دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مهر 1399 - 13:27
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به آنا:

سه عامل اصلی سکته قلبی مشخص شد/ زنان کمتر از مردان دچار سکته می‌شوند

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: چاقی و مصرف دخانیات عامل مهم در ابتلا به بیماری‌های قلبی است.
کد خبر : 519259
بیماری های واگیردار.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا مهدوی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی قلب برگزاری شد اظهار کرد: برنامه های زیادی در زمینه مقابله با بیماری‌های غیر واگیر وجود دارد،‌ چاقی نیز یک بیماری غیر واگیر محسوب می‌شود؛‌ البته کنترل وزن در حوزه تغذیه و فعالیت فیزیکی تعریف می‌شود.


وی افزود: با شیوع اپیدمی کرونا برخی از خدمات متوقف و خدماتی که حیاتی نبود بر اساس نیاز افراد و در صورت مراجعه، ارائه شد؛ همچنین دستورالعمل‌هایی برای کودکان و نوجوانان و بزرگسالان ارائه و برای فعالیت بدنی نیز راهکارهایی پیشنهاد شده است. در این دوران، اصول تغذیه و فعالیت بدنی اهمیت دارد و باید جدی گرفته شود.


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت درباره تداخل بیماری در ابتلا به کرونا گفت: بیماران قلبی و عروقی و فشار خون اگر مبتلا به کرونا شوند ممکن است بیماری شدید و پر عارضه را تجربه کنند از سوی دیگر ممکن است افراد به دلیل ترس از کرونا، بیماری‌های زمینه‌ای را پیگیری نکنند و همین قضیه بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد.


مهدوی با اشاره به روز جهانی قلب یا روز جهانی فشار خون که 26 مهر است، عنوان کرد: بر این اساس به دنبال اطلاع رسانی در زمینه اصلاح شیوه زندگی و پایبندی به درمان هستیم.


معاون مرکز مدیریت بیمارهای غیر واگیر درباره راه‌اندازی کمپین از سوی وزارت بهداشت و درمان برای فشارخون گفت: کمپین فشار خون سال گذشته از 26 اردیبهشت تا 14 تیر 98 ادامه داشت، هدف این بود تا پایان سال تکلیف سلامت افراد مشخص شود. دانشگاه‌ها با پوشش90 درصد به ارائه خدمات می پردازند.


مهدوی تصریح کرد: افراد بالای 30 سال می‌توانند به مراکز درمانی مراجعه و پیش بینی شود که در 10 سال آینده چه بیماری‌های در انتظارش است. بسته خطر سنجی به فرد ارائه می شود. برای مثال فرد مبتلا به دیابت، فشار خون و ... وضعیت سلامتیاش بررسی شود.


وی با بیان اینکه با شیوع کرونا خدمات کاهش پیدا کرد، گفت: چون سیستم در اختیار مهار کرونا بود و بیماران نیز تمایلی به ارزیابی بیماری خود نداشتند و 50 -60 درصد خدمات در مقایسه با سال قبل کاهش یافت.


معاون مرکز مدیریت بیمارهای غیر واگیر در پایان بیان کرد: قرار است خدمات به شکل معمول انجام شود. کرونا همگان را درگیر کرده است، اما قرار بود کمپین فعالیت بدنی در سال جاری اجرا شود اما به دلیل کرونا امکان اجرای آن در دست نیست.


مهدوی گفت: هدف اصلی سند بیماری‌های غیرواگیر، کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر زودرس در سنین ۳۰ تا ۷۰ سالگی به دلیل این بیماری‌هاست. سن سکته‌های قلبی در حال کاهش است. در حال حاضر دیابت نوع دو را در جوانان هم بیشتر می‌بینیم که به علت کم تحرکی است. از طرفی مصرف چربی مضر بیشتر شده و مصرف میوه و سبزی کاهش یافته است. ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند. این به علت نوع زندگی است. کشورهای در حال توسعه به علت ماهیت توسعه و شرایط شهرنشینی و زندگی ماشینی دچار این اتفاق شده‌اند. مردم باید ترغیب به فعالیت بدنی کافی و تغذیه سالم شوند. مصرف نمک و چربی کمتر و جایگزین کردن مواد غذایی بی ضرر اهمیت دارد.


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: کنترل بیماری غیرواگیر تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست و برخی موارد نیازمند قانون گذاری است.


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: اصلاح شیوه زندگی برای افرادی که هنوز مبتلا به بیماری‌های قلبی نشده‌اند و برای خود بیماران اهمیت دارد. دوری از دخانیات و الکل نیز در زمینه پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های غیرواگیر اهمیت دارد.


وی ادامه داد: در سال جاری همزمان با روز جهانی قلب، از ابتدای مهر ماه، پروژه ویژه‌ای برای تعیین خطر قلبی و عروقی در افراد بالای ۳۰ سال در حال انجام است. این پروژه با روش متفاوتی انجام می‌شود. این خدمات از سال ۹۵ در سطح یک به تمام افراد بالای ۳۰ سال در حال ارائه است. کسانی که می‌خواهند بدانند در ۱۰ سال آینده چقدر ممکن است دچار حادثه قلبی و عروقی شوند، می‌توانند به پایگاه‌های سلامت مراجعه کنند. وقتی میزان خطر مشخص شود، با توصیه‌های بهداشتی به آنها کمک می‌شود تا میزان خطر را کم کنند.


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  درباره سه عامل اصلی که ایرانی‌ها را به سمت بیماری‌های قلبی می کشاند، گفت: چاقی و مصرف دخانیات عامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی است. خانم‌ها به دلیل شرایط فیزیولوژیکی کمتر از مردان در معرض ابتلا به بیماری های قلبی قرار می‌گیرند. تعداد ابتلای زنان به بیماری های قلبی در زمان قبل از یائسگی اندک است اما در سنین بالا میزان بیماران قلبی مرد و زن به یک میزان است.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب