آزمایشگاه همکار استاندارد صنایع غذایی در مرحله صدور مجوز/ 900 تجهیز و خدمت آزمایشگاهی در «ساها» ثبت شد
محمدمهدی جباری در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در ادامه سلسله گفتگوها و گزارشهای معرفی ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح ظرفیتهای تحقیقاتی، خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز پرداخت.
**بیشتر بخوانید:
بهرهمندی دانشجویان از 4 هزار و 523 متر مربع فضای آزمایشگاهی در مرند
آزمایشگاه تحقیقاتی مجهز در خوزستان راهاندازی میشود
آزمایشگاه خاک و بتن در لیست همکار استاندارد قرار میگیرد
این مسئول با اشاره به رسالت آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق شعال سال 1399 (جهش تولید) اظهار کرد: با توجه به اینکه «جهش تولید» بهعنوان شعار سال 99 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، تکلیف دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در هدایت برنامههای علمی پژوهشی مشخص خواهد بود.
وی اضافه کرد: در این راستا آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند برای تحقق جهش تولید نقش مهمی ایفا کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز عنوان کرد: یکی از اهداف و برنامههای کلان دانشگاه آزاد اسلامی افزایش درآمدهای غیرشهریهای از حوزههای علمی و پژوهشی و دانشبنیان دانشگاه است و آزمایشگاهها و کارگاههای واحدهای دانشگاهی میتوانند بهعنوان مهمترین زیرساخت دانشگاهها برای ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان، استادان، پژوهشگران و صنایع مختلف اثرگذار باشند.
جباری یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با 100 باب آزمایشگاه، کارگاه و لابراتوار مجهز به تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و تحقیقاتی در حال ارائه خدمات آموزشی و تحقیقاتی از طریق آزمایشگاهها و کارگاههای فعال خود است.
گام مهمی برای تربیت متخصصان علم و فناوری برداشتهایم
وی متذکر شد: وجود برخی تجهیزات پیشرفته موجب شده علاوه بر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشگران و دانشجویان سایر مراکز آموزشی نیز از این خدمات بهرهمند شوند و گام مهمی در راستای تربیت نیروی انسانی متخصص برای ورود به عرصه علم و فناوری برداشته شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز بیان کرد: با تکیه بر ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی موجود، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به برگزاری دورههای کوتاهمدت آموزشی، فنی و تخصصی و علمی برای دانشگاهها، ادارات و ارگانهای مختلف در راستای توانمندی علمی مخاطبان این دورهها اقدام کرده است.
جباری، هدف نهایی از ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و برگزاری دورههای کوتاهمدت تخصصی را تربیت نیروهای توانمند و هدایت به حوزههای تأثیرگذار جامعه ازجمله حوزههای کشاورزی، صنعت، خدمات عمرانی و ... و افزایش بهرهوری در تولید عنوان کرد.
وی با برشمردن دستگاههای پیشرفته آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تشریح کرد: ازجمله این دستگاهها میتوان آنالیز حرارتی TGA-DSC، دستگاه طیفسنج مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، دستگاه جذب اتمی (Atomic Absorption)، دستگاه پتانسیو استات و گالوانواستات، دستگاه رسوب آسفالتین، دستگاه طیف سنج مرئی فرابنفش (Ultraviolet Visible Spectrometer)، دستگاه طیف سنج فلورسانس (اسپکتروفوتومتر) و دستگاههای پیشرفته بتن و مصالح ساختمانی را نام برد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با اشاره به کاربران تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی بیان کرد: کاربران تجهیزات آزمایشگاهی دانشجویان مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در رشتههای کشاورزی، مهندسی، علوم پایه، صنایع و پژوهشگران خارج از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
جباری با اشاره به فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در اخذ مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد افزود: با توجه به وجود صنایع متعدد در استان فارس، علاوه بر اخذ مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد مصالح ساختمانی و کلینیک گیاه پزشکی، اقدامات اولیه برای تجهیز آزمایشگاهها بهمنظور اخذ مجوز آزمایشگاه همکار استاندارد صنایع غذایی در حال انجام است.
عضویت مجتمع آزمایشگاهی واحد شیراز در شبکه آزمایشگاهی معاونت فناوریهای راهبردی
وی با بیان اینکه مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز دارای مجوز عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی معاونت فناوریهای راهبردی ریاست جمهوری است، تأکید کرد: علاوه بر این با عضویت در شبکه ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) و ثبت اطلاعات تجهیزات تخصصی در سامانه خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، آماده ارائه خدمات به همه دانشجویان و پژوهشگران کشور هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز اضافه کرد: ارائه تسهیلات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، شرکتها و واحدهای مستقر در مراکز رشد واحدهای فناور، پژوهشگران، اعضای مراکز تحقیقاتی و انجمنهای علمی دانشجویی از دیگر فعالیتهای خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز است.
جباری توضیح داد: با توجه به پیوستن دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد (ساها)، امکان استفاده علاقهمندان از تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی فراهم و برای معرفی خدمات آزمایشگاههای تخصصی به دانشجویان از طریق سامانه اقدام شده است.
تعداد تجهیزات و خدمات ثبتشده در شبکه ساها
وی خاطرنشان کرد: تعداد تجهیزات ثبت شده در شبکه ساها 783 مورد، تعداد خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی خاص ثبت شده نیز 113 مورد است. بهمنظور عضویت در شبکه ساتا (سامانه آزمایشگاههای تحقیقات آزاد) تأسیس آزمایشگاه و نیز کارگاه مرکزی استان فارس در حال پیگیری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز موفق به تولید محصول برای مقابله با کرونا شده است به آنا گفت: با توجه به موانع موجود برای تأمین مواد اولیه و اخذ مجوز توزیع فرآوردههای بهداشتی تاکنون موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی نشدهایم.
جباری افزود: با پیگیریهای صورت گرفته و همکاری یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری، محصولات این شرکت در ابتدای اپیدمی ویروس کرونا (که تهیه مواد بهداشتی بهسختی صورت میگرفت) در اختیار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: البته از ابتدای شیوع ویروس کرونا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با استقرار دستگاه «دوربین ترموویژن» مجموعه آزمایشگاهی در فرودگاه بینالمللی شهید آیتالله دستغیب شیراز همکاری داشته است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/