راهکار تأمين نيازهای علمی پژوهشی دانشجویان در دوره کرونا/ کانون ظهور خلّاقیت علمی دانشجويان کجاست؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در سال 1378 با هدف شناسایی و جذب دانشجویان مستعد و خلّاق و هدایت آنان به منظور ارتقای سطح توانمندی و فراهم کردن زمینه مناسب برای ورود به بازار کار راهاندازی شد.
رسالت باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی جذب دانشجویان فعال با هدف برانگیختن خلّاقیت علمی دانشجويان، دانشآموختگان و بهرهگيری از توانمندی آنان برای تقويت و تحقق فضاق علمق دانشگاه است.
انجام طرحهای پژوهشی، برگزاری استارتآپ و برپایی نخستین مسابقه ملی دامپزشکی از جمله اقداماتی بوده که باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد طی سالهای گذشته انجام داده است.
خبرنگار آنا برای آگاهی از جزئیات فعالیت و عملکرد باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفتگویی را با بهاره بنیطالبی معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در زیر میآید:
آنا: ابتدا خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بگویید.
بنیطالبی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد سال 1378 با هدف شناسایی و جذب دانشجویان مستعد، خلّاق و هدایت آنان به منظور ارتقای سطح توانمندی و فراهم کردن زمینه مناسب برای ورود به بازار کار راهاندازی شد.
فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
از آن زمان تاکنون قنبرعلی اکبری، الهه تاجبخش، حسن ممتاز، فرهنگ تیرگیر و اعظم بیگی خردمند مسئولیت باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را بر عهده داشتهاند.
آنا: مهمترین فعالیتهای شاخص و موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و اثربخشی و اثرگذاری آن چه بوده است؟
بنیطالبی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تاکنون فعالیتهای پژوهشی زیادی انجام داده که ازجمله آن میتوان به تعریف متعدد طرحهای پژوهشی، برگزاری استارتآپ و برپایی نخستین مسابقه ملی دامپزشکی اشاره کرد.
رسالت باشگاه پژوهشگران جوان جذب دانشجویان فعال با هدف برانگیختن خلّاقیت علمی دانشجويان، دانشآموختگان و بهرهگيری از توانمندی آنان برای تقويت و تحقق فضای علمی دانشگاه است.
در این راستا برنامههای انجام شده در این باشگاه مانند برگزاری کارگاهها، «استارتآپها»، «ایدهشو»، «دام تاپ» برای تقویت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بوده است.
آنا: مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران واحد شهرکرد چیست و روند کار باشگاه در سالهای گذشته را چگونه ارزیابی میکنید؟
بنیطالبی: فعالیتهای شاخص این باشگاه استفاده بهینه از ظرفیتهای فضای مجازی در حوزه علم و فناوری است.
علاوه بر این، برگزاری دورههای آموزشی ـ تقويتی، تكميلی، برگزاری وبینارهای علمی مانند «دام تاپها» از مهمترین برنامههای سال جاری است، ضمن آنکه بازديدهای علمی از مراكز علمی، صنعتی و فناوری نیز در دستور کار قرار دارد.
آنا: پیشنهاد شما برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد چیست؟
بنیطالبی: تقویت بودجههای اختصاص یافته به باشگاهها بستر مناسب برای فعالیتهای کلانتر را در حوزه فعالیتهای علمی و دانشجویی فراهم خواهد کرد.
اختصاص امتیازات تشویقی مادی و معنوی بیشتری به دستاوردهای علمی حاصل از فعالیتهای دانشجویان میتواند به عنوان انگیزه قوی برای تقویت حضور دانشجویان خلّاق و مستعد را فراهم کند.
راهکارهایی برای افزایش خلّاقیت در دانشجویان
انعقاد تفاهمنامههای گستردهتر باشگاه پژوهشگران جوان با حوزه صنعت نیز میتواند گام مهمی در راستای راهیابی دانشجویان به بازار کار باشد.
آنا: آیا باشگاه متبوع شما برنامهای برای تولید محصول شاخص دارد؟
بنیطالبی: در راستای دستیابی به تولید محصول، تلاش کردیم از طریق برگزاری دورههای آموزشی، تقويتی، تكميلی و تشكيل كارگاههای تخصصی، بازديد علمی از مراكز علمی، صنعتی و فناوری در استان چهارمحال و بختیاری، زمینه خلّاقیت در دانشجویان را تقویت کنیم، بهگونهای که نتیجه آن فراهم شدن زمینه انجام چند طرح پژوهشی توسط دانشجویان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است.
6- آیا موفق به تولید پژوهش با موضوع «مقابله با کرونا» شدهاید؟
بنیطالبی: از آنجا که برگزاری وبينارهای مجازی بهترين راهکار برای تأمين نيازهای علمی ـ پژوهشی دانشجويان در شرايط کنونی و دوره کرونا است و منجر به صرفهجويی در زمان و هزينههای برگزارکنندگان میشود؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از ابتدای امسال تاکنون 13 وبينار با موضوعات تخصصی مانند مهندسی پزشکی، آموزش GC-MS با رويکرد گياهان دارويی، آموزش بازیدرمانی بومی شده برای کودکان با اختلال عصب روانشناختی، مهارتهای مقابله با استرس و شخصيت روانی مجرمين براساس رنگها، آموزش مقاله و پروپوزالنويسی، رفرنسنويسی با EndNote، آموزش نرمافزار digsilent، آشنايی با مبانی اکوکارديوگرافی در دام کوچک و گزارشنويسی پرستاری برگزار کرده است.
تاکنون بيش از 600 دانشجو در اين کارگاهها در سطح ملی و استانی بهصورت مجازی برگزار شده است.
آنا: چه دستورکارهایی در راستای اجرای سیاستها و برنامههای ابلاغی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی دارید؟
بنیطالبی: تداوم نیازسنجی علمی ـ پژوهشی دانشجویان و برگزاری دورههای وبیناری در راستای رفع نیاز علمی دانشجویان از مهمترین سیاستهای باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است.
برگزاری دومین مسابقه ملی «دامتاپ» در آینده نزدیک
با توجه به اینکه ظرفیت گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بسیار بالاست، برگزاری دومین مسابقه ملی «دامتاپ» از برنامههای پیشبینی شده این دانشگاه است. تقویت فعالیتهای علمی در حوزه نانو از دیگر برنامههایی بوده که باشگاه پژوهشگران با همکاری گروههای علمی مرتبط درصدد پیگیری است.
آنا: با توجه به قرار گرفتن انجمنهای علمی زیرنظر باشگاه پژوهشگران از چه تعداد انجمن علمی برخوردار هستید و آیا برنامهای برای پیشرفت آنها دارید؟
بنیطالبی: انجمنهای علمی دانشجویی که به منظور حمایت، تقویت و ترويج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه، تقويت روحيه و بنيه علمی دانشجويان مستعد و توانمند و فراهم آوردن زمینههای مناسب برای فعاليتهای جمعی، علمی و کارگروهی در دانشگاهها تشکیل میشوند، نقش کلیدی برای افزایش مهارتهای عملی، بهرهگیری از توانمندی و خلّاقیت دانشجویان در تحقق نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری و ایجاد کارآفرینی دارند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز با داشتن 15 انجمن علمی فعال، درصدد افزایش کمّی و کیفی کارکرد انجمنها بهخصوص در شرایط موجود است.
با برنامهریزیهای صورت گرفته موفق شدهایم در شرایط بروز بحران ویروس کووید -19 انجمنهای موجود را فعال نگه داریم و درصدد فعال کردن گروههای علمی و انجمنهای علمی بین رشتهای هستیم.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/