دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1399 - 10:52
رئیس دانشگاه امیرکبیر خبر داد؛

برگزاری ترم تحصیلی جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر به‌صورت ترکیبی/آغاز تحصیل دانشجویان جدید الوورد دانشگاه از ابتدای آبان ماه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: ترم تحصیلی جدید این دانشگاه به‌صورت ترکیبی از آموزش مجازی و حضوری برگزار می‌شود.
کد خبر : 513079

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید احمد معتمدی با بیان اینکه طی یک سال گذشته هیچ‌گاه دانشگاه تعطیل نبود گفت: از ابتدای شهریورماه کلاس دروس عملی دایر شد و دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی که پروژه داشتند نیز طی ماه‌های گذشته توانستند در دانشگاه حضور یابند.کلاس دروس عملی باید به اتمام برسد تا بتوانیم ترم جدید را آغاز کنیم تا شاهد تراکم حضور دانشجویان در دانشگاه نباشیم.


وی افزود: از ۲۹ شهریورماه به‌صورت رسمی‌ترم تحصیلی 99-1400 برای دانشجویان قدیم آغاز می‌شود و اسامی دانشجویان جدیدالورود نیز پس‌ازاین تاریخ به دانشگاه‌ها اعلام خواهد شد.


برگزاری ترم تحصیلی جدید به‌صورت ترکیبی


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: کلاس‌های درسی دانشگاه به‌صورت ترکیبی حضوری و مجازی خواهد بود البته برنامه‌ریزی بیشتر بر اساس مجازی خواهد بود. اگر در طول یک‌ترم دانشجو اصلاً حضور نداشته و با استاد ارتباط نداشته باشد صحیح نیست چراکه این روند مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.


معتمدی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار است دانشجویان کارشناسی دو هفته به‌صورت حضوری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی 4 هفته به‌صورت حضوری تحصیل خود را ادامه دهند. زمان حضور دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در دانشگاه به نحوی برنامه‌ریزی‌شده است که با یکدیگر تداخل نداشته باشند.


وی عنوان کرد: بر اساس این برنامه‌ریزی دانشجویان می‌توانند ارتباط نزدیک‌تری با اساتید داشته باشند. به نحوی برنامه‌ریزی صورت گرفته که زمان حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه بیشتر باشد چراکه این دانشجویان پروژه‌های عملی بیشتری را پیگیری می‌کنند. در‌های دانشگاه به روی تمام دانشجویان باز است و اگر دانشجویی کار خاصی داشته باشد می‌تواند درهرصورتی به دانشگاه وارد شود.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: زمان‌بندی دقیق حضور دانشجویان کارشناسی و تحصیلاتی تکمیلی از سوی معاونت آموزشی به‌زودی اعلام خواهد شد. این طرح به نحوی برنامه‌ریزی‌شده است که شرایط دانشجویان ساکن در دیگر شهرها نیز مدنظر قرارگرفته شود.


نحوه اسکان دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در خوابگاه‌ها در شرایط کرونایی


معتمدی ادامه داد: سعی شده که خوابگاه‌ها به‌صورت تک‌نفره و در مواردی که اتاق بسیار بزرگ است به‌صورت دونفره باشد.درصورتی‌که اتاق‌های خوابگاهی به‌صورت تک‌نفره اسکان داده شوند ظرفیت خوابگاهی دانشگاه هزار و 200 دانشجو خواهد بود و اگر در برخی اتاق‌ها دو نفر اسکان داده شوند ظرفیت خوابگاهی دانشگاه حدود هزار و 500 تا 600 نفر خواهد بود.


وی تأکید کرد: البته سعی دانشگاه براین است که اتاق‌های خوابگاه به‌صورت اسکان تک‌نفره طراحی شود. اگر بخواهیم بر اساس پروتکل‌های وزارت علوم عمل کنیم دانشجویان بیشتری را می‌توانیم در خوابگاه‌ها اسکان دهیم اما ما در این خصوص سخت گیرانه عمل کردیم و قصد داریم که اسکان دانشجویان در اتاق‌های خوابگاهی تک‌نفره باشد.


معتمدی افزود: سلف‌های مکمل نیز فعالیت می‌کنند البته سوبسیدهای بیشتری به دانشجویان اختصاص داده خواهد شد و اگر در زمان‌هایی تعداد بیشتری از دانشجویان در دانشگاه حضور یابند سلف‌های دانشگاه نیز فعالیت خواهند کرد.


اساتید باید 20 ساعت در دانشگاه حضور یابند


وی با بیان اینکه دورکاری کارمندان و اساتید دانشگاه بر اساس مصوبات ستاد کرونا است، گفت: اساتید باید 40 ساعت در دانشگاه حضورداشته باشند اما در شرایط فعلی و به دلیل بیماری کرونا قرار است که اساتید 20 ساعت در دانشگاه حاضر باشند و مابقی ساعات موظفی آن‌ها در قالب دورکاری پیگیری شود.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اگر اساتید در دانشگاه حضور نداشته باشند به دانشگاه لطمه وارد می‌شود. البته اساتید، کارمند و دانشجویی که کرونا داشته باشند و یا یکی از اعضای خانواده آن‌ها کرونا داشته باشند از این قاعده مستثنا خواهند بود. همچنین اساتیدی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند نیز از این قاعده مستثنا هستند.


معتمدی گفت: معاونت توسعه دانشگاه در حال انجام پروژه‌ای است که بتواند زمینه دورکاری کارمندان را نیز فراهم کند به‌نحوی‌که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه برای انجام فعالیت‌های اداری صرفاً مجبور به حضور در محیط دانشگاه نباشند و از طریق یک سیستم الکترونیکی بتوانند درخواست‌های خود را پیگیری کنند.


 رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: با توجه به اینکه دروس دانشگاه به‌صورت مجازی دنبال می‌شود شرایط دورکاری اساتید فراهم است اما هنوز شرایط دورکاری کارمندان دانشگاه به‌طور کامل فراهم نشده که با راه‌اندازی سیستم الکترونیکی این روند عملی خواهد شد.


وی ادامه داد: زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی دانشگاه درترم گذشته تقویت شد و درترم جدید نیز مشکلات شناسایی و برطرف شده است. شیوع بیماری کرونا و مجازی شدن فعالیت دانشگاه‌ها موجب شده تا این روند در رتبه‌بندی و کیفیت آموزش تأثیر داشته باشد اما اساتید دانشگاه در تلاش هستند تا کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه ارتقا یابد.


معتمدی گفت: دانشگاه‌های معتبر دنیا نیز نگران فعالیت‌های علمی خود هستند و بر اساس رصدی که صورت گرفته بسیاری از این مراکز نیز فعالیت ترکیبی را اجرا می‌کنند.  نحوه حضور دانشجویان در دانشگاه به نحوی برنامه‌ریزی‌شده است که از 25 درصد بیشتر نباشد.


تسهیلات دانشگاه برای دانشجویان شهریه پرداز


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه شهریه دانشجویان شهریه پرداز این دانشگاه در سال جاری 20 درصد افزایش یافت، گفت: این در حالی است که بر اساس تورم موجود باید شهریه دانشجویان 50 درصد افزایش می‌یافت.


معتمدی خاطرنشان کرد: تصور اشتباهی در میان دانشجویان، استاد و مسئولان کشور و سازمان مدیریت برنامه‌ریزی به وجود آمده که هزینه دانشجویی به دلیل شرایط فعلی کاهش‌یافته اما این موضوع صحیح نیست چراکه تنها هزینه تغذیه دانشگاه‌ها با کاهش مواجه بوده است.


وی ادامه داد: هزینه پرسنلی دانشگاه برقرار است و بر اساس مصوبه دولت حقوق کارمندان و اساتید 40 درصد افزایش یافت که این میزان افزایش از محل صرفه‌جویی‌ها باید تأمین شود. در سال گذشته این دانشگاه بیش از 20 میلیارد کسری داشت که با افزایش حقوق کارمندان و اساتید در سال جاری نیز با مشکل مالی مواجه خواهیم شد.


دکتر معتمدی گفت: این در حالی است که بودجه دانشگاه در سال جاری تنها 15 درصد رشد داشته است بنابراین در سال جاری برای تأمین اعتبارات پرسنلی دانشگاه با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. به‌طور مثال با توجه به اینکه کارمندان کمتری در دانشگاه حضور دارند اما تأسیسات دانشگاه روشن است و تمامی این تأسیسات برای دانشگاه هزینه دارد.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب