پیگیر اینترنت رایگان برای دانشجویان هستیم/ توسعه همکاری وزارت علوم با دانشگاه آزاد اسلامی
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محدثه حسینی، حوزه دانشجویی همواره یکی از مهمترین بخشهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و به دلیل مسائل مهمی همچون موضوعات رفاهی، نقل و انتقالات، مطالبات دانشجویی، بورس، قوانین انضباطی و... از حساسیت ویژهای برخوردار است.
مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتگویی با خبرنگار آنا درباره همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی، نقل و انتقال خارج به داخل، جذب دانشجویان غیر ایرانی و خدمات رفاهی دانشگاهها موضوعاتی را مطرح کرد.
در ادامه مشروح گفتگوی آنا با مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان را میخوانید.
آنا: درخصوص جلسه هماهنگی با دانشگاه آزاد اسلامی توضیح بفرمایید؟
صدیقی: جلسه هماهنگی را با مدیریت محترم دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران ایشان داشتیم که در این جلسه دکتر طهرانچی و همکارانشان و مسئولان سازمان امور دانشجویان از بخشهای مختلف نیز حضور داشتند.
در جلسه هماهنگی سازمان امور دانشجویان و دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای دانشجویان داخل، دانشجویان غیر ایرانی تربیتبدنی و صندوق رفاه دانشجویان بحث و گفتگو شد البته در این جلسه مسئولان صندوق حضور نداشتند، اما موضوع آن مطرح شد.
با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بخشی از آموزش عالی کشور است نیاز است که در حوزه خدمات دانشجویی باهم هماهنگی و همکاریهای بیشتری داشته باشیم، البته این همکاری درگذشته نیز وجود داشت؛ اما در مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی ریاست این دانشگاه، تلاش کردهایم که این همکاری توسعه بیشتری داشته باشد.
درگذشته کارگروهی در خصوص همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان امور دانشجویان وجود داشت و کار میکردند اما قرار شد این کارگروه بیشتر و خیلی جدیتر و با افراد مرتبط تشکیل شود و ادامه کار دهد.
همچنین مقرر شد دوستان وزارت بهداشت هم کمک بگیریم و سه بخش وزارت علوم، تحقیقات فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از گذشته با یکدیگر هماهنگ باشند.
در این کارگروه قرار است بر اساس پروژههای مشترکی که آماده میشود؛ تفاهمهای لازم صورت بگیرد. بهطور مثال در بخش تربیتبدنی دو بخش (وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی) همکاری بیشتری داشته باشند و این دو بخش زمینههای همکاریها را مشخص کند و در جلسه مشترک با ریاست دانشگاه تصمیم نهایی را بگیرند و قطعی کنند تا آن تصمیم به رسمیت شمرده شود.
آنا: چه زمانی اولین جلسه کارگروه همکاری برگزار میشود؟
صدیقی: اولین جلسه کارگروه همکاری با شکل جدید و با افراد مرتبط آن اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه سال جاری تشکیل خواهد شد.
آنا: چه کسانی در کارگروه همکاری وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند؟
صدیقی: نماینده دانشگاه آزاد اسلامی مشخصشده است و از سوی وزارت علوم نیز معاون دانشجویان داخل بهعنوان نماینده و مسئول حضور دارد.
همچنین مدیران ذیربط همانند مدیر تربیتبدنی، مدیر دانشجویان داخل، مدیر دانشجویان غیرایرانی و مسئول صندوق رفاه از دیگر اعضای این کارگروه خواهند بود.
آنا: لطفاً در خصوص نقلوانتقال دانشجویان غیر ایرانی توضیح بفرمایید.
صدیقی: با شیوع ویروس کرونا در کشور این دانشجویان با هماهنگیهایی که نهادهای ذیربط انجام دادند، توانستند ظرف یک هفته کشور را ترک کنند.
برای بازگشت این دانشجویان از ۱۵ شهریورماه سال جدید این آمادگی در مرزها و نهادهای ذیربط ایجادشده، البته ورود این دانشجویان به کشور مشروط به دانشگاه محل تحصیل آنها است که تشخیص دهد حضور این دانشجویان لازم است یا خیر.
ترم آینده یکترم تحصیلی ترکیبی خواهد بود که هم بهصورت حضوری و هم بهصورت غیرحضوری برگزار خواهد شد، ممکن است بسیاری از این دانشجویان غیرایرانی نیازی به حضور در خارج از کشور (محل تحصیلشان) را نداشته باشند و آموزش آنها بهصورت غیرحضوری دنبال شود.
ممکن است برخی از دانشجویان غیر ایرانی نیز لازم باشد که در دانشگاه حاضر شوند؛ از همین رو امکان ورود آنها به کشور وجود دارد.
آنا: بهنظر شما حضور دانشجویان غیر ایرانی سطح علمی دانشگاههای کشور را تحت تأثیر منفی قرار میدهد؟
صدیقی: دانشجویان غیر ایرانی با توجه به شرایط تحصیلی که دارند در دانشگاههای ما توزیع شدند. همه آنها کنترل اولیه تحصیلی شدند و سابقه تحصیلی آنها توسط دانشگاههای بررسیشده است و بر اساس رزومهای که دارند در دانشگاه پذیرفته میشوند.
درمجموع میتوان گفت که این دانشجویان سطح دانشگاه را تحت تأثیر قرار نمیدهند، در بین دانشجویان افراد موفق زیادی وجود دارد البته هستند افرادی که ناموفق نیز بودهاند.
درمجموع جذب دانشجویان غیر ایرانی پروژه موفقی بوده؛ زیرا دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و چه دانشگاه علوم پزشکی از این پروژه راضی هستند.
آنا: آیا توسعه جذب دانشجویان غیر ایرانی نیازمند تسهیل قوانین نیست؟
صدیقی: در این راستا کارهای زیادی صورت گرفته است و رفتوآمد این دانشجویان آسان شده است و میتوانند بهکرات رفتوآمد داشته باشند که درگذشته این امکان وجود نداشت.
سال گذشته با رایزنیهایی که انجام شد؛ امکان رفتوآمد نامحدود برای دانشجویان غیر ایرانی به کشورشان فراهم شد.
همچنین دانشجویان افغانستان بهطور خاص که از استعدادهای برتر برخوردار هستند از امکان بورس در ایران برخوردار میشوند این موضوع منجر به تشویق و کمک به دانشجویان افغانستان برای درس خواندن میشود.
درمجموع میتوان گفت نسبت به گذشته قوانین برای دانشجویان غیر ایرانی تسهیل شده، اما هنوز نیاز است که این مسیر ادامه داشته باشد.
اکنون اگر داوطلبی درخواست پذیرش به دانشگاههای ایران را داشته باشد ظرف مدت سه هفته تا یک ماه پاسخ خود را دریافت میکند. سعی میکنیم که زمان پاسخگویی به درخواست داوطلبان کوتاهتر نیز شود، زیرا ما نیازمند یک سیستم بهروز و آنلاین هستیم.
اگر سیستم جذب دانشجویان غیر ایرانی ما بهروز و آنلاین نباشد و در زمان مناسب پاسخ آنها داده نشود، ممکن است دانشجوی خوبی وجود داشته باشد که به علت وجود این نواقص، جذب دانشگاههای رقیب شود.
از همه نهادها و سازمانهایی که تلاش کردند که مدت پاسخگویی به دانشجویان غیر ایرانی کاسته شود؛ تشکر میکنم اما هنوز لازم است که به این امر سرعت بیشتری بخشیده شود.
آنا: لطفاً در خصوص نقلوانتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور توضیح بفرمایید.
صدیقی: کماکان بحث انتقال دانشجویان از خارج به داخل کشور طبق آییننامه مربوطه امکانپذیر است.
در شورای انتقال نمایندگان وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند و پس از بررسی درخواست دانشجویان، به آنها پاسخ داده میشود.
با شیوع ویروس کرونا در دنیا درخواستها برای ادامه تحصیل در کشور بین ۵ تا ۱۰ درصد افزایشیافته است اما ممکن است در حوزه علوم پزشکی تعداد این درخواستها بیشتر شده باشد.
آنا: در خصوص دانشجویان ایرانی که با شیوع ویروس کرونا به کشور بازگشتند به محل تحصیل خود در خارج از کشور توضیح بفرمایید.
صدیقی: برخی از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور با شیوع کرونا به کشور بازگشتند برای بازگشت آنها نظاموظیفه کمک کرد و مهلتهای به آنها داده شد.
ترم آینده در مقطع کارشناسی دانشگاههای خارج از کشور کماکان غیرحضوری است و در تحصیلات تکمیلی نیز امکان حضور دانشجو در دانشگاه وجود دارد از همین رو متناسب با شرایط کشورها نظاموظیفه در خصوص خروج دانشجویان کمک خواهد کرد.
آنا: درترم تحصیل جدید آیا اینترنت رایگان به دانشجویان تعلق خواهد گرفت؟
صدیقی: در ماه گذشته با کمک وزارت ارتباطات اینترنت برای کانالهای که بهطور خاص برای آموزش استفاده میشد رایگان شد، ما پیگیری کردیم و درخواست خود را به وزارت ارتباطات هم ارسال کردیم و به دنبال این هستیم که مشابه آموزشوپرورش امکان استفاده رایگان از اینترنت برای آموزش عالی نیز فراهم باشد و امیدواریم همانندترم گذشته کمک کنند.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/