوردهای علمی و عملی اعضای به دانشگاه و ساير مراكز علمی، شناسایی مشكلات موجود در حوزه کاری انجمن، ارائه راهکارها و انعكاس نتايج حاصله به مراجع ذیربط در دانشگاه و تبادلنظر علمی، تخصصی و آمادهسازی زمینه برای کارهای حرفهای و ایجاد خلّاقیت و فعالیتهای علمی و پژوهشی است.
آنا: انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین دارند؟
مالکی: انجمنهای علمی نقش اساسی و تأثیرگذاری در توسعه دانشهای نوین و تخصصی دارند. انجمن علمی ضمن اینکه امکانی برای تعمیق و ترویج علم در فضای دانشگاه بوده، فرصتی برای پیادهسازی آموختهها و مشاهده نتایج آن در عمل است. انجمنها میتوانند با در نظر گرفتن استعدادها و توانمندیهای دانشجویان، آنان را برای رفع مشکلات کشور در قالب طرحهای پژوهشی بسیج کنند.
تبدیل نقاط ضعف انجمنهای علمی به نقطه قوت
به عبارت دیگر، انجمنهای علمی میتوانند نقاط ضعف و قوت دانشجویان را از نزدیک رصد کنند و در هموارکردن مسیر آنان برای رفع مشکلات و پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین اقدام مؤثر کنند.
انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی با برگزاری کارگاههای علمی و همکاری با انجمن علمی اساتید و شرکت در پروژههای پژوهشی و تحقیقاتی میتوانند نقش بسزایی در پیشرفت علم و دانش تخصصی دانشجویان داشته باشند.
از آنجا که این انجمنها کاملاً دانشجویی و زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان فعالیت میکنند با انجام فعالیتهای تخصصی مانند برگزاری همایشها و سمینارهای علمی و بهکارگیری نیروی دانشجویی مستعد موجب بالارفتن توان مدیریتی اعضای انجمن در جامعه میشود.
آنا: حمایت از انجمنهای علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی میکنید و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت خود را در چه میدانید؟
مالکی: حمایتها نسبتاً مناسب است؛ اما جای پیشرفت بیشتر و الگوگیری بهتری دارد. باید بخشی از بودجه بهصورت مستقیم در اختیار انجمنها قرار گیرد تا اختیار عمل بیشتری داشته باشند. اکنون بودجه انجمنها برای فناوری و تولید علم کافی نیست.
اگر به جای آموزش علم بیشتر روی تولید علم و فناوری سرمایهگذاری کرده و در راستای گام دوم انقلاب اسلامی ایران به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنیم، تأثیر بیشتری روی روند پیشرفت علم و عملکرد انجمنها را شاهد خواهیم بود.
راههای تقویت انجمنهای علمی و دانشجویی چیست؟
علاوه بر این، اگر فضای حرفهایتر و با امکانات بیشتری برای ارتباطگیری با سایر بخشهای خارج از دانشگاه در اختیار انجمنها قرار داده شود، مطمئناً روند رو به رشد انجمنها شتاب بیشتری به خود میگیرد.
آنا: انجمنهای علمی چگونه تقویت میشوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟
مالکی: قطعاً یکی از راههای تقویت انجمنهای علمی و دانشجویی همکاری بیشتر آنها با انجمنهای علمی اساتید و انجمنهای علمی سایر دانشگاههاست. باید بستر هم بهگونهای آماده شود که علاوه بر فعالیت هسته مرکزی انجمن، سایر اعضای انجمن نیز همکاری لازم را داشته باشند.
فعالیتهای انجمن علمی پرستاری نباید محدود به برگزاری دورههای پژوهشی و تحقیقاتی باشد و این انجمن باید با انجمنهای سایر دانشگاهها در حوزههای کاری مختلف مانند برگزاری سمینارها و دورههای مخصوص انجمنهای علمی و استفاده از تجربیات و نظر یکدیگر در راستای بالابردن علم و دانش همکاری و همفکری داشته باشد.
آنا: نحوه همکاری مسئولان در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟
مالکی: مطمئناً اگر همکاری و حمایت مسئولان دانشگاه نبود؛ موفقیت اخیر و دیگر موفقیتها حاصل نمیشد و کسب رتبه نخست در رتبهبندی انجمنهای کشوری حاصل فعالیت دانشجویان پرتلاش و همکاری مستمر سیدحسن سیدرضایی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآبادکتول و محمد امیرخان رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه بوده است.
آنا: چنانچه فعالیتهای اجتماعی، علمی، فرهنگی داشتهاید، تشریح کنید.
مالکی: کسب رتبه برتر انجمن دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآبادکتول حاصل فعالیتهای بسیار زیاد و متنوع این انجمن در زمینه برگزاری بیش از 40 کارگاه علمی- پژوهشی، مشارکت در برگزاری سه همایش و کنفرانس علمی، مشارکت در فعالیتهای ورزشی، خلق اثر هنری، ایجاد فضای همکاری و اطلاعرسانی برای دانشجویان در صفحات مجازی، برگزاری دورههای آموزشی و حل تمرین، دو بازدید علمی از بیمارستان روان و سوختگی ساری، انعکاس فعالیت و اخبار در رسانه محلی و ملی، کسب رتبه و افتخار در مسابقات و المپیادهای علمی، شرکت اعضای انجمن در پروژههای برون دانشگاهی، ارائه و چاپ چند مقاله و کتاب علمی و ... از جمله فعالیتهای اجتماعی، علمی و فرهنگی انجمن علمی پرستاری واحد علیآباد کتول بوده است.
آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول یا موفقیتهای دیگری علیه کرونا شدهاید؟
مالکی: تیم انجمن علمی پرستاری واحد علیآباد کتول این افتخار را داشت، نخستین همایش برخط کشوری در دوران کرونا را مدیریت و برگزار کند که صفر تا صد کار از جمله برگزاری برخط، تبلیغات، ثبتنام، صدور کتابچه، صدور گواهی و ... را دانشجویان انجام دادند.
دانشجویان عضو انجمن موفق به تألیف و چاپ بیش از 10 کتاب هم شدند. کسب رتبه برتر در بخش فرهنگی نیز از دیگر افتخاراتی بود که در این دوره کسب شد. برگزاری دورههای ویژه پروپوزالنویسی و شرکت دانشجویان در آن موجب شد که تعدادی از دانشجویان مقطع کارشناسی بتوانند چند مقاله به صورت سخنرانی در همایشها ارائه کنند.
علاوه بر این، فعالیتهای جهادی تخصصی مانند برگزاری دورههای تخصصی هلال احمر توسط اعضای انجمن علمی از دستاوردهای انجمن است.
آنا: دلایل و عوامل موفقیت انجمن علمی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی علیآباد کتول در انتخاب انجمن برتر در گروه A+ بین 222 انجمن چه بوده است؟
مالکی: دلیل اصلی این موفقیت روحیه همکاری، همفکری و همبستگی اعضای انجمن و تلاش و پشتکار زیاد آنان در زمینههای مختلف و برنامهریزی مناسب و تقسیمبندی وظایف در راستای رسیدن به یک هدف همگانی است.
طبق فرمایش مقام معظم رهبری از اهداف گام دوم انقلاب اسلامی بودن در بخشهای علمی، مطالبهگری، کارهای جهادی و کارهای میدانی است. اعضای انجمن این رویکرد را سرلوحه کار خود قرار دادهاند و حمایت دانشگاه از فعالیتهای انجمن نیز عامل مؤثری در موفقیت اعضا بوده است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/