توضیح سخنگوی وزارت بهداشت درباره عدم پرداخت کارانه کادر درمان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیما سادات لاری در نشست خبری که در استان مازندران برگزار شد، درباره عدم پرداخت کارانه کادر درمان و کاهش درآمدهای اختصاصی بیمارستانها گفت: اکنون درآمدهای اختصاصی در بیمارستانها به شدت کاهش پیدا کرده است، چرا که بیماران برای اعمال متفرقه مراجعه نمیکنند، از طرفی هزینه بیماران کرونایی بسیار سرسام آور است و تامین امکانات و تجهیزات حفاظتی بار زیادی را به بیمارستانها تحمیل کرده است.
وی ادامه داد: دستگاههای سی تی اسکن و اکسیژنساز مستعمل و مستهلک شده و نیازمند تعمیرات و تامین بیشتری هستند و اینها بار مالی زیادی را متوجه بیمارستانها کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه کارانه همکاران در بیمارستانها تابع سامانه قاصدک و درآمد اقتصادی بیمارستان است، گفت: از آنجایی که درآمد اختصاصی بیمارستان کم شده، قدرمطلق کارانهها نیز کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به تمهیدات درنظر گرفته شده در این زمینه گفت: با توجه به کاهش درآمد بیمارستانها کارانه همکاران ما در بیمارستانها نیزکم شده است و باید برای آن فکری اندیشیده شود.
لاری با بیان اینکه پرداخت کارانه در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی در حدود 8 ماه عقب افتاده است، گفت: البته برخی دانشگاهها آن را مدیریت کردند. در ستاد وزارت بهداشت طرحی مطرح شد که اساسی برای کارانه در نظر گرفته شود، اما این طرح هنوز مصوب نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره اعتراضاتی که نسبت به کاهش پرداختی به کادر درمان صورت گرفته است، گفت: تنها در شهرستان بابل شاهد اعتراض بودیم که باید مدیریت شود.
وی تاکید کرد: که آن اعتراض تاثیری بر خدمات دهی همکاران ما به مراجعان نداشته است.
لاری همچنین درباره تامین واکسن کرونا گفت: مهمترین اقدامی که صورت گرفته است، مشارکت در طرح جهانی کووکس بود،چرا که مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز تاکید داشتند بهترین راه برای دستیابی عادلانه واکسن مشارکت در کووکس است، زیرا یک سرمایهگذاری برای تامین واکسن است. در ستاد ملی مصوب و رئیس جمهور موافقت کردند که پیشپرداخت در کووکس توسط ایران انجام شود و این معتبرترین جا است و اگر تولید واکسن به نتیجه برسد بهترین جا برای سرمایهگذاری در زمینه واکسن است.
وی با بیان اینکه ایران فعالیت خود را تنها به این مشارکت متوقف نکرده است، گفت: اقدام کردیم تا در جاهایی که ممکن است واکسن مطمئن تولید شود خریداری صورت گیرد و بیشتر به دنبال این هستیم که تنها به کارآزمایی بالینی بسنده نکنیم و انتقال دانش واکسن در کشور را داشته باشیم و در همین رابطه در حال مذاکره با جاهایی هستیم که انتقال دانش را انجام دهیم و بتوانیم واکسن را تولید کنیم. گرچه هنوز واکسن موثری تولید نشده است که مراحل کار آزمایی بالینی به نتیجه برسد و باید این مساله را نیز در نظر گرفت که اگر واکسنی تولید شود نیز ممکن است تنها 20 درصد جامعه ما را در بر گیرد که شامل گروههای آسیبپذیر میشود.
وی ادامه داد: همیشه این سوال وجود دارد که ایمنی واکسن چقدر است و با توجه به تحقیقات انجام شده بر روی مبتلایان به کرونا، معلوم نیست واکسنی که تولید میشود چقدر بتواند اثربخش باشد و ممکن است به دو دوز و یا دوزهای بیشتر واکسن نیاز باشد.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/