دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مهر 1399 - 14:00

خودشناسی و اهمیت آن در زندگی چیست؟

همه ما می خواهیم شاد باشیم اما راه دستیابی به شادی چیست؟ می خواهیم موفق شویم اما چگونه مسیر ترقی را پیش ببریم؟
کد خبر : 518986
خودشناسیsi.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شاید در بسیاری از سمینارهای انگیزشی و یا موفقیت و کسب و کار شرکت کرده باشید و یا شاید جزو آن دسته از افرادی هستید که بعد از یک جلسه ی انگیزشی مدتی نسبت به کارها و دنیا دیدتان عوض شده است و بعد از مدتی ناامید شده اید؟ مسیری که رفته اید درست است اما یک اصل را فراموش کرده اید و آن خودشناسی است، اما خودشناسی چیست و چرا برای دستیابی به اهدافمان به آن نیاز داریم.


خودشناسی چیست؟


خودشناسی در تمام مراحل رشد برای ما مطرح می شود و بیشتر افراد گمان می کنند که خود را می شناسند ولی زمانی که در مورد علایق، باورها، احساسات، نیازها و حتی هدف از زندگی از آن ها سوال می شود نمی توانند پاسخی بدهند پس خود شناسی یعنی یافتن بهترین مسیر زندگی، که عوامل ارثی و محیطی در آن تاثیرگذار است.


شناختن خود یعنی شناختن قدرت ها، ضعف ها، علایق و ترس ها، خواسته ها و آرزوها که باعث پیدا کردن مسیر زندگی می شود و کمک می کند تمام الگوهای فکری مخرب و عادت های ناسالم را بشناسیم و برای بهینه زندگی خود آن ها را اصلاح کنیم. خودشناسی باید تقویت شود تا در موقعیت های گوناگون بهتر تصمیم بگیریم و رفتار درست را از خود نشان دهیم.


خودشناسی چیست؟


قدم به قدم برای خود شناسی


یک کاغذ بردارید و با خواندن مطالب زیر همزمان ویژگی های خود را بنویسید.


1ـ علایقتان چیست؟


به احساسات، سرگرمی ها و هر چیزی که شما را جذب می کند، بیشتر توجه کنید چرا که هر چه بیشتر در مورد علایق خود بدانید بهتر و زودتر مسیر زندگی خود را پیدا می کنید و در نتیجه به موفقیت های شغلی و تحصیلی دست می یابید.


2ـ ارزش هایتان را مشخص کنید.


ارزش ها راهنمای ما در تصمیم گیری و ایجاد انگیزه برای رسیدن به هدفمان هستند پس ارزش هایتان را مشخص کنید تا در مسیر زندگی درست قدم برداردید و در مواجهه با سختی ها تحمل و صبر داشته باشید.


3- سبک زندگی تان چگونه است؟


برای رسیدن به هدف ها از شناسایی سبک زندگی و تاثیر گذاری آن غافل نشوید مثلا توجه داشته باشید که در چه ساعاتی از روز انرژی و بازدهی بیشتری دارید.


4ـ اهدافتان چیست؟


اهداف خود را برپایه های درست و شناختی که از نقاط قوت و ضعف خود دارید، تعیین کنید نه بر اساس رویاها چرا که اگر پایه ای واقع بینانه نداشته باشد، عزت نفس تان خدشه دار می شود.


5ـ ویژگی شخصیتی تان چیست؟


با شناخت ویژگی شخصیتی تان می توانید نقاط ضف خود را در دست یابی به هدفتان مدیریت کنید و عیب های خود را ببینید و اشتباهات خود را بپذیرید.




بیشتر بخوانید: خودآگاهی بلیت ورود به رابطۀ عاطفی




نتیجه گیری:


خودشناسی مربوط به ملت و یا آیین خاصی نیست هر چند که جامعه تاثیر زیادی در شیوه ی نگرش و احساس فرد دارد ولی مهمترین چالش انسان، تعیین مسیر زندگی است تا بتواند با برنامه ریزی هدف زندگی خود را تعیین کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب