دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در برنامه پایش مطرح شد؛

امیری: سواستفاده از موقعیت نمایندگی برای استخدام در دولت خطرناک است/ کارشناس بازار سرمایه: شاخص هم‌وزن بیانگر وضعیت بازار

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: موضوع حضور نمایندگان در دستگاه دولتی وقتی خطرناک خواهد شد که آن فرد از رانت نمایندگی خود استفاده بکند و با تحت فشار قرار دادن وزیر یا دستگاه اجرایی بخواهد در آن سازمان استخدام شود.
کد خبر : 517471
23.jpg

به گزارش خبرگزاری گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور سه‌شنبه شب مهمان برنامه پایش بود.


امیری با اشاره به وظایف معاونت پارلمانی و لوایح تصویب نشده از مجلس قبل، اظهار داشت: «قوه مجریه و قوه قضائیه مجری قوانین قوه مقننه هستند. بنابراین طرح‌های موردنیاز به تایید  مجلس، همه از طریق معاونت پارلمانی به اطلاع مجلس می‌رسد. از مجلس قبل حدود 67 لایحه باقی مانده بود و دولت هم تصویب کرد که کل این 67 لایحه در مجلس جدید هم بررسی شود. از 67 لایحه دولت، 25 لایحه در مورد مطالبات مقام معظم رهبری از مجلس جدید وجود داشت که مجلس نیز خارج از نوبت در حال بررسی این لوایح است.»


دغدغه معیشت مردم، موضوع عمده لوایح ارسالی به مجلس


دکتر امیری در رابطه با وزن لوایح ارسالی به مجلس، افزود: «با توجه به شرایط کشور، عمده لوایح ارسالی به مجلس به موضوعات اقتصادی، تولید، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح معیشت مردم بوده است. البته این به معنای چشم‌پوشی از حوزه‌های دیگر نبوده است. در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی نیز لوایح دیگری تقدیم مجلس شده است اما لوایح اقتصادی اولویت و وزن بیشتری داشتند.»


وی در ادامه به لایحه تعارض منافع اشاره کرد و گفت: «یکی از مهم‌ترین لوایح موجود، لایحه تعارض منافع است که با قید دوفوریت به مجلس ارسال شد. موضوع این لایحه ترجیح منافع ملی و مردمی بر منافع شخصی است که به صورت یک مکانیزم اجرایی درآمده است. از همین تریبون نیز از مجلس شورای اسلامی خواهش داریم که سریعا این لایحه را بررسی و نقطه نظرات خود را منتقل کند.»


شناسایی گلوگاه‌های فساد با ارتقا نظام سلامت اداری


معاون پارلمانی رئیس جمهور در رابطه با لایحه ارتقا نظام سلامت اداری افزود: «این لایجه در سال 90 به شکل آزمایشی این قانون اجرا شد و در این مدت اجرای آزمایشی، ضعف‌های قانونی پوشش داده شد و شرایط جدید نیز در لایحه لحاظ شد. این لایحه می‌تواند خیلی از گلوگاه‌های فساد را شناسایی و مورد هدف قرار دهد. این موضوع برای نظام بسیار مهم است و با تصویب این لایحه، بسیاری از بی‌اعتمادی‌ها و نقاط فساد از بین خواهد رفت.»


امید و سرمایه اجتماعی برای نظام با شفافیت و آگاهی دادن به مردم
دکتر حسینعلی امیری در رابطه با لایحه شفافیت و نوآوری‌های موجود در این لایحه، اظهار داشت: « این لایحه برای شفافیت‌سازی عملکرد همه مدیران دولتی است. همه وظایف اجرایی و کارکردهای مدیران در یک اتاق شیشه‌ای قرار می‌دهد و شفاف مورد بررسی قرار می‌گیرد. علاوه بر این، هر کارمند حقوق‌بگیر دولت نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند، یعنی هم قوه مجریه، هم قوه مقننه و هر کسی که در نظام اجرایی کشور اعم از قوای سه‌گانه و دستگاه‌های دیگر که خارج از این قوا هستند، مورد هدف لایحه شفافیت قرار می‌گیرند. چیزی که ما امروز به شدت در جامعه نیاز داریم؛ سرمایه اجتماعی و امید در بین مردم است. هر سه لایحه اعلام شده باعث ایجاد سلامت و آگاهی در سطح جامعه می‌شود و بسیار مهم است.»


جلوگیری از پولشویی با لایحه قانون چک
دکتر امیری در رابطه با قانون چک و جلوگیری از پولشویی، افزود: « آخرین لایحه مهم ارسالی به مجلس، اصلاح قانون چک است.  قانون چک بسیار قانون مهمی است؛ فردی که چک تضمینی صادر می‌کند، امکان سواستفاده از این چک‌ها جهت پولشویی و اهداف دیگر، وجود نخواهد داشت.»


وی در رابطه با لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های حاضر در بورس گفت: «آخرین لایحه دوفوریتی دولت که در مجلس به تصویب رسیده است، لایحه افزایش سرمایه شرکت‌های بورس و فرابورس از محل صرف سهام است که برای حمایت از سرمایه‌گذاران خرد نوشته شده است. مجلس طی هفته‌های اخیر با توجه به اهمیت بازار سرمایه، آن را به تصویب رساند و هفته گذشته نیز شورای نگهبان آن را تایید کرد و رئیس‌جمهور نیز پیش‌نویس این لایحه را برای اجرا، ابلاغ کردند.»


دکتر امیری در رابطه با شفاف‌سازی حقوق مدیران دولتی و شفافیت آرا نمایندگان، گفت: « این ماده مستلزم همکاری همه دستگاه‌ها است. مجلس این ماده را اجرا کرده است اما بسیاری از دستگاه‌ها در سه قوه اطلاعات‌شان را بارگزاری نمی‌کنند. در بخش‌های امنیتی هم کمی با چالش مواجه هستیم و نمی‌توان اطلاعات آن را انتشار داد. در رابطه با شفافیت آرا نیز به طور کل موافق هستیم ولی در برخی موارد اندک و در موضوعات حساس آرا باید حفظ شود و شفاف نگردد. البته شفاف بودن آرا موکل مردم برای مردم حق طبیعی آن‌هاست و کاملا موافق هستیم.»


سواستفاده از موقعیت نمایندگی برای استخدام در دولت خطرناک است


معاون پارلمانی مجلس با اشاره به موضوع استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت، پس از پایان دوران نمایندگی گفت: « چند موضوع در اینجا مطرح است؛ اول اینکه یک سری از نمایندگان مجلس، قبل از مجلس کارمند بودند و پس از پایان دوره نمایندگی با تجربه یک یا چند دوره نمایندگی دوباره کارمند دولت می‌شوند. اما این موضوع وقتی خطرناک خواهد شد که آن فرد از رانت نمایندگی خود استفاده بکند و با تحت فشار قرار دادن وزیر یا دستگاه اجرایی بخواهد در آن سازمان استخدام شود و از این موقعیت سواستفاده کند.»


در بخش دوم برنامه پایش به بررسی وضعیت بازار سرمایه پرداخته شد.


اروجلو کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ضرردهی در بازار سرمایه گفت: « ضرر در بازار سهام و کالا تا زمانی که آن دارایی را دارید، مفهوم ضرر را ندارد. ممکن است سهام یک شرکت پایین بیاید اما تا وقتی آن سهام به فروش نرفته ضرر متحمل شما نشده است، در بازار کالا هم به همین نحو است.»


شاخص هم‌وزن بیانگر وضعیت بازار


این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عدم سنخیت شاخص کل با پرتفوی افراد حاضر در بورس، گفت:«شاخص کل یک فرمول خاصی دارد که اگر چند شرکت بزرگ بازار که معاملات بالایی دارند، سبز باشند، شاخص کل را نیز به سمت مثبت بودن می‌برند. برای همین موضوع بهتر است شاخص هم‌وزن را در تحلیل‌ها به کار برد؛ مثبت یا منفی بودن شاخص هم‌وزن باعث درک دقیق‌تری از بازار سرمایه می‌شود.»
آقای اروجلو در رابطه با آینده بازار سرمایه گفت: « با توجه به وضعیت قیمت ارز و قیمت‌های جهانی سهام‌های صادرات محور یا سهام شرکت‌هایی که قیمت محصولات آن‌ها به دلار بستگی دارد؛ بسیار شرایط خوبی خواهند داشت. گزارش شش ماهه شرکت‌ها نیز که در این چند روز خواهد آمد، موید این موضوع خواهد بود. بنابراین کلیت بازار تا پایان سال مثبت خواهد بود.»


تغییر عوامل تاثیرگذار در قیمت یک سهم در اقتصادهای تورمی


کارشناس بازار سرمایه ایران، با اشاره به موضوع ارزندگی و سودآوری بازار سرمایه در زمان کرونا و امکان حباب بودن آن، گفت: « بازار سرمایه در حالت تعادل اقتصاد، به سمت P/E محور بودن می‌رفت، یعنی اینکه اگر یک شرکت سود خوبی داشت و P/E آن کمتر از 7 بود شرکت خوبی برای سرمایه‌گذاری بود. اما در حال حاضر و در شرایط تورمی فاکتور تاثیرگذار بر قیمت سهام، تغییر کرده است و تورم بسیار اثرگذار است. چه از نظر دارایی‌ها چه از نظر فروش. البته باید واقعیت ارزش بازار یک شرکت دانست. در رشد بازار در دو سال گذشته یک سری شرکت‌ها بالاتر از ارزش ذاتی خود رسیده بودند و در همین اصلاح بازار نیز کلی شرکت داریم که در حال حاضر پایین‌تر از ارزش ذاتی خود هستند.»


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب