برای سالم نگهداشتن کبد چه باید کرد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بزرگترین غده بدن را جگر یا کبد تشکیل میدهد که در فعالیتهای سوختوساز بدن تاثیر زیادی دارد؛ ضمن آنکه خون موجود در دستگاه گوارش توسط سیاهرگ باب کبدی جمعآوری شده و وارد جگر خواهد شد؛ طبق نظر متخصصان کبد پیچیدهترین اندام بدن را به خود اختصاص داده است.
به دام انداختن سموم و تصفیه آنها با تبدیل کردنشان به مواد بیضرر از دیگر وظایف جگر است که باعث سوخت و ساز متابولیسمها در بدن میشوند؛ این اندام مسئولیت بیش از ۵۰۰ کارکرد در بدن را بر عهده دارد و فیلتر کردن بیش از یک لیتر خون در هر دقیقه توسط کبد از جمله این موارد است؛ همچنین این عضو مواد سمی و زائد بدن را دفع میکند.
پاکسازی ۱۰۰ درصد تمامی سموم و باکتریها پیش از رسیدن به جریان عمومی خون و مسئولیت نگه داری و تنظیم هورمونهای بدن از جمله وظایف این عضو است.
کبد در متابولیسم چربیها و ذخیره سازی کربوهیدراتها و پروتئینها نقش مهمی دارد و محل ذخیره گلوکز (قند)، ویتامینهای (A، D، E، K، B۱۲)، املاح معدنی (آهن، فولات، مس) و سایر مغذیهاست. کبد به عنوان تنظیم کننده پروتئین موجود در بافتهای بدن همانند یک کارخانه بیوشیمیایی عمل میکند.
علائم وجود مشکل در کارکرد کبد
از علائم وجود مشکل در کارکرد کبد میتوان به اضافه وزن، عدم تحمل غذاهای چرب و ادویه دار، احساس طعم فلزی مانند در دهان، ضعف سیستم ایمنی، پیری زود رس، تورم و درد شدید در ناحیه شکم، خستگی مداوم، خونریزی و کبود شدن سریع پوست، مدفوع حاوی خون و به رنگ سیاه، ادرار تیره، خارش مداوم پوست، یبوست مداوم، سردرد مزمن، سوءهاضمه، ایجاد اگزما، پسوریازیس، جوش دانه در پوست، علائم شبیه آنفولانزا، بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ، بروز اختلالات سینوسی و آلرژیک، عدم کارکرد درست روده اشاره کرد.
بر اساس گفته محققان کبد کار خود را حتی هنگامی که ۸۰ یا ۹۰ درصد سلول هایش از بین رفته است ادامه میدهد؛ این اندام خارقالعاده از قدرت و مقاومت بالایی برخوردار است.
همچنین این عضو از بزرگترین غدههای بدن نیز به شمار میآید. وزن کبد از ۱/۲ شروع شده و ممکن است تا ۲/۵ کیلو گرم نیز ادامه پیدا کند طول آن حدود ۲۰ سانتی متر، عرض آن حدود ۱۷ سانتی متر و ضخامت آن ۱۲ سانتی متر است.
از آن جایی که کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است، بنابراین سالم نگهداشتن آن از مهمترین وظایف زندگی ماست که باید دانست مصرف غذاهای چرب و مضر باعث به خطر افتادن این عضو حساس خواهد شد؛ بنابراین داشتن تغذیه مناسب کمک زیادی به سالم ماندن خواهد کرد. همچنین با انتخاب سبک زندگی سالم و منع مصرف مشروبات الکلی تا حد بسیار زیادی می توانیم از بیماری کبد چرب جلوگیری کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/