دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا باور «معتادا کرونا نمی‌گیرن» تقویت شد؟

در آغاز شیوع کرونا در کشور شایعه‌ «معتادا کرونا نمی‌گیرن» فضای مجازی را تحت تأثیر قرار داد و در مواردی تمایل به استفاده از آن را نیز افزایش داد در حالی‌که این موضوع واقعیت نداشت و پس از مدت کوتاهی علت این باور غیرعلمی برای همگان روشن شد.
کد خبر : 517974
637326723172525178_md.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با شیوع کرونا در کشور فرضیاتی وجود داشت که برخی از افراد که اعتیاد به مواد مخدر و یا مصرف نوشیدنی‌های الکلی دارند از ابتلا به کرونا مصون هستند در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.


براساس بررسی‌های انجام شده حتی خطر ابتلای این افراد به کرونا بیش از سایرین است چون این معتادان به‌طور بالقوه نکات پیشگیری کننده کرونا را رعایت نکرده و در اثر مصرف حتی سیستم ایمنی بدنشان هم پایین می‌آید.


چرا معتادان بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟


آن دسته از معتادانی که مواد مخدر را به‌صورت دسته‌جمعی مصرف می‌کنند به‌دلیل استفاده از ابزار مشترک، عدم رعایت فاصله اجتماعی و همچنین اقدام به مصرف در فضاهای بسته بدون تهویه مناسب کلیه اقدامات پیشگیری‌کننده را زیر پا گذاشته و احتمال ابتلا را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.


نکته دیگر این‌که دم و بازدم در هنگام مصرف یکی دیگر از عوامل مهم در گسترش زنجیره شیوع کرونا در بین معتادان است.


خطر مرگ در کمین معتادان کرونایی!!!


محمدهادی فرحزادی مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی یزد در ارتباط با افزایش شانس مرگ بین کرونایی‌های معتاد و بعضاً سیگاری می‌گوید هنگام مصرف مواد دخانی دود وارد ریه شده و ظرفیت عملکردی ریه را کاهش می‌دهد؛ در این زمان توان ریه در برابر بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های ویروسی کاهش یافته و همین موضوع شانس ابتلا به بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا را افزایش می‌دهد.


آخرین آمار سازمان بهزیستی کشور حاکی از آن است که تاکنون جواب تست کرونای بیش از ۳۰۰ نفر از معتادان متجاهر مثبت بوده است البته این آمار رسمی است و واقعیت چیزی فراتر از این عدد است چون این آمار تنها مربوط به افرادی است که بعضاً در مراکز نقاهتگاهی و یا مراکز ماده 16 حضور داشته و از آنها تست گرفته شده است.


چه چیزی باور «معتادا کرونا نمی‌گیرن» را تقویت کرد؟


یکی از مواردی که باعث این باور کاذب در میان معتادان شده این است که  مصرف مواد مخدر و دخانیات شانس مثبت شدن آزمایش Pcr بیماران مبتلا به کووید-19 را کاهش می‌دهد که این یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود تست‌های تشخیصی کرونا است.


متأسفانه همین باور اشتباه و غیرعلمی نیز باعث شده بود تا در یک بازه زمانی تمایل معتادان برای مراجعه به کمپ‌های ترک اعتیاد را کاهش یابد که این مسأله شانس کمک به آنها و مشاوره برای رعایت نکات بهداشتی و یا کمک در صورت ابتلا را تا حد زیادی کاهش می‌داد، از سوی دیگر حضور این افراد در شهر و اماکن عمومی شانس انتقال کرونا را به دیگران تا حد زیادی نیز افزایش می‌داد.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب