دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک برنامه رادیویی مطرح شد؛

نگاهی به تفاوت موسیقی کلاسیک و مردم‌پسند از زاویه پاسخگویی به ذائقه مخاطب +صوت

یک کارشناس موسیقی در برنامه رادیویی «نیستان» از چگونگی پاسخگویی موسیقی کلاسیک و مردم‌پسند به ذائقه مخاطبان گفت.
کد خبر : 519863
_MID0207.jpg

به گزارش خبرنگار موسیقی حوزه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، یک کارشناس موسیقی در برنامه نیستان رادیو فرهنگ در جریان تبیین موسیقی مردم‌پسند، یکی از دلایل ترویج این نوع موسیقی و اقبال به آن را عدم پاسخگویی موسیقی کلاسیک به نیازهای مخاطبان دانست.


محمدعلی مرآتی با اشاره به این که موسیقی مردم‌پسند واژه مجادله‌برانگیزی بوده و توضیح آن سخت است افزود: موسیقی مردم‌پسند ژانرهای گوناگونی دارد که موسیقی پاپ هم می‌تواند یکی از زیرمجموعه‌های آن باشد. موسیقی مردم پسند به دنبال آن است که به ساده ترین شکل بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند؛ هرچند برخی این نوع موسیقی را نتیجه ساده‌انگاری تفکر در تولید محتوا می دانند.


این کارشناس موسیقی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان گفت موسیقی کلاسیک( اعم از موسیقی دستگاهی ایرانی و موسیقی کلاسیک اروپا) دیگربا نیازهای مخاطبان همسو نیستند اما موسیقی مردم‌پسند با سنجش نیازهای مردم در راستای ذائقه آنان آنان حرکت می‌کند نیزگفت: به هر حال می توانم بگویم دوره موسیقی کلاسیک به پایان رسیده و بخش عمده‌ای از کاربردهای این نوع موسیقی برای مخاطبان کم‌رنگ شده است.



وی بخشی از دلیل این امر را ناشی از متن و ساختار موسیقی دستگاهی دانست و افزود: البته موسیقی دستگاهی تلاش کرده تا ترکیب‌های جدیدی با شعر نو به وجود بیاورد و بتواند مخاطبش را با جهان معاصر پیوند بزند.اگر این ارتباط از نظر متن و ساختار حفظ شود، می‌تواند پاسخگوی نیازهای مخاطبان نیز باشد.





انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب