دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1399 - 10:34
گزارش آنا از مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهدا؛

خواهر شهید اصغر پاشاپور: به‌زودی کتاب زندگی برادرم را می‌نویسم/ ماجرای عنایت شهید قربانی به نویسنده «دلتنگ نباش» و تقریظ رهبر انقلاب

مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی با حضور خانواده معزز شهدا در سالن شهید آوینی مؤسسه روایت فتح برگزار شد.
کد خبر : 517420
AALI0583.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان حجت‌الاسلام محمد پورهنگ و روح‌الله قربانی بر روی کتاب‌های «بی تو پریشانم» و «دلتنگ نباش» برگزار شد.


در این مراسم که صبح امروز چهارشنبه دوم مهرماه در سالن شهید آوینی بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد، زینب پاشاپور، همسر شهید پورهنگ و نویسنده کتاب «بی تو پریشانم»، زینب مولایی نویسنده کتاب «دلتنگ نباش»، مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح، حجت‌الاسلام فاطمی‌زاده نماینده ولی فقیه در بنیاد روایت فتح و جمعی از اصحاب رسانه حضور داشتند.


فاطمی زاده: ما همیشه به خانواده شهدا بدهکاریم


حجت‌الاسلام فاطمی‌زاده در ابتدای مراسم در سخنانی گفت: اینکه در محضر نام و یاد شهیدان پورهنگ و قربانی حضور داریم و تنفس می‌کنیم توفیق بزرگی است. بنده خودم شرمنده خانواده‌ شهدا هستم چرا که مقام این عزیزان بزرگتر و بالاتر از آن هست که در مورد آنها بخواهیم صحبتی داشته باشم.
نماینده ولی فقیه در بنیاد روایت فتح با اشاره به بخشی از فرمایش رهبر معظم انقلاب که زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست، گفت: این برنامه به همین منظور برگزار شده وگرنه ما از شهدا و قضاوت آنها درباره‌ خودمان خبری نداریم و حقیقتاً من درباره دیدار خانواده شهدا احساس شرمندگی و کوچکی می‌کنم.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


وی افزود: ما همیشه به خانواده شهدا بدهکاریم و اگر کوشش نکنیم در این زمینه واقعا در امتحانات بزرگ و در ادای دِینی که شهدا بر گردن ما نهاده‌اند، کم می‌آوریم.


حجت الاسلام فاطمی‌زاده در روز شهادت حضرت رقیه (س) گریزی به واقعه کربلا زد و گفت: هنوز هم تاریخ آن واقعه در جریان است و اصحاب عاشورایی حضور دارند. چه از شهیدانی که جان‌فشانی کردند و چه بانوانی که مادر و همسر شهید هستند و فداکاری می‌کنند.


نماینده ولی فقیه در بنیاد فرهنگی روایت فتح در خاتمه صحبت‌های خود از نویسنده و سایر افرادی‌ که در پیدایش کتب مربوط به شهیدان پورهنگ و قربانی کوشیدند، تشکر و سپاسگزاری کرد.


زینب پاشاپور: کلمات برای بیان حالات شهید پورهنگ کوچک و حقیر بودند


در ادامه این مراسم زینب پاشاپور، همسر شهید مدافع حرم حجت الاسلام پورهنگ و نويسنده کتاب «بی تو پریشانم» در صحبت‌هایی گفت: نوشتن در حالت کلی کار راحتی‌ نیست، خاصه آنکه بخواهیم درباره‌ کسی که با او زندگی کرده‌ای بنویسی. نوشتن برای من آرزو و رویایی بود که با تعهدی که به همسرم داشتم و در این کتاب رویایم محقق شد.


نويسنده کتاب «بی تو پریشانم» در ادامه‌ افزود: کلمات برای بیان حالات این شهید بسیار کوچک و حقیر بودند اما تمام تلاشم را به کار بردم تا چیزی از این کتاب خلاف واقع نباشد.


همسر شهید پورهنگ در خصوص مهم‌ترین ويژگی و لحظه شهادت شهید پورهنگ گفت: شاید خيلی از افرادی که در گذشته او را می‌شناختند، آینده خوشی برایش متصور نبودند؛ اما پس از تحولی که در درون او رخ داد و به حوزه رفت، زندگی او وارد مسیر دیگری شد تا به شهادت رسید.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


وی افزود: او با شهادتش به آرزویی که داشت رسید و می‌گفت من می‌خواهم تمام سختی‌هایی که امام حسین علیه السّلام در چند ساعت عاشورا تحمل کرد را ببینم.


نويسنده «بی تو پریشانم» در ادامه‌ با اشاره به ارادت این شهید به امام رضا گفت: در نهایت فکر می‌کنم به خاطر ارادتش به امام رضا خودش هم راضی شد که مثل امام هشتم با مسمومیت شهید شود.


همسر شهید پورهنگ: با نوشتن کتاب این شهید احساس کردم یکبار دیگر با همسرم زندگی می‌کنم


همسر شهید پورهنگ که مدتی را هم در زمان جنگ در سوریه حضور داشته، در ادامه گفت: من تاثیر حضور شهید پورهنگ در بحث فرهنگی را آنجا دیدم و وقتی این تاثیر را دیدم، شهادت او و نحوه شهادتش دیگر برایم عجیب نبود. وقتی دشمن مستأصل می‌شود و نمی‌تواند جلوی تاثیرگذاری افراد موثر را بگیرد، آنجا به شيوه‌های ناجوانمردانه‌ای مثل مسموم کردن روی می‌آورد.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


نويسنده «بی تو پریشانم»در خصوص نوشتن این کتاب گفت: من نوشتن چنین کتابی را برای خودم مسئولیت می‌دانستم تا وقتی دخترهایم بزرگتر شدند بتوانند پدرشان را بهتر بشناسند. نوشتن اين کتاب حس خاصی داشت، چرا که گویی یکبار دیگر داشتم با همسرم زندگی می‌کنم، اما نوشتن از لحظه‌ شهادت همسرم و دیدن اينکه چگونه تعلقات را کنار می‌گذارد خیلی برایم سخت و دشوار بود.


خواهر شهید پاشاپور: بزودی کتاب زندگی برادرم را می‌نویسم


نويسنده «بی تو پریشانم»گفت: کتاب بعدی من درباره محور مقاومت و با محوریت جنگ یمن نگارشش تمام شده است و فکر می‌کنم لازم است که مردم در خصوص اتفاقات این نبرد بیشتر بدانند. کار بعدی هم تعهدی است که مادرم خواسته درباره برادرم شهید اصغر پاشاپور انجام دهم. البته این کار سختی‌ است چرا که اطلاعات من از او بسیار محدود است.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


همسر شهید پورهنگ در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: بخشی از واکنش مردم که از ضرورت حضور نیروهای ایرانی در سوریه برایم جالب بود و از این پاسخ‌ها دیدم که بخش سفرنامه استقبال زیادی انجام شد.


نويسنده «بی تو پریشانم»در خصوص برنده شدن این کتاب در جایزه رضوی هم گفت: به توصیه همسرم، هر یک از کارهایم را به نیت یکی از ائمه انجام‌ می‌دهم و این کتاب را هم از ابتدای کارش به خاطر امام رضایی بودن همسرم، تقدیم امام رضا علیه السلام کردم.


نویسنده کتاب «دلتنگ نباش» : شهادت برخی همرزمان شهید قربانی پیش از قرار مصاحبه کارم را سخت کرد


زینب مولایی نویسنده کتاب «دلتنگ نباش» که با محوریت شهید روح الله قربانی نوشته شده، در ادامه این مراسم گفت: سال ۹۴ متوجه شهادت یکی از شهدای مدافع حرم که در محله ما زندگی می‌کرد شدم. آنجا به مراسم آن شهید رفتم و در دیدار با مادر شهید از ایشان خواستم که کار نوشتن کتاب شهید را به من بسپارند.


وی افزود: در این کتاب با بسیاری از اطرافیان شهید از خانواده تا همرزمان شهید مصاحبه کردم. صحبت با همرزمان مشکلات و سختی‌هایی داشت از جمله شهادت برخی همرزمان پیش از قرار مصاحبه و حضور در بیمارستان برای مصاحبه با همرزمانی که مجروح و جانباز شده‌اند.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


نویسنده کتاب دلتنگ نباش در خصوص تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این کتاب گفت: یکبار که یک کار کوچک گرافیکی برای شهید قربانی انجام دادم و برای همسرش فرستادم به من گفت آقا روح الله در دنیا مدیون هیچ‌کسی نماند و اگر کسی کار کوچکی برای او انجام دهد حتما پاداشش را خواهد دید.


وی در ادامه افزود: حتی اگر حضرت آقا این کتاب را در دست می‌گرفتند و می‌دیدند هم برایم بسیار خوشحال کننده بود چه برسد به اینکه بخواهند در فاصله کمی از انتشار کتاب آن را بخوانند و تقریظی بر آن داشته باشند.


مدیر انتشارات روایت فتح: از نویسنده‌های جوان و کتاب اولی حمایت می‌کنیم


در ادامه این مراسم مهدی محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح سخنانی مطرح کرد و گفت: از جمله اهداف این برنامه‌ می‌توان به بحث زنده‌ نگه داشتن یاد شهدا در هفته‌ دفاع مقدس اشاره کرد. همچنین برجسته کردن کتبی است که بواسطه علاقه مردم به شهدای مدافع حرم نوشته شده است‌.


وی با تصریح اینکه هدف ما از این جلسه به هیچ عنوان تجاری نيست، گفت: این انتشارات از برکات فعالیت شهید آوینی شکل گرفته و از این رو یکی از وظایف این انتشارات حمایت از نویسنده‌های کتاب اولی است. مثل همین دو کتابی که‌ امروز محوریت برنامه‌ با آنهاست.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


مدیر انتشارات روایت فتح با اشاره به دو مُهری که امروز آماده‌ شده تا بر کتب نقش ببندد، گفت: در متونی که از شهیدان برای ما رسیده بود به دو جمله مهم‌ که یکی حدیثی از امام صادق علیه السلام با دستخط شهید پورهنگ و دیگری هم شعری درخصوص امام حسین که با دستخط شهید قربانی بود رسیدیم و با توجه به اهمیتشان آنها را برای این رونمایی انتخاب کردیم. رونمایی خواهد شد.


محمدخانی در انتهای صحبت‌های خود از یک رونمایی تازه در بنیاد روایت فتح خبر داد و گفت: در کنار این مراسم نمايشگاه دائمی آثار انتشارات روایت فتح هم افتتاح خواهد شد.


رونمایی از دستخط و امضای شهدای مدافع حرم با حضور خانواده معزز شهدا


در انتهای این مراسم از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی با حضور خانواده معزز شهدا و همچنین نویسنده‌های کتب مربوط به این شهیدان رونمایی شد.


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


مراسم رونمایی از دستخط و امضای شهیدان پورهنگ و قربانی بر کتاب‌های خاطراتشان


انتهای پیام/4139/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب