میزان افزایش شهریه در دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم چقدر است؟/ پردیسهای خودگردان صدرنشین دریافت شهریه
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هر ساله پیش از اینکه سال تحصیلی جدید در دانشگاهها آغاز شود میزان افزایش شهریه در دانشگاههای پولی اعلام میشود تا متقاضیان این دانشگاهها بدانند که برای تحصیل در آنها چقدر باید هزینه کنند. دانشگاههای شهریهای زیرمجموعه وزارت علوم شامل دانشگاه پیامنور، دانشگاه علمی کاربردی، موسسات غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاههای دولتی هستند.
گرانشدن شهریه در دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیامنور به عنوان یکی از دانشگاههای شهریهای اعلام کرده که 10 تا 12 درصد به شهریهها میافزاید. امیرحسین بهروز، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور در این باره میگوید: دانشگاه اجازه دارد هر ساله بین 15 تا 20 درصد شهریهها را افزایش دهد اما امسال میزان افزایش شهریهها 10 تا 12 درصد در همه مقاطع در نظر گرفته شده است.
این دانشگاه در سراسر کشور ۳۶۰ مرکز مستقل با ۱۴۰ مرکز وابسته دارد، همه این مراکز میتوانند 10 تا 12 درصد شهریه خود را افزایش دهند.
افزایش 20 درصدی شهریه در دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه علمی کاربردی بهعنوان دیگر دانشگاه نیمهدولتی وزارت علوم قصد دارد در سال تحصیلی آینده شهریهها را افزایش دهد. به گفته محمدحسین امید، رئیس دانشگاه علمی کاربردی؛ در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی شهریه را خواهیم داشت. وی بر این باور است که با توجه به تورم بالا این مقدار افزایش معقول است. بر این اساس این میزان افزایش شهریه باید در 600 مرکز علمی کاربردی اجرا شود.
بررسیها نشان میدهد که اقبال به دانشگاههای علمی کاربردی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است چرا که آمار پذیرفتهشدگان نهایی در سال 98 نشان میدهد که این دانشگاه توانسته تنها 20 درصد ظرفیت پذیرش دورههای کارشناسی و کاردانی خود را دانشجو جذب کند.
رشد 15 درصدی شهریه در مؤسسات غیرانتفاعی
مؤسسات غیرانتفاعی از مناقشهبرانگیزترین مؤسسات آموزش عالی کشور هستند که دانشجویان زیادی به نحوه پذیرش، تدریس اساتید و مدیریت آموزش در دوران کرونا اعتراض دارند. بر اساس اعلام فرزانه شمیرانی مدیرکل دانشگاهها و مؤسسات غیرانتفاعی وزارت علوم این مؤسسات اجازه افزایش 15 درصدی شهریه را دارند. اما پیش از این علی آهونمنش، رئیس اتحادیه مؤسسات غیرانتفاعی از افزایش 20 درصدی شهریهها خبر داده بود.
تعداد مؤسسات غیرانتفاعی اکنون به 310 مؤسسه رسیده که بر اساس اعلام وزارت علوم اجازه افزایش 15 درصدی شهریه را دارند.
پردیسهای خودگردان گرانترین دانشگاه کشور
گرانترین دانشگاه نیمهدولتی کشور پردیس خودگردان دانشگاههای دولتی هستند. شاید این دانشگاه پول برندشان را میگیرند با این حال این مراکز آموزش عالی هم اجازه یافتهاند که به میزان 20 درصد شهریه خود را افزایش دهند. البته یکی از دلایل گرانی شهریه این دانشگاهها مربوط به هدف بنیانی آن است. هدف ایجاد پردیسهای خودگردان جذب دانشجوی غیرایرانی بود.
از آنجایی که این دانشجویان باید به دلار شهریه پرداخت میکردند به همین دلیل در تبدیل به پول ملی میزان شهریهها گران میشد؛ اما پس از اینکه پردیسها نتوانستند انتظارات را برآورده کنند بدون کاهش شهریهها به سمت پذیرش دانشجو از داخل رفتند. به عنوان مثال شهریه ثابت در این پردیسها در سال گذشته بیش از یک میلیون تومان در دوره کارشناسی بود و هزینه یک ترم با 10 واحد درس نظری به حدود 3 میلیون تومان در این دوره میرسید.
با این حال سالهاست مسئولان عنوان میکنند که قصد دارند وضعیت پردیسهای خودگردان وابسته به دانشگاههای دولتی سامان دهند اما همچنان این اتفاق نیفتاده است. به نظر میرسد که درآمد پردیسها نمیگذارد که ماموریت اصلی آنها در دستور کار قرار گیرد.
با همه این تفاسیر پردیسهای خودگردان هر یک از دانشگاههای دولتی برنامه دارد تا شهریه دریافتی از دانشجویان خود را به میزان 20 درصد افزایش دهند تا همچنان صدرنشین لیست دانشگاههای شهریهای باشند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/