دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون بهداشت وزیر بهداشت مطرح کرد؛

تشریح اقدامات کارشناسان بهداشت محیط در همه‌گیری کرونا

معاون بهداشت وزیر بهداشت خدمات کارشناسان بهداشت در دوران همه گیری کرونا و تدوین و نظارت بر پروتکلهای مربوطه را تشریح کرد.
کد خبر : 518161
57632948.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن 26 سپتامبر و روز جهانی بهداشت محیط آورده است: «ابتکار فدراسیون بین المللی بهداشت محیط، در انتخاب شعار امسال تحت عنوان بهداشت محیط، راهبرد کلیدی نظام سلامت در مبارزه با همه گیر شدن بیماری‌ها، نقش و سهم بهداشت محیط در کنترل پاندمی کرونا و مقابله با کووید-19 را به خوبی نشان می دهد.


در این پاندمی، کارشناسان بهداشت محیط و بازرسان عزیز این حوزه  با تلاش شبانه‌روزی و با هدف عالیه تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مردم‌ در عرصه های مختلف زندگی، نقش بسیار چشمگیری را ایفا نموده‌اند.


گواه این موضوع، اجرای گام اول فاصله‌گذاری اجتماعی در اسفند ماه سال 1398 بود که با مشارکت فعال در اجرای بسیج ملی پیشگیری و کنترل کووید-19 با تدوین راهنماهای پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در صنوف و مشاغل مختلف و نظارت بر اجرای آن در قالب طرح تشدید بازرسی توسط نیروهای عملیاتی دانشگاه‌ها در ایام اداری و غیر اداری در گستره عظیم مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و ورزشی، آرامستان‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و سایر محیط‌های عمومی کشور انجام شد و گام‌های بسیار موثری جهت کنترل و طغیان این بیماری برداشته شد.


همچنین به منظور رفع چالش های اساسی و تعطیلی بنگاه های بزرگ، متوسط و کوچک اقتصادی در اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی در سال 99 که منجر به تدوین بیش از 100 راهنمای فاصله گذاری هوشمند با همت والای همکاران مرکز سلامت محیط و کار وزارت متبوع انجام و متعاقب آن به برقراری سامانه ثبت نام اصناف و صنایع جهت بازگشایی تدریجی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن و صنایع گردید، که در نوع خود کاری بس عظیم  در عرصه ملی و بین المللی تلقی می گردد.


در این راستا تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر بازرسان بهداشت محیط برای مقابله با موج های بعدی بیماری که با تشدید نظارت‌ها و اقدامات قانونی جهت بازگشایی تدریجی اماکن و مراکز تجاری، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، نظارت بر برگزاری آزمون های کنکور سراسری، نظارت بر مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) نیز همراه گردیده است، کمک بسیار موثری را برای کنترل شیوع کووید-19 فراهم نموده و نه تنها بستر مناسبی را برای رونق چرخه اقتصاد کشور میسر نموده بلکه از بار جانی و مالی و فشار مضاعف بر کادر درمان و بیمارستان های کشور نیز کاسته است.


جالب است که به این نکته نیز باید اشاره نمود که محافظت از سلامت کارکنان درمانی شامل پزشکان و پرستاران و جلوگیری از انتشار آلودگی ناشی از بستری شدن بیماران و فوت مبتلایان بدحال و کنترل افزایش مبتلایان با نظارت های محیطی نیز از جمله خدمات این همکاران با همراهی همکاران بهداشت حرفه ای است.


اینجانب ضمن عرض تبریک مجدد روزجهانی بهداشت محیط از تلاش خالصانه و صادقانه، همکاران محترم بهداشت محیط در اقصی نقاط کشور، تقدیر نموده و موفقیت روزافزون این عزیزان در خدمت به مردم شریف و عزیز ایران را از خداوند متعال خواهانم.»


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب